Poging roofoverval op automobiliste aan de Cocobiacoweg

6
Auto Surinaamse politie

Drie criminelen hebben afgelopen nacht getracht een automobiliste te overvallen aan de Cocobiacoweg in Suriname. Ze was onderweg naar huis, toen drie mannen met vuistvuurwapens haar midden op straat wilden beroven.

Volgens aangeefster Diana (47) reed zij met haar Noah over voornoemde weg, richting de Langatabikiestraat. Op een gegeven moment stopte haar voorrijder plotseling midden op de weg. De drie gewapende mannen stapten uit het voertuig en zouden op haar voertuig hebben geschoten.

Uit paniek reed de vrouw met hoge snelheid weg en ging naar politie Leiding 9A. Omdat het geval zich in het ressort van politie Uitvlugt heeft voorgedaan werd ze door de politie van Leiding 9A naar politiebureau Uitvlugt gedirigeerd.

Het slachtoffer bleef ongedeerd. Bij een ingesteld onderzoek zijn er geen kogelinslagen waargenomen aan het voertuig. Van de daders ontbreekt nog elk spoor

6 REACTIES

 1. Het gedonder moet ophouden dat men bij aangifte bij de politie van bureau 1 naar bureau 2 enz. wordt “gedirigeerd. Wat een onzin. Hoezo moet je naar het resort waar het feit zich heeft voorgedaan? Werken die politieagentjes in elk resort anders?dit is een van de vele gevallen waarom Suriname achter blijft lopen bij de rest van de wereld. Of … mmmm, misschien was oom agentje gestoord in zijn welverdiende slaap.
  gemodereerd

 2. De politiebureaus in Suriname zijn allemaal onafhankelijke, afzonderlijke eilandjes, die schijnbaar nog van computernetwerken of het internet hebben gehoord;
  1. Voor het verlengen van je wapenvergunning MOET je naar Geyersvlijt gaan, al heeft jou eigen buurt Hottentot een eigen politiebureau.
  2. Het rijbewijs van mijn vrouw is al meer dan een jaar verlopen. Om het voorlopige rijbewijs om de zoveel tijd af te stempelen in afwachting van het definitieve excemplaar, is mijn vrouw al vier keer naar Nieuwe Haven moeten gaan. Bellen om te vragen of het definitieve rijbewijs al beschikbaar is MAG NIET.
  3. Toen de lenzen van mijn auto gestolen waren, mocht/kon ik daar geen aangifte van doen op bureau kwattaweg, ik moest naar het bureau van buurt waar te auto.was toen de lenzen gestolen waren. Toen ik zei dat ik toch met de defecte auto toch niet naar dat bureau kon rijden, omdat dat gevaarlijk was en ik dus aangehouden zou kunnen worden door de politie. Zei de agent waarmee ik sprak; ‘dat is inderdaad het geval, maar ju kan tek wan chance’.
  4. En wordt deze geschrokken dame gewoon weggestuurd van bureau Leiding 9a omdat ze niet in dat ressort werd aangevallen door de rovers.
  De politie is niet onze beste, maar onze gekste kameraad.
  gemodereerd

 3. @henkes en Fillia….helemaal eens met jullie. Ik sanp deze werkwijzen v d politie niet. Gewoon verwachten ze dat die vrouw in zo een toestand ALLEEN moet gaan rijden naar een ander bureau.Stel dat die stront boeven die vrouw ergen hadden opgewacht?? Daarom gaat het roven niet ophouden wamt je moet bam het ene buro naar het andere ej intussen poetsen de rovers de plaat en ontbreekt van hun elk spoor. Suriname loopt ver ver ver achter. Het gros van de politie kan ook niet met een computer omgaan
  gemodereerd

 4. Politie is rommel in Suriname na zo een traumatische ervaring deze mevrouw wegsturen getuigt niet van begrip die je moet kunnen verwachten van de Politie.
  Er moet een meldpunt komen waar men klachten kan indienen maar waar je ook serieus genomen wordt
  gemodereerd

 5. Ik begrijp die politie mensen niet wanneer je zelf ga handelen ga je horen je mag niet echt dom lopen helemaal achter andere weten niet eens met computer om te gaan waar voor heb je uniform aan ga liever schoonmaak doen toch bij lans echt dom
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.