Home Nieuws uit Suriname President Santokhi ontvangt vertegenwoordigers Nederlandse Antillen

President Santokhi ontvangt vertegenwoordigers Nederlandse Antillen

7

Als Caricom-voorzitter zal de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi de onderhandelingen steunen die moeten leiden naar het geassocieerd Caricom-lidmaatschap van de Nederlandse Antillen. Het staatshoofd deelde dit mee tijdens een ontmoeting met de premiers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten op donderdag 22 september 2022.

Eerder dit jaar heeft de Caricom besloten om het onderhandelingsproces voort te zetten over de aanvragen voor geassocieerd lidmaatschap van de Nederlandse Antillen. President Santokhi heeft toegezegd als zittende voorzitter de volledige steun te verlenen om zo snel mogelijk de onderhandelingen te starten.

Het staatshoofd stelt samenwerking centraal om gehoord te worden op internationale fora. “Door globale oplossingen moeten wij de toekomst bereiken die wij willen”. De president typeert meer zeggenschap en grotere markten als enkele voordelen van mondiale oplossingen voor de Antillen.

 Als voorbeeld is aangehaald dat vooral de toerismesector gestimuleerd kan worden door een samenwerking met het Caribisch gebied. Daarvoor zouden verbeterde lucht- en zeeverbindingen nodig zijn. Daarnaast kan het Caribisch gebied en met name Suriname een goede partner zijn in de voedselvoorziening van de Antillen.

 De premiers en de president hebben het ook gehad over de bijzondere band die de eilanden hebben met Suriname. Er zijn veel overeenkomsten die een goede basis vormen voor meer samenwerkingen. Overeengekomen is dat de staatshoofden hierover vervolgafspraken maken.


7 REACTIES

 1. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn al onderdeel van een rijke koninkrijk, toerisme gaat heel goed. Waarom zouden ze willen geassocieerd worden met een een blok met landen als Haïti en Suriname?
  Just a waste of time!
  gemodereerd

 2. Zomaar 23 september 2022 Bij 09:39
  ==============================

  En vertel! waarom niet krab- dagu…
  gemodereerd

 3. Als deze man praat lijkt het alsof hij ren spreekbeurt hft van de lagere school. Kan iemand hem brengen om zn jas op maat te maken?? Ze lijken op rijstzakken. Gelukkig trekt hij de schotse niet meer aan.
  gemodereerd

 4. Suriname kan heel veel van die eilanden leren wat toerisme en hotels werkzaamheden betreft, ik heb 13 leuke jaren op Aruba i/ h toerisme sector en sport gewerkt dus ik kan d’r over praten.
  Suriname moet heel veel leren wat sector toerisme en hotel betreft.
  Ook beschikt ARUBA van een INTERNATIONALE/ PROFFESONEEL HOTEL VAKSCHOOL waar er verschillende opleidingen verzorg worden .
  Het is mijn 2e huis na SRANANG KONDRE ☝️❤️🇦🇼🫂💯🏊‍♂️🚣🚣‍♂️🚣‍♀️🏄‍♀️🏄🏊🏂⛷️🏇🏨🏭🏖🏕🏝🌐🌍👀👍
  gemodereerd

 5. Gelijk hebt u @Rechtvaardigheid

  Misschien een extra centje bijverdienen door uw kennis over te dragen. Kan ook online. Indien nodig ter plekke. Uiteraard tegen een vergoeding.
  Ze nu ook bezig in suri, maar alles is meegenomen.

  Export fruit, groente, vis en garnalen naar de eilanden.
  gemodereerd

 6. Wat gaat suriname leren @rechtvaardigheid er is veel criminaliteit op de antillanen netals in suriname en dezelfde gestoorde criminelen worden express opgenomen door holland en planten zich voor en mixen in nl de ellende wordt groter en onzichtbaar door lichte kleur zit suriname ook hierop te wachten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten