President Santokhi vandaag naar Washington D.C.

10
President Santokhi donderdag naar Washington D.C.

De Surinaamse president Santokhi is vanmorgen vertrokken naar Washington D.C. in de Verenigde Staten. Daar zal de president op 15 september als voorzitter van de CARICOM deelnemen aan een meeting tussen de Vicepresident van de VS, Kamala Harris, en het Action Committee of Caribbean Leaders meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De meeting zal verdere invulling geven aan gesprekken die al vanaf april 2022 plaatsvinden. Het doel van de gesprekken is om te komen tot samenwerking tussen de VS en de Caribische landen op een aantal specifieke gebieden zoals energiezekerheid, financiële ondersteuning en voedselzekerheid.

Tijdens de laatste Summit of the America’s in juni 2022 in Los Angeles heeft de Amerikaanse President, Joe Biden, zich gecommitteerd aan intensivering van de banden tussen de Verenigde Staten en het Caribisch Gebied. Biden gaf aan dat de VS het Caribisch gebied als een belangrijke partner ziet en graag wil bijdragen aan de groei van deze regio.

De geplande meeting op 15 september moet resulteren in een verdere uitwerking van de plannen voor deze voorgenomen bijdragen. Na de meeting in Washington D.C., vertrekt de Surinaamse president naar New York waar hij de 77e United Nations General Assembly zal bijwonen.

10 REACTIES

 1. ZE Santokhi, Volkspresident der Surinamers, u bent een ware en waardige vertegenwoordiger van Suriname. Overal bent u van harte welkom en velen willen u de handen schudden. Breng Suriname vooruit! U heeft mijn vertrouwen.
  gemodereerd

 2. Maar als hij terug komt wat neemt hij mee loze beloften.
  Waarom moet zijn vrouw mee.
  Nergens voor nodig
  gemodereerd

 3. de president is nu voorzitter van Caricom , en zal namens alle Caricom landen spreken , en komt er iets goed uit de bus dan profiteert Suriname er ook van als land van Caricom
  gemodereerd

 4. Het blijft altijd maar gissen, naar de inhoudelijke zaken die er besproken worden, tijdens zo een meeting. Tot nu toe is en blijft men vaag over de bereikte resultaten. Deze President is enorm reislustig, maar je vraagt je soms af, wie of wat daarbij gediend is. Een uitgebreid verslag van wat concreet besproken en overeengekomen is krijgen we toch niet…
  gemodereerd

 5. De Surinaamse president Santokhi is vanmorgen vertrokken naar Washington D.C. in de Verenigde Staten. Daar zal de president op 15 september als voorzitter van de CARICOM deelnemen aan een meeting tussen de Vicepresident van de VS, Kamala Harris, en het Action Committee of Caribbean Leaders meldt de Communicatie Dienst Suriname.@@
  Eerst goed lezen wat er staat. Niet dé potros is uitgenodigd.
  gemodereerd

 6. Koni 15 september 2022 Bij 00:49
  Maar als hij terug komt wat neemt hij mee loze beloften.
  =============================

  No spang, voor jouw neemt hij echt wel een gratis pakketje mee….
  gemodereerd

 7. Suriname mag trots zijn op haar President. Wat een staatsman, ook al gunnen anderen, die het niet zo nauw nemen met de rechtstaat Suriname en te stom zijn om te begrijpen waar hij mee bezig is, hem die grani die hij verdient niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.