Internet storing na sabotage kabels Telesur in centrum Paramaribo

7
Internet storing na sabotage kabels Telesur in Centrum

Op de hoek van de Klipstenen- en de Wagenwegstraat in Suriname hebben onverlaten fiber kabels van Telesur doorgesneden. Dit heeft geleid tot uitval van internet in het gebied Centrum waarbij diverse bedrijven, overheidsinstanties en particulieren in hartje Paramaribo gedupeerd zijn geworden.

Medewerkers van het Surinaamse bedrijf waren vanmorgen samen met technici druk bezig met herstelwerkzaamheden om alles weer operationeel te krijgen (foto onder).

Volgens insiders gaat het om een gerichte actie van een persoon of personen die kennis hebben van het Telesur en/of fiber netwerk. Die weten namelijk precies welke kabels waarvoor dienen. Op bovenstaande foto is duidelijk te zien hoe de kabels zijn doorgesneden.

Vanmorgen was ook de opening van het bedrijf Teleperformance. Of de sabotage hiermee te maken heeft is niet duidelijk. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er inmiddels aangifte is gedaan bij de politie.

7 REACTIES

 1. WTF doen glasvezels Boven de grond
  Belangrijke Infra GLAS Electra etc Moet je veilig in de grond zetten
  Alles wat boven de grond is is zeer kwetsbaar.
  Gas / Electra / Communicatie etc onder de grond en als iemand dat sloopt voor de kosten laten opdraaien
  gemodereerd

 2. Ja dubbroe, inderdaad! Dat is net hetzelfde als je voordeur sleutels van je huis aan de deur laten hangen en hopen dat er niet ingebroken wordt. Hier is kennelijk niet over nagedacht. We leven in 2022, c’mon glasvezel boven de grond!
  gemodereerd

 3. @dubbroe
  Omdat het glasvezel is zijn ze bang dat het glas breekt als het ondergronds wordt aangelegd 🙂
  gemodereerd

 4. Zoveel mensen zullen er in Suriname niet zijn die daar kennis van hebben. Dus het moet niet moeilijk zijn om die te vinden.
  gemodereerd

 5. Teleperformance uit Nederland laten st als slaven voor hongerloontje werken
  Logisch dat de Datalabel stuk is
  gemodereerd

 6. 50 % of meer vd Surinamers heeft een niveau vd 4 de klas lagere school en 6 de klas vd lagere school.

  Deze groep van Surinamers is gemakkelijk te beinvloeden door de praatjes makers/ gladde jongens/ meisjes van de politieke partijen. Omdat ze helemaal aan de onderkant vd samenleving zitten, het moeilijk hebben nemen ze alles aan wat anderen hen vertellen of beloven en zijn zelf voor een blikje Marjon om voor een dag aan eten te komen.

  Deze personen zijn gemakkelijk te vinden voor deze criminele daden die anderen bedenken en hen
  die laten uitvoeren, het zou mij niet verbazen als zou blijken dat anderen hen gewezen heeft hoe ze deze criminele daden moeten uitvoeren.

  Zie wat er plaats vond bij de stakingen en let op de uitspraken van ddb, Damegambiet.

  Suriname is een land dat het niet gaat redden, te veel Surinamers die sinds de afschaving vd slavernij op 1 july 1873 massaal de plantages verlieten en in Paramaribo zijn gaan hangen op hoeken van straten. Een gedrag dat tot op heden voor komt in Suriname. Verder ook 1 ouder gezinnen en moeder die van verschillende mannen kinderen heeft die oom wordt genoemd. Een moeder die voor veel
  kinderen in een heel klein huisje woont en deze kinderen weer kinderen van diverse vriendjes weer heeft. De moeders die niet weetken en wachten tot hun moeder met het klein beetje geld dat ze verdient voor kinderen en kleinkinderen zorgt

  De ooms komem bij moeder langs doen de doe, vriendjes komen bij de meijses langs en doen de doe. Dd ooms zitten, de vriendjes zitten. de dochters zitten allemaal bij elkaar op een hoopje. Het schiet niet op.

  Het zou goed zijn dat men deze groep van kans arme en hopeloze Surinamers links laat liggen. Dit zou kunnen gebeuren dat men mensen met een bepaalde opleidingsniveau (MBO- diploma minimaal ) en zij die belasting betalen aan de verkiezingen laat deel bemen om te mogen stemmen.

  Deze 50 % vd Surinamers moet men verbannen uit dd stap- Paramaribo en uit de plaatsen uit de kustvlakte. Stuur ze naar Guyana en Haiti.
  gemodereerd

 7. Wat voor belang hebben deze criminelen er aan om
  de glasvezelkabels van Telesure te vernietigen?

  Wie zijn zouden deze criminelen kunnen zijn die zoals het er naar uit ziet kennis vd hoed en de rand?

  Zouden ze werknemers van Telesure van het internet zijn (geweest)? Zouden ze ontslagen zijn en hierdoor wraak willen nemen op Telesure hun werkgever?

  Zouden zij door iemand betaald zijn om
  dit uit te voeren? Wie ziu dat zijn en welke belang zou dis persoon erbin hebben?

  Het internet is een zeer belangrijke infrastructrele werk dat voor ondernemers, burgers, de overheid, (inter)nationaal voor de maatschappij zeer belangrijk is?

  Let op!

  Damegambiet!?

  De personen die dezs criminels hebben uitgehaald moeten bij Telesure afdeling/ infrastructuur gezocht worden. Ze hebben de opdracht van iemand gekregen die er belang bij heeft dat de maatschappij vast loopt, chaos ontstaat, mensen kent die vd hoed en de rand van ITC, de infrastructuur vd glasvezel af weten.

  Die persoon/ opdrachtgever wist ook dat Z.E. president Chan Santokhi in het buitenland zou zijn en er ook voor zorgen dat het contact met her thuis front verbroken wordt.

  Ik zeg laat men dezs criminele daad in due hoek en personen/ opdrachtgever gaan zoeken.

  Damegambiet! Werknemers van Telesure die zijn ontslagen door Telesure.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.