Avocaat Nibte: ‘Aangehouden cipier reeds in vrijheid gesteld’

6
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Anders dan het Korps Politie Suriname in een persbericht op dinsdag 6 september beweerde, is de eerder aangehouden 47-jarige penitentiaire ambtenaar Karel G. momenteel op vrije voeten. G., die afgelopen zaterdag door Recherche Midden Suriname was aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van de vrouw van een collega tevens neef, is gisteren op verzoek van advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld.

Het Surinaamse Openbaar Ministerie ging mee met het verweer van de raadsvrouw, die stelde dat de aangifte twijfelachtig is en bovendien hebben de aangeefster en haar echtgenoot, die tevens families zijn van de verdachte de zaak ingetrokken.

Het gaat om twee cipiers die neven van elkaar zijn. De vrouw zou tijdens de vermeende verkrachting hebben gegild en om hulp hebben geroepen, maar daar was volgens de raadsvrouw geen sprake van.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat het echtpaar op bezoek was bij de verdachte, waarbij er gegeten en gedronken werd. Op een gegeven moment bracht de vrouw haar bord naar de keuken. Volgens haar zeggen zou Karel haar achterna zijn gegaan, maar haar echtgenoot liep kort daarna ook naar de keuken.

Bij die gelegenheid merkte haar man tot zijn verbazing op dat zijn neef Karel vermoedelijk bezig was seksuele handelingen te plegen met zijn vrouw. Toen de verdachte doorhad dat hij was betrapt, liep hij uit veiligheidsoverwegingen naar zijn slaapkamer en deed die op slot.

Toen hij na enige tijd naar buitenkwam, ontstond er een woordenwisseling tussen de twee mannen die uitmondde in een worsteling. Daarbij zag Karel kans zijn neef, die ook wapendrager is, te ontwapenen. Na het wapen te hebben geledigd gaf hij het terug aan zijn neef.

Hierna deed het koppel aangifte bij de politie van Domburg, die het onderzoek vervolgens heeft overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

6 REACTIES

 1. Indien dit bericht op juistheid berust moet ik een diepe buiging aan het adres van meester Nibte maken. Steeds lukt het haar om verdachten/ veroordeelden vrij te krijgen. Jaaa onze boezemvriend Kanhai, toch al aardig grijs aan het worden, moet zich nu zorgen gaan maken.
  Vraag aan meester Kanhai. Waarom draagt u uw broek altijd 50 cm boven uw navel.
  gemodereerd

 2. Wie betaalt Nibte? Nu laten ze de verdachte al vrij alleen maar bij de aankondiging dat hij Nibte als advocaat heeft
  gemodereerd

 3. Ik sta niet verbaasd over de gang van zaken. Men schijnt in Suriname geheel geen fatsoen meer te hebben
  gemodereerd

 4. Als die neven maar geen nichten zijn.
  Later verklaarde die vrouw aan haar echtgenoot a No gi mi gi , na tiki a tiki.en toe werd de aanklacht ingetrokken.
  Nibte heeft weer haar zakken gevuld.
  gemodereerd

 5. Vaag verhaal!! Wat een fijne familie. Wat ik me afvraag is hoe queen nipte weet dat tijdens de vermeende verkrachting de vrouw zou hebben gegild en om hulp hebben geroepen. Als ik het verhaal lees, was er idd geen sprake van verkrachting. Karel de Grote heeft die vrouw misschien bevoeld, maar zeker niet verkracht. Van je familie moet je het hebben. Ga vaker langs om gezellig te borrelen.
  gemodereerd

 6. Hoe aantrekkelijk is deze nibte voor de OM? waardoor de OM alle klanten van deze nibte vrij laat.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.