vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie in Suriname zoekt Nederlandse rapper Joey AK voor poging tot moord

Politie in Suriname zoekt Nederlandse rapper Joey AK voor poging tot moord

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft zojuist een opsporingsbericht naar buiten gebracht, waarin zij de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de bekende Nederlandse rapper Joey AK gelast. Hij wordt daarbij omschreven als vuurwapen gevaarlijk.

Volgens de Surinaamse politie wordt Joey AK, wiens echte naam Joël Eltus Hoop is, ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot moord; poging tot doodslag; poging zware mishandeling met voorbedachten rade; poging tot zware mishandeling; deelneming aan een criminele organisatie; vernieling en overtreding van de Vuurwapenwet.

Het is niet de eerste keer dat rapper in aanraking komt met justitie. De rechtbank in Nederland veroordeelde Joey AK in 2020 tot 3 jaar en 4 maanden cel voor het ontvoeren van de Amsterdamse Naima N., in het bijzijn van haar dochters van 7 en 3 jaar.

In juli kwam hij in het nieuws toen de Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, 6.100 euro van hem in beslag nam. De rapper was onderweg naar Suriname en deelde de beelden van de beslaglegging via Instagram.

Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de politie van de afdeling Cold Case Unit op het telefoonnummer 402134 en het Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

UPDATE: Joey AK heeft vandaag gereageerd op het KPS opsporingsbericht, dat hij gezocht wordt wegens poging tot moord. Volgens zijn advocaat doen er roddels en achterklap over een schietpartij de ronde, waarmee zijn client helemaal niets te maken heeft.

Het opsporingsbericht van de politie:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Meteen alle grenzen sluiten en strenge bewaking bij de grensposten. Het is jullie of hij. Vuurwapen gevaarlijk, dus schroom niet om hem door zijn poten te schieten als hij het stopteken negeert en zijn poten niet in de lucht wil steken.


  gemodereerd
 2. hij kan beter zijn voornaam veranderen in joe
  en zijn achternaam in ka
  Het is bijna on gelooflijk, ik zie iedere dag hier alleen maar fotos van een bepaalde groep, hoe komt dat, waarom geen fotos van anderen
  deze go is zelf zo stom dat toen zijn geld werd afgepakt hij niet eens begreep waarom


  gemodereerd
 3. Heeft de surinaamse politie een afdeling cold caseunit?? Ze kunnen het omdopen tot frozen case unit want die cold cases blijven voor eeuwig cold.


  gemodereerd
 4. Vanaf het begin (inbeslagname valuta op Schiphol) het vermoeden dat het geen zuivere koffie betrof.


  gemodereerd
 5. Gaan al die mensen die een paar weken geleden, de racisme kaart trokken nu hun verontschuldigingen aanbieden.
  Het is gewoon tuig.


  gemodereerd
 6. als die rapper is opgepakt , ter plaatse elimineren , want die nibte zal ervoor zorgen dat deze crimineel niet uitgeleverd wordt en zijn wij weer een moordenaar rijker , nou dat willen we niet


  gemodereerd
 7. Ga beginnen met zoeken in de bijlmer in ieder geval als hij niet su meer is dan zit hij in amsterdam zeker weten want ze nemen zijn geld in beslag, maar hij mag gewoon weer gaan, vreemd toch!!!!


  gemodereerd
 8. Hij heeft niets gedaan, maar wordt gezocht voor moord. Allemaal roddel. Waar haalt zo’n advocaat het vandaan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES