Wisselkoersen verder de lucht in; monetaire autoriteiten kijken ernaar

22

De wisselkoersen in Suriname zijn vandaag verder de lucht ingegaan. De monetaire autoriteiten weten geen raad, gezien het feit dat zij erbij staan en ernaar kijken. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) had stabilisatie van de wisselkoers en rust op de valutamarkt beloofd, maar daarvan is niets te merken.

De cambiokoers voor de aankoop van USD bedraagt vandaag tussen de SRD 26 en 26.20 en wordt tussen de SRD 26.35 en 26.50 verkocht. De euro wordt tussen SRD 25.50 en 25.85 opgekocht en tussen de 26 en 26.20 verkocht.

De koers bij de CBvS voor de US-dollar bedraagt vandaag SRD 25,959 voor aankoop en SRD 26,478 voor verkoop. De euro aankoop is gesteld op SRD 25,611 en verkoop SRD 25,780.

De koersen stijgen dagelijks in het land. Vernomen wordt dat de stijging onder andere komt doordat de vraag naar vreemde valuta groter is dan het aanbod.

Verschillende economen hebben aangegeven dat de koersen zullen blijven stijgen. Naar hun zeggen is een wisselkoers van boven de SRD 30 voor de US-dollar niet onwaarschijnlijk.

22 REACTIES

 1. Zie de ellende en grote armoede die de grote leningen met hoge renten, de grote schulden bij buitenlandse crediteuren die ddb, boefdraad, ndp-geboefde de republiek Suriname en de Surinamers aan doen.

  ddb, ddb-gezin, jenny simons, bouva, abdul, jules wijdenbosch, abrahams, misikaba, harvey naarendorp, en hun coalitiegenoten, abop, bep, pl, doe, palu, enz. was eens maar nooit weer. Na 25 Mei 2025 mogen deze politieke partijen niet meer in de DNA van de republiek Suriname meer zijn.

  Eens, maar nooit weer.

  Laat het een zeer wijze les zijn waaruit de Surinamers, de kiezers hun les geleerd hebben. Kijkt u naar uw leven en zie wie de verantwoordelijke personen ervan zijn.

  Surinamers krijgen de leiders/lijders die ze willen hebben. Zie het scholingsniveau van vele van deze personen in de DNA of de regeringscoalitie. Hoe bepaalde van deze poppenkastfiguren Suriname redden. Het zijn poppenkastfiguren die zich zelf aan hun eigen hoofdhaar uit het moeras trekken om veilig aan de kant te worden gezet. Een poging dat geen enkele kans van slagen heeft.
  gemodereerd

 2. De valutawet was niet goed, deze zelfde VHP had zoveel negatiefs te zeggen erover. Nu bepalen de cambio’s wat er gebeurt.
  Dit noemt men boemerang effect. Teruggekomen en bos yu ede
  gemodereerd

 3. Als ze hun voorraad duur hebben verkocht, gaat de prijs omlaag.
  Kopen dan goedkoop op, daarna duur verkopen.
  Hebben de autoriteiten dit niet door?
  gemodereerd

 4. Chan au seting. Meneer pinas ik zou nooit naar de IMF gaan dat waren de woorden van Chan ,hij zou ook de koers omlaag brengen , waar is Bordo van de Abop .🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
  gemodereerd

 5. Waar zijn de mooie woorden van Chan, dat deze regering de koers omlaag zou brengen. Voor de verkiezingen was de koers SRD 7 voor de US-dollar. Nu is het meer dan SRD 26 voor de US-dollar. Beste Chan, hoe lang ga je nog verder met leugens richting het volk. Wie ga je nu de schuld geven. Zelfs het IMF geloofd jullie niet meer.
  gemodereerd

 6. De koers was vele malen hoger toen Venetiaan de paarse pispot overnam !

  Weer 10 jaar bullshit Bouta was de keus van “het volk”.
  De wet van Amzad Aboel heeft nu zure vruchten.

  Nu niet klagen maar dragen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 7. De IMF zegt dat de koers door vraag en aanbod tot stand moet komen.Zo de CBvS doet niks. Ligt in zijn hangmat en drink black label. De speculanten en andere stoute kinderen hebben plezier in het spel. Ze winnen!

  Chan is er echt geen tegen zet? Slaap jou valuta adviseurs ook? Het volk wordt langzaam gewurgd. Als de bom barst moet je via Frans Guyana naar? Gern plaats voor jou in NL.
  gemodereerd

 8. De lus om de nek van Chandrika en Bravo nog strakker getrokken.De onrust in het land neemt met de dag tie. De onzekerheid is immens groot.Het vertrek van Viren Adjodja maakt de situatie nog meer onzeker. Onder Bauto was de koers 1 op 7. Nu na twee jaren Chandrika is de koers gestegen naar 1 op 27.Mark Rutte zal de val van Santokhi niet kunnen tegenhouden. De cambio-houders hebben Chan thans stevig in de ballen geknepen.Wat een onaangenaam gevoel.
  gemodereerd

 9. debby de valutawet was alleen goed voor jou vrienden tijdens bouta2 , die hebben zich rijk gemaakt met het geld van het volk , en zij hadden de cambio’s toen al moeten sluiten , maar te veel werk he , en zij wisten dat de cambio’s de koers bepalen , maar ze hebben het bewust zo gelaten om het echte Surinaamse volk te straffen, ndp-ers zijn geen Surinamers , maar boutisten opdonderen met die gasten hier
  gemodereerd

 10. @ Debby
  Niet de Cambio’s bepalen de koers doch de economische wetmatigheid van vraag en aanbod.
  En die vraag en aanbod begint dus bij diegenen die de valuta nodig hebben.
  Uiteindelijk zijn het hoofdzakelijk de consumenten die het gelag betalen. Want Fernandes die koopt valuta maar rekent de hoge koers door in hun producten (soft brood etc).
  gemodereerd

 11. De WISSELkoers is 26+
  Maar de handelaren hanteren een koers van 28.

  Tegen december kan de koers al zijn doorgeschoten naar de 40 als het land maar als een gek blijft importeren.

  Bouterse kon geen enkele koers omlaag brengen.
  Zodra er geen vertrouwen meer is in de roverheid en de leiders dan krijg je deze situaties.

  Bravo en Chan die bakken er ook niks van. Niet eens zoute vis…
  gemodereerd

 12. In de Surinaamse geschiedenis, was er slechts een die met kennis en kunde de koers omlaag en stabiel wist te krijgen. Alle eer aan dhr. Andre Telting die destijds heeft laten zien instaat te zijn orde te creëren in de veroorzaakte chaos.
  gemodereerd

 13. Tijd om de totale directie vd cbvs te vervangen. Hun maatregelen werken niet.
  Het lijkt op een bewuste doordachte destabilisatie.

  Mocht de onrust toenemen, so be it!
  Geen medelijden mee.

  Als president Santokhi de tijd stil kon leggen en de gelegenheid aangrijpt, om al het gestolen geld terug te halen, dan hadden ze geen lening nodig.

  Er zijn miljoenen gejat door family & friends van bouterse voor een stem. De armetierigen zijn omgekocht met een beleids-baan bij de overheid. 600.000 inwoners wat een tering bende.
  gemodereerd

 14. Dat is nou surinaamse politiek, voor de verkiezing 2025 gaat de regering pas wat doen, want nu vullen ze hun zakken en proberen op een listige manier zichzelf te verrijken, kijk maar naar de coupleiders, die zijn stinkend rijk, terwijl ze toen arme militairen waren, nu probeert een ieder die de macht krijgt van het volk, zich te verrijken, valse beloftes te doen, dingen te voorspellen terwijl ze het niet in de hand hebben want de usd wordt afgeroomd en opgekocht door de rijke industrie/zaken mensen zodat zij op hun beurd goederen kunnen importeren. Daarom wordt alles duur, net als de 2e handse auto handelaren, die maken 100% winst op een geimporteerde auto. Maar ook omdat er bijna niks wordt geexporteerd naar het buitenland komt er weinig usd binnen. Dus welke regering die ook maar komt, het zal niet beter worden maar slechter, alleen nps o.l.v. Venetiaan deed het uitzonderlijk goed. Maar tot nu toe zie ik geen 2e VENE.
  gemodereerd

 15. Nu al speculeert men dat het 30 wordt en dat zal dan zo zijn als de regering niks doet. En niemand komt in opstand? Zo dom kan men toch niet zijn???
  gemodereerd

 16. Ik hoorde laatst een predikant vertellen in zijn kerk toen iemand opmerkte hoe zwaar het leven is nu, en hoe de wereldcrisis ook suriname in zijn greep heeft….deze predikant zei doodleuk….ach de soep wordt minder heet opgediend dan ze gegeten wordt, nou zulke clows met hun kop in het zand kan je beter niet volgen. Het wordt een erg hete soep voor iedereen, ook met de wisselkoersen.
  gemodereerd

 17. Degenen die koersstabilisatie beloven zijn volgens mij niet echt goed wijs.
  Dat kan nl pas gebeuren als er nooit iets verandert in de wereld.
  gemodereerd

 18. De koers gaat verder stijgen ! En dat komt niet door de regering maar door de Surinamers zelf !
  De regering is toezichthouder maar de spelers die een grote invloed hebben op de economie zijn het bedrijfsleven !

  Willen wij welvaart dan moeten wij meewerken !

  Mi kondre tru.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 19. robg is robg of robje g , dus een en al onzin , de nep econoom en hij misbruikte de titel dr. , nou dat zegt toch genoeg , gewoon een paarse mislukkeling in Nederland , en hij durft niet naar Suriname te komen , he bangerik , vele VHP-ers willen je graag persoonlijk ontmoeten , of ben jij bang voor de oranje mensen , ben jij niet bang voor al die oranje mensen in Nederland , en dat zijn er tig meer
  gemodereerd

 20. Een Land regeren is niet een gezin opvoeden, er kom heel veel bij kijken ” dus TRANGA JESSIE & KOPPIGHEID /EIGENWIJS / HEBZUCHT/ARROGANTIE/ ONVAKKUNDIGHEID / IN CAPABEL/ FOUTE HANDELINGEN,BESLISSINGEN / HOKJES MENTALITEIT/ FM BELANGEN / DISCRIMINEREND GEDRAG/ nog veel om op te noemen DAT ZIJN DE BOOSDOENER IN HET PARLEMENT/ DNA & DEEL v/d bevolking.
  DWINGIE FOE TJAR WANG NENG NA POOR WROKO.

  IK ZOU DIE VLOEK & HOOFDPIJN NIET KUNNEN DRAGEN
  gemodereerd

 21. Ik blijf het roepen, alle vergunningen van die Cambio’s in Suriname intrekken en sluiten die handel. Het is nergens voor nodig om zoveel wisselkantoren in het land te hebben.
  De handel in valuta via de commerciële banken laten lopen waarop de CBvS een beter controle kan uitoefenen.
  En last but not least een ieder registreren die legaal valuta behoefte heeft.

  Moet je zien hoe snel de koers omlaag zal gaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.