Aron Winter: “Belangrijk om spelers aan het werk te zien”

3

Op maandag 26 september speelde Suriname tegen PEC Zwolle in het Mac3Park stadion. Suriname verscheen zwaar gehavend aan de aftrap. Naast de eerdere afmeldingen hadden sinds donderdag ook nog Jozefzoon, Leerdam, Hilterman, Alberg en Roggeveen het trainingskamp verlaten. Tot de tiende minuut was het een gelijkopgaande strijd, met een licht veldoverwicht voor Natio.

Hoewel PEC tot de 26e minuut reeds 3 (gelukkige) corners had gehad, had natio nog steeds een veldoverwicht. Op grond van het spelbeeld was de verwachting dat Natio in de tweede helft zou toeslaan.In de rust werd keeper Hahn gewisseld voor Ishan Kort. Ook na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, tot de 52e minuut. Vanaf dat moment werd PEC steeds sterker.

De spelers van Natio werden steeds korter gedekt en konden daar moeilijk onderuit spelen. Het samenspel werd toen ook steeds minder. In de 56e minuut kwam PEC uit een penalty op 1-0 door een fout van Ishan Kort. Deze probeerde een bal binnen te houden, maar gaf die daarmee weg aan de tegenstander. Om dat te corrigeren, beging hij een overtreding. Charli Landu voltrok het vonnis beheerst.

In de 67e minuut kwam de 2-0 alsnog toen Pinas op rechts balverlies leed. Er waren niet genoeg spelers achterin om een doelpunt te voorkomen. Bondscoach Aron Winter wisselde vervolgens 3 spelers. Malone, Naana en Cronie kwamen binnen de lijnen.In de 71e minuut zag Dankerlui kans een doorgebroken speler de bal goed te ontfutselen en voorkwam daarmee de 3-0.

De 3-0 kwam op vrijwel dezelfde wijze als de 2-0 tot stand, met als enig verschil dat het balverlies meer in het centrum van de verdediging plaatsvond. Bij doelpunt nummer 4 was het centrum open waardoor de Riley Reemnet na balverlies op het middenveld gewoon kon doorlopen. Ishan Kort was kansloos.

Bij het vijfde doelpunt kon de vanuit links voorgetrokken bal niet goed weggewerkt worden, waarna er in de drukte voor het doel hard werd ingeschoten.

Na de wedstrijd zei coach Winter dat hij tevreden was over de eerste helft en weinig waarde hechtte aan de uitslag, mede vanwege het groot aantal spelers dat vanwege diverse redenen ontbrak. Hij vond wel dat de doelpunten onnodig waren. Belangrijk was voor hem dat hij alle spelers aan het werk heeft kunnen zien.

Hoe het verder gaat met zijn bijdrage voor Natio, zal besloten worden na zijn verslag aan de SVB en zijn eigen evaluatie en het eventuele gesprek met de SVB.

Op de vraag of er al was nagedacht over de waarschijnlijke playoff die Natio buiten de FIFA window –en dus zonder diaspora spelers- zou moeten spelen, zei coach Winter dat men zou moeten proberen om met de clubs te overleggen zodat deze alsnog de spelers aan Suriname zouden kunnen vrijgeven.

Warner Hahn vond de wedstrijd een goed leermoment. De uitslag vond hij zwaar geflatteerd: “Wie alleen naar de uitslag kijkt, doet aan scorebordjournalistiek”. Aanvoerder Pinas sprak na de wedstrijd over de onnodige fouten, maar ook over de kansen die niet in doelpunten werden omgezet.

3 REACTIES

 1. Aron Winter geef toch de pijp aan maarten , wordt niets met jou , zorg dat je een aanbieding krijgt van een club en dan kun je vooruitkomen , Stenly Menzo heeft het goed gezien , de svb is een tering zooi
  gemodereerd

 2. Aron Winter kon deze plan van aanpak beter anders ten uitvoer kunnen brengen, nl eerst de ploeg die in de tweede helft gespeeld heeft de eerste helft laten spelen en de betere voetballers in de tweede helft te laten spelen en de schade te beperken, gelijk te spelen of zelf te winnen.

  Met zo’n aanpak zou hij dan ook van start kunnen gaan als het om het echie gaat in de CONCACAF wedstrijden.

  Dan konden we zien waar de Surinaamse team Natio/ SVB staat en waar team Natio Nederland/aangevuld met de beste Suriprof staat.

  Aron de volgende keer mijn plan van aanpak uit proberen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.