Politie treft voor half miljoen euro aan nepmerkkleding in pand na anonieme tip

5
Politie treft voor half miljoen euro aan nepmerkkleding in pand na anonieme tip
Foto (c) Politie Nederland

Na een anonieme tip heeft de Nederlandse politie dinsdag een inval gepleegd in een pand te Capelle aan den IJssel waar een enorme hoeveelheid designer nepmerkkleding, designer nepmerkschoenen, designer tassen en riemen is gevonden. De verkoopwaarde van de spullen wordt geschat op zo’n half miljoen euro zegt de politie.

Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over een man die in valse merkkleding zou handelen. De politie startte een onderzoek dat leidde naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rivium Promenade.

De politie kreeg het vermoeden dat de man vanuit dit pand zijn handel in valse merkkleding en valse merkschoenen runde. Hij gebruikte het als opslag, maar ook als winkel voor zijn criminele activiteiten.

Dinsdagochtend stapten politieagenten het pand binnen. Daar troffen ze rekken, zakken en dozen vol met neppe merkkleding, schoen en accessoires van zowat alle grote designermerken aan.

Het Intellectuele Eigendom Fraude Team doet nader onderzoek naar de verdachte(n) en de omvang van de zaak. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

5 REACTIES

 1. made in china , die chinezen zijn de grootste boeven , alles maken ze na en dat wordt nep, alle chinese producten hier lijken op echt maar zijn gewoon nep en slecht , voorbeelden genoeg hier , en die chinezen hier vragen ook nog veel geld voor die rotzooi
  gemodereerd

 2. Nergens staat dat het kleding uit China is dom Watje. Je moet eens leren lezen. Suriname mag in deze les van Nederland volgen. Zo ga je om met neppe spullen die in je land worden verkocht. De intelligentie is er gewoon niet bij deze mensen. Ze kunnen niet eens een buschauffeur leren stoppen bij een bushalte, dus wie gaat zich druk maken om chinezen die hun troep in Suriname dumpen?
  gemodereerd

 3. Apple produkten zoals de Iphone zijn ook made in people’s republic of China. Dat is geen rommel.

  Dit jaar gaat Apple haar produktie verplaatsen naar India. Dus straks is heel veel ook made in India. Waar de meest goedkope arbeiders zijn, daar vind de massaproductie plaats. Zo werkt kapitalisme en onderdrukking eenmaal.
  gemodereerd

 4. WAT 29 september 2022 Bij 00:01
  “made in china , die chinezen zijn de grootste boeven…”

  De Chinezen maken goedkope artikelen voor de Europese markt, maar de meeste nep-artikelen komen uit Turkije en omringende landen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.