Home Nieuws uit Suriname Ministerie van Binnenlandse Zaken beëdigt Spaanse tolk

Ministerie van Binnenlandse Zaken beëdigt Spaanse tolk

3

Marciano Edgar Armaketo is op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) door directeur Mohamad Nasier Eskak beëdigd tot tolk en vertaler van de Spaanse naar de Nederlandse taal en omgekeerd. Bekeken vanuit de voortgang naar een bredere regionale integratie van Suriname in de regio is het te midden van vele Spaanssprekende landen volgens directeur Eskak van eminent belang dat er meer vertalers ter beschikking komen van Suriname.

Na beëdiging ontving de nieuwbakken vertaler zijn resolutie waarin het besluit is vastgelegd. Armaketo behaalde zijn MO-A-diploma voor de Spaanse taal op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Vervolgens heeft hij vier jaren als leerkracht Spaans bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gediend.

In het jaar 2012 begon Armaketo zijn carrière op het ministerie van Buitenlandse Zaken (het huidige ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking – BIBIS). Hij heeft een Spaanse cursus in Mexico gevolgd, specialiseerde zich verder in de buitenlandse dienst en volgde daarnaast een diplomatieke cursus. Van 2013 tot en met 2018 was Armaketo ambassadesecretaris met Caracas, Venezuela als standplaats. Van oktober 2018 tot en met januari 2022 is hij de Surinaamse ambassadeur op Cuba geweest.

Momenteel is Armaketo directeur van het Diaspora Instituut Suriname, vallende onder het ministerie van BIBIS. De nieuwbakken tolk heeft reeds zijn bachelor en master titel op zak. In de toekomst wil hij nog zijn doctoraal behalen en zich verder gaan specialiseren in de Spaanse taal.

3 REACTIES

 1. zo in de schurkenstaten cuba en venezuela was hij actief , dus hij kent ook de moordpartijen die daar gebeurden ( burgers die tegen het regiem waren werden op gruwelijke wijze omgebracht) , wat moeten we met zo’n tolk , stuur hem terug naar venezuela , laat hij tolk zijn voor die dictator maduro , oprotten hier
  gemodereerd

 2. Een mens is nooit te oud om te leren, maar het min van binnenlandse zaken moet veel
  jongeren een ksns geven cq voortgezet Spasbs te volgen, dan kimt het zeker goed.

  Men hoeft geen professoren Spaans te hebben voor deze functies, goed opgeleide, getrainde personen met 2 of 3 jaar buitenlandse ervaring in Spaans sprekende (ei)landen MBO+ kunnen dit werk gemakkelijk aan.

  Beter 10 vogels in de lucht dan 1 hoog bejaarde in een kooi.

  Iedereen gaat een keer dood en dan?

  Hoe meer er zijn hoe beter voor het ministerie en
  het land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.