Minister-president Mark Rutte op 12 en 13 september in Suriname

45
Premier Rutte

De Nederlandse minister-president Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengen maandag 12 en dinsdag 13 september 2022 een bezoek aan Suriname. Ook reizen VNO-NCW-voorzitter Thijssen en diverse Nederlandse bedrijven mee. Het bezoek dat in juli al was aangekondigd, staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigt de bijzondere historische band tussen beide landen.

Minister-president Rutte wordt op maandag 12 september ontvangen door president Santokhi van Suriname. Hierbij zijn ook minister Schreinemacher en de Surinaamse minister Ramdin van Buitenlandse Zaken aanwezig. Aansluitend heeft de minister-president een gesprek met Surinaamse jongeren over onder meer hun ambities, toekomstplannen en visie op maatschappelijke ontwikkelingen.

Minister Schreinemacher heeft eerder op de dag een ontmoeting met minister Ramdin en een gesprek met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Ook brengt zij een bezoek aan het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing om te spreken over de recente wateroverlast in Suriname. De minister-president en de minister sluiten de eerste dag van hun bezoek af met een diner met het Surinaamse en Nederlandse bedrijfsleven in het Presidentieel Paleis, op uitnodiging van president Santokhi.

Dinsdagochtend 13 september leggen minister-president Rutte en president Santokhi gezamenlijk een krans bij het monument voor de Decembermoorden in Fort Zeelandia. Minister Schreinemacher brengt in de ochtend een bezoek aan Deltares in Paramaribo, waar zij uitleg krijgt over de waterproblematiek in de stad.

Vervolgens gaan minister-president Rutte en minister Schreinemacher naar De Nationale Assemblée, waar de minister-president een toespraak geeft voor de leden van het Surinaamse parlement. Aansluitend brengen zij gezamenlijk een bezoek aan een Mangrove project. Hier planten zij bomen in het kader van de kustbescherming.

In de middag nemen minister-president Rutte en minister Schreinemacher deel aan werklunch met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven. De minister-president heeft aansluitend een gesprek met leden van het Nationaal Comité Herdenking Slavernijverleden en de Nationale Reparatie Commissie Suriname. Ook brengt hij een bezoek aan een Makandra Project op het gebied van politiesamenwerking. Minister Schreinemacher neemt op dat moment deel aan Business Dialogue met bedrijven over zakendoen in Suriname.

Minister-president Rutte en minister Schreinemacher sluiten hun bezoek aan Suriname af met een bezoek aan de onlangs geopende nieuwbouw van de Surinaamse Brouwerij, onderdeel van het Heineken concern.

45 REACTIES

 1. En omdat de inheemsen van de Amerkas uit ervaring weten dat bleekgezichten vaak.met gespleten tong spreken, zullen wij, wanneer Pinocchio het woord voert, zijn neus goed in de gaten houden.
  gemodereerd

 2. blijven jullie maar in Nederland , hier valt niets te beleven , en jullie zijn niet veilig hier , de politie , het leger en ook beveiliging medewerkers geven ook geen veiligheid
  als jullie toch willen komen neem dan bataljon mariniers en commando’s mee , dan durven die politie en leger hier niets om jullie wat aan te doen , en als jullie 13 september terug gaan pak dan ddb op en gooi hem in de laadruimte van het vliegtuig , zodat hij de straf uit kan zitten daar in Nederland want hier komt hij nooit in de bak , want hij wordt beschermd door santokhi en brunswijk
  gemodereerd

 3. @@WAT … wat ben je toch een zielig mannetje/vrouwtje !!!! Volgens mij ben je vis noch vlees.

  Plotseling deugd niets in Suriname … leger, politie, beveiliging medewerkers … ongeschikt, natuurlijk de schuld van Bouterse en de NDP.

  Rutte moet een bataljon mariniers en commando’s meenemen … volgens mij 25 tot 50 man/vrouw voldoende …. om de zgn presidentiële garde van de Leugenaar van Lelydorp …. het bos in te sturen.

  Bouterse moeten ze niet meenemen … hij moet in Suriname zijn straf uitzitten.

  De Leugenaar van Lelydorp en zijn VP-Ramdin moeten aan hun lurven gepakt worden en meegesleurd … bakra basi … kan op die manier beginnen met orde op zaken te stellen..

  Ik ben ook benieuwd naar de ontmoeting … VP-Brunswijk en premier Rutte. Zal Rutte de hand schudden van een moordenaar, bankrover, drugsbaron en verkrachter …. we benne zeer benieuwd.

  Ik denk dat Brunswijk 12 en 13 September het centrum van de macht zal vermijden.

  Santokhi zal de zoveelste LEUGEN bedenken om zijn VP{=Brunswijk} te verontschudligen.
  gemodereerd

 4. mul paarse ….. , jou baasje ddb de massamoordenaar zal nu al verdwijnen hij schijt in zijn broek dat nu bekent is dat die hollanders 12-13 september hier zijn , en jou ddb zal nooit hier in het gevang komen , dus lullemeijer wat jij zegt is gewoon paarse shit , en ben jij niet de grootste leugenaar , woon jij op flora , dan weten we genoeg
  gemodereerd

 5. mul , wij houden wel van vis en vlees en ook van groenten en fruit , wat is jou probleem dan , ben jij veganist , als jij kinderen hebt wat dan , veel kinderen sterven omdat ze geen vis en vlees krijgen , en ondervoed raken , wil jij dat jou kind aandoen , jou keuze
  gemodereerd

 6. Opmerkelijk dat bigi bravo nergens genoemd wordt in het programma. Hij heeft twee dagen vrij om de brul apen in het oerwoud aan te horen en te bezoeken.

  Wel een drukke programma hebben de NL gasten. Goed dat ze hun tong uitsteken aan ddb door een krans te leggen bij bastion vere. Hopelijk wordt SU niet tegen een uitverkoop prijs verkocht aan de NL ers.
  gemodereerd

 7. @Mul de pot verwijt de ketel.
  Beste mensen waarom, ja waarom zo negatief. Zo komt Suriname nooit uit de ellende.
  Mensen die vooruit komen zijn altijd positief.ook deze bezoek heeft voordelen voor Suriname, allen moet je wel heel kritisch zijn.
  En niet denken dat ze naar Suriname komen om pakketjes uit te delen.ze komen hier om zaken te doen en keiharde zaken.
  Als Nederlanders geld ruiken dan zijn ze van de partij.
  Laten wij vooral een positieve kijk hebben op de toekomst, al is het alleen maar voor onze jeugd.
  Want als je mijn vraag zijn wij een verloren generatie.
  gemodereerd

 8. Het ligt voor de hand dat drugsbaron Brunswijk tijdens het bezoek verlof heeft.
  Met zijn duister verleden- en beperkt vermogen, kan hij op geen enkele wijze een bijdrage leveren bij besprekingen met buitenlandse delegaties.
  Hij is daar simpelweg te dom voor. Santokhi hoeft zich ook niet te verontschuldigen voor zijn afwezigheid.
  gemodereerd

 9. ach laat hem komen lullen. het is toch vakantietijd.o ja breng hem bij global dan kan hij zelf zien en horen hoe de suri’s na 6 maanden wachttijd moeten smeken en bedelen om hun eurotjes in zijn land te mogen uitgeven. viegen met hun klm uiteraard
  gemodereerd

 10. @henkes je bedoelt scherpe tong denk ik. Rutte lekker naar suriname hier in nl gastekorten zelfs in duitsland sociale onrust door gas rusland krijgt schuld, maar in nederland heb ik altijd sociale onrust in buurt etc en de afkeer en haat gevoeld dat is mij niet vreemd, ik wil ook lekker weg uit nederland, maar ik heb geen dozijn beveiligers. Wat gaat rutte in suriname doen ik hoop geen sociale onrust daar met de inflaties.
  gemodereerd

 11. Rutte, komt in ons land, want hij weet dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen mensen die gevangen zitten tussen goed en kwaad.

  Ook hij vraagt zich af, welke keuze die gevangenen, zullen maken.

  Op zich is het een gedachte waarmee we allemaal voor altijd verbonden zijn en het ergste is, zonder de juiste keuze te kunnen maken. Of toch wel?

  Er zijn mensen die aan de lopende band beloften, tegenover zichzelf en anderen maken en deze vervolgens niet nakomen.

  Het is verstandig om af te wachten, wat Rutte ons te bieden heeft.

  Niet alle witte mensen zijn racisten, maar wij mogen ons als slachtoffers voelen.

  Heel zielig, vind ik het.
  Meningen, verschillen en hoeft niet gedeeld te worden.
  gemodereerd

 12. Het valt op dat jullie alleen maar kunnen afbreken en niet kunnen opbouwen, de welbekende krabbenmentaliteit. Nog voordat de man één voet op Surinaamse bodem heeft gezet wordt hij afgeseveerd.
  Surinamers kunnen het helemaal alleen, dat hebben ze de afgelopen 47 jaar en 3.5 miljard gulden later echt wel bewezen. Ik snap dus niet dat deze witte man nog de tijd neemt om naar Suriname te gaan om te helpen.
  gemodereerd

 13. M. Rutte gaat de Su regering leren, hoe ze het volk
  nog beter, kunnen uitknijpen (Uitmelken)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Rutte moet inderdaad voorzichtig zijn in Su. Maar natuurlijk zal hem niks overkomen met al die beveiligers die om hem heen staan.

  Als ik als Nederland iets terug zou willen doen, dan niet met contant geld want dat verdwijnt in de zakken van, niet het volk….. Ook de schade vergoeding voor het slavernijverleden zou ik zeker niet in contante geld doen maar in projecten vergoeden.

  Rutte moet de overtollige Hollandse stikstofboeren een flink zak met geld geven, om landbouwprojecten op te starten in Su. Daarbij zullen beide landen gebaat zijn. Nederland is een van de grote Europese marktleiders in de zuivelindustrie, pluimvee, varken en andere vee. Ook kunnen ze de graan en veevoer tot hoge niveau tillen. De economie en werkgelegenheid zal dan echt in ontwikkeling komen. Surinamers moeten trouwens ook leren te werken als i.p.v. ambtenaar te willen zijn anders komt het natuurlijk nooit goed.

  Ik hoop echt niet dat Rutte alleen maar komt voor en namens Shell vanwege de pas ontdekte olievelden, maar ook echt voor duurzaam ontwikkeling en samenwerking.
  gemodereerd

 15. Wat komt hij doen de problemen in eigen land kan hij niet aanpakken laat hij zijn tijd beter besteden. dit is even een snoepreisje maken .
  De bakras zien dollar tekens OLIE.
  Een bakra zal nooit iets doen als hij geen grote voordeel ziet.
  Voorbeeld de Haan.
  Excuus aanbieden dat moet hij doen.
  Ik hoop dat de bevolking laat zien dat hij niet welkom is.
  We zijn geen kontlikkers.
  gemodereerd

 16. Ik hool dat die fay ede mans van Para de weg barticaderdn, coronie tegelijk ook en organic ook. Brunsie senie ding troepe fu yu go na stratie tu
  gemodereerd

 17. Nederland doet er verstandig aan om de navelstreng met dat corrupte, criminele landje, definitief te verbreken. Het is een kansloze FAILED STATE dat al decennialang word geregeerd door veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, verkrachters en bankrovers. Dan zijn tevens dit soort geldverslindende snoepreisjes, die geen flikker opleveren en geen enkele toegevoegde waarde hebben, niet meer nodig.
  gemodereerd

 18. suriname laat je niet je paaien door nederland, rutte komt witte voetjes maken in suriname, want rusland heeft de gaskraan dicht gedraaid, en nederland heeft suriname in de toekomst nodig. ze hadden suriname gekleineerd en noemde ons land bedel land,ze hebben onze miljoenen ingehouden wat wij nog te goed hadden, en de rentes wat die miljoenen hebben opgebouwd. ze denken ver de nederlanders, wetend dat suriname gas en olie heeft.ze waren niet geïnteresseerd in suriname en nu.gewoon ook harde eisen stellen en concreet
  gemodereerd

 19. Rutte kan maar beter in NL blijven en de energiecrisis dat mede te danken is an zijn politiek de afgelopen 10 jaar proberen op te lossen en de gevolgen daarvan voor Nederlanders te verlichten. Wat gaat hij in Suriname zoeken? Gas? Suriname heeft geen gas althans geen grote hoeveelheden voor export.
  gemodereerd

 20. Wellicht kan Nederland 1/3 van de veeteelt naar Suriname verhuizen.
  Dan hebben we Minder Stikstof hier
  Ik zie goede kansen voor Suriname en Nederland om samen te werken.
  Win Win voor beide landen.
  Zeker de moeite waard om het daar over te hebben en kijken wat de mogelijkheden zijn
  gemodereerd

 21. @Karma
  Zonder kennis, know-how, technologie, grote financiële middelen kan Suriname (lees Staatsolie) helaas de offshore olie en gas niet vinden en naar de topside halen. Het zijn tegenwoordige de mensen die jij Bakra’s noemt die dit soort kunstjes wel kunnen.
  gemodereerd

 22. De planning voor het bezoek van president Rutte en de minister van ontwikkelingssamenwerking staat breedvoerig beschreven in bovenstaand artikel.
  Een dichtgetimmerd programma, uitrusten geschied op de terugweg.

  Erg leuk dat de president tijd vrij maakt voor jongeren. Hij blijft een teacher.

  Die olie, die voorlopig helemaal niets spectaculairs zal opleveren, zat er ook de afgelopen tien jr. nooit iets mee gedaan.
  Misschien moeten jullie de moraal en ethiek vd Guyanezen overnemen, wie weet werkt het.
  gemodereerd

 23. Karma 6 september 2022 Bij 14:43
  suriname laat je niet je paaien door nederland, rutte komt witte voetjes maken in suriname, want rusland heeft de gaskraan dicht gedraaid, en nederland heeft suriname in de toekomst nodig.
  ==========================

  En waarom zou het geen win-win kunnen zijn voor beide landen?
  Het vertrouwen in eigen kunnen heeft niet gewerkt, soso hoofdpijn 40 jaar lang.
  Un wan tan pina, want un no sab vooruitgang.
  Wanneer jullie vooruit moeten kijken doen jullie dat niet. En achteruit kijken om er iets van te leren doen jullie ook niet.
  Dat k@ulo zogenaamde nationalisme heeft Suriname nergens gebracht, dus wat mij betreft un mag bakka in yu eigi sani(fatu).

  Ik kan mij overigens niet voorstellen dat er nog tien mensen in Suriname zijn die net zo dom zijn als die Debby…
  Wat een volk…
  gemodereerd

 24. Wat een stelletje domme racisten hier zeg.
  De éne is echt nog stommer dan de andere.

  En het maar gek vinden dat Suriname nooit vooruit komt en een nooit beschaafd land zal worden. Eerst moeten al die dombo’s uitsterven door criminaliteit of ouderdom, dan is er misschien nog een kansje.
  Want de meeste mensen die er wonen hebben echt het verstandelijk vermogen van een kleuter.

  En zaken kunnen heel misschien gedaan worden.
  Maar Nederland is natuurlijk niet meer gekke Henkie!
  Nu geldt gewoon voort wat hoort wat!
  En kennis is macht, word je in Nederland al heel vroeg op school geleerd.
  Dus als er wat onderhandeld gaat worden dan zullen de Surinamers moeten betalen!
  Is vrij normaal hoor in de wereld, alleen in Suriname denken ze nog steeds, dat alles gratis is!

  Belangrijke bijkomstigheid is dat er op dinsdagochtend 13 september door minister-president Rutte en president Santokhi gezamenlijk een krans bij het monument voor de Decembermoorden in Fort Zeelandia wordt gelegd.

  Hoop dat Rutte wel ballen heeft en aan Santokhi openlijk vraagt, waarom hij nog steeds niet is opgesloten?

  In de buurt vaart altijd wel een of ander Nederlands oorlogsschip, misschien vliegt er rond die tijd wel een drone boven Leonsberg met een leuke verassing.
  Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.
  gemodereerd

 25. Nee nee laat deze persoon het ontwikkelingsgeld van Suriname herstellen per direct aub zo hebben we nog een kans in de toekomst nogmaals per direct aub!!!!
  gemodereerd

 26. Iedereen van goede wil is welkom, ook Rutte, de premier van duizenden Nederlanders met Sranan roots, de zgn (ex) Surinamers, diaspora NL. Wij weten niets van de gespreksonderwerpen, dus is het ff afwachten. Un ori pasensi. Wel kan dit gezien worden als het tegen bezoek op het bezoek van Santokhi aan Rutte, Nederland.
  Sranan is onafhankelijk, dus kunnen wij zelf bepalen hoe wij onze broek omhoog willen houden, met of zonder hulp van buiten. Als Rutte Santokhi de hulp kan bieden die Santokhi denkt nodig te hebben, dan is dit zonder meer positief, maar wel op gelijke niveau, niet met dat onderdanig koloniale gedoe.
  Nederland blijft de ex kolonisator, daar verander je niks aan, af en toe elkaar verwijten maken over het verleden mag geen probleem zijn, als we elkaar maar willen helpen en bijstaan. Echter, het is aan Santokhi zijn uiterste best te doen, te zorgen voor een vorm van goed bestuur, anders wordt de hulp beperkt. Het buitenland is geen gekke Jan.
  gemodereerd

 27. No matter how thin you slice it, there will always be two sides. Hierbij wil ik het ook laten.

  Laat me maar.
  gemodereerd

 28. klopt pony , jij bent de gekke Jan en jij woont daar in het land van de ex kolonisator , ja dan bij jij gek , jij vind het bestuur van jou lover ddb beter dan deze bestuur , nou deze hebben te maken met miljarden schuld , dus die kunnen niet beter zijn , die Rutte zal niets doen voor Suriname , en dat is goed , laat hij Santokhi zeggen dat ddb echt de weg blokkeert om steun te geven aan Suriname , Santokhi zal wel niets zeggen , dus Rutte blijf maar lekker daar in Nederland en dan is pony ook weer tevreden
  gemodereerd

 29. debby , jij bent bang he , dat Rutte jou lover ddb mee terug neemt naar Nederland he , we denken ook dat jij bang bent om ddb te zien met handboeien om he , hij zal wel opgesloten worden in Vught , als je daar je straf moet uitzitten is het levenslang
  maar voor jou lover is het prachtig , dicht bij is de Lunetten kazerne dus toch mooi voor zo’n domme militair
  gemodereerd

 30. @ aapestaartje ..WAT ,…jij bent nog de enigste KOEBEEST,die gelooft dat BOUTA,nog wordt opgesloten jo domme PANNENKOEK !
  gemodereerd

 31. @,,Papa Jantje uit Livorno
  Jij hebt te veel bananen gegeten,omhoog gevallen PANNENKOEK !
  gemodereerd

 32. Breng met Rutte een bezoek aan de centrale markt,(vergeet de gasmaskers niet aub ),de waterkant als hij daar ,eventueel op toilet moet,het ministerie van sociale zaken,en het centrum van Paramaribo,dan schrikt hij zich een ongeluk,hoe ons land vooruit gegaan is.dan krijgt CHAN de schoonheidsprijs medalle persoonlijk door Rutte omgehangen !
  gemodereerd

 33. @Iam je noemt iedereen die zijn reactie geeft voor of tegen. Dat jij als zieke racist geestelijk onder de reacties lijdt moet je de schuld in je eigen zieke hersen zoeken en anderen niet voor racisten uitmaken grootste geestelijke lijdende racist ben je zelf ga een potje janken ziele poot!
  gemodereerd

 34. @wat@ Mul. Mul wat heb je die klootzak@wat een keiharde antwoord gegeven. Ik denk dat die @ wat transgander in hem/haar/het broek heeft gepist hahaa.. Die wat scheld ddb uit en is trots op brunswijk. Wat @wat ben je fkng dom! goedzo Mul… @wat voelde zich aangesproken en hij bleef maar reageren hahaha.. goed gepakt Mul! yesssssss. hahah
  gemodereerd

 35. Beste pony helemaal 👍🏾.
  Nu begrijpen wij elkaar.
  Als echte Sranan man.
  Wij zouden samen innoverende gesprekken kunnen hebben, onder het genot van een bitter.
  gemodereerd

 36. Wie wat nog zeg maar@wat luister.. niemand kon toen, vandaag of in de toekomst DDB van zijn plek schudden! hij staat stevig en sterk! Hij is een leider in hart en nieren. Hij is nu al 75 plus. En nog steeds vecht hij voor ons ongeacht ras, cultuur en gender( ook voor jou@ wat . je bent toch transgender) . DDB moet worden bedankt, dus @ wat stuur je moeder, dochter en zus om DDB goed en stevig te bedanken. @wat laat DDB ze lekkere groted
  gemodereerd

 37. Huh, wat zegt ‘het’ 🙄.

  Anyhow, dezelfde fout die velen maken heeft sylvana ook geflikt.
  Vragen stellen over interne aangelegenheden van suri is dom. Ze was in suri voor het slavengeld en stiekum probeert ze Rutte ervan te weerhouden om naar su te gaan.

  Suriname en Nederland gaan in deze eeuw op gelijkwaardige voet en vriendschappelijke wijze met elkaar om. Het is een puur koloniale denkwijze om een zak geld te verwachten of inmenging in interne zaken.

  Neeeee, dat moeten jullie zelf oplossen!
  gemodereerd

 38. Waar zal bravo zijn als Rutte komt, @ mul, hij hebt het goed verwoord, hij zal 2 dagen verlof krijgen.

  Rutte zit echt niet te wachten op zo’n djoeka flapdrol. Verder is het totaal geen gesprekspartner voor Rutte en consorten.

  Lekker handel drijven met elkaar, win-win situatie. Lang leve VHP.
  gemodereerd

 39. Hij bereidt de visite voor van die Bolle, met zijn Miss Latina en de vetzakken Ahalia, Akalia en Azalia.
  Misschien kunnen ze een kijkje nemen binnen in de Goslar.
  gemodereerd

 40. @ radha
  8 september 2022 Bij 09:22
  Wie wat nog zeg maar@wat luister.. niemand kon toen, vandaag of in de toekomst DDB van zijn plek schudden! hij staat stevig en sterk! Hij is een leider in hart en nieren. Hij is nu al 75 plus. En nog steeds vecht hij voor ons ongeacht ras, cultuur en gender( ook voor jou@ wat . je bent toch transgender) . DDB moet worden bedankt, dus @ wat stuur je moeder, dochter en zus om DDB goed en stevig te bedanken. @wat laat DDB ze lekkere groted

  Kinderachtige reactie van een persoon met een id crisis want je gebruikt een valse alias om hier alleen maar spanningen te creëren. Zogenaamd ben jij Radha, een Hindoestaanse die het opneemt voor Bouterse, de fascistische dictator die in 10 jaar tijd het lukte om Suriname leeg te roven. De kolonisator lukte het in 400 jaar niet om Suriname leeg te roven.
  Als de VS het hadden gewild was jouw God Bouterse nu verleden tijd. Het is zo jammer dat Nederland tot twee keer toe de Amerikanen heeft tegengehouden om jouw God op te ruimen. Ze waren zo dichtbij ….
  gemodereerd

 41. @ MIE BAAR JOE.
  7 september 2022 Bij 07:04
  @,,Papa Jantje uit Livorno
  Jij hebt te veel bananen gegeten,omhoog gevallen PANNENKOEK !

  Nee hoor; wat ik aangeef is dat het geven en nemen is. Zo werkt het nu eenmaal binnen de economie of de markt.
  Ps. Denk je nu werkelijk mij voor de gek te kunnen houden DAMSCO ?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 42. Rutte heeft ballen,doet niet aan drugs fiets naar zn werk en laat zien dat stelen niet helpt.wie aan hem komt ontketend een oorlog en worden de schooiers vermoord doelend naar de witte poeder koningen van su.bouta nog Brunswijk nog bhaiwa mogen een voorbeeld premier zien van het volk.zijn komst is voor de Surinamers die onder zulk tirannie van de boeven hebben geleefd en nog leven.schandelijk dat de boeven van su vrij rondlopen en zelfs in de politiek zitten.volk van su kom de straten op en verwelkom hem hartelijk want hij komt voor jullie niet voor de boeven.
  gemodereerd

 43. Beste Z.E. president CS, verkoopt u dat overtollige kwaliteit zoetwater dat uit de spuigaten vh Stuwmeer komt voor minister president Mark Rutte. Nederland is momenteel kurkdroog en ze hebben zoetwater nodig. Ze willen kwaliteit zoetwater. Geeft u ze water. Aardolie en gas volgen nog.

  Ik vernam dat hij met een CEO van ondernemingen naar Suriname komt. Wellicht dat er ook boeren, moderne boerderijen in ons heerlijk tropenland willen komen opzetten.

  Let op!
  De heer van de Berg was ook bezig met zijn doksenclub en kippen eieren teelt op te zetten. Het is door de Surinaamse regering vast gelopen. Zie dat Suriname hiermee valuta kon verdienen in de CARICOM. Laat dit niet weer gebeuren, want anders schieten we niets op.

  Nederland geeft geen valuta, Nederlanders zijn de koopman en de dominee te gelijk. Handelaren. Als Suriname wil ondernemen moeten we hen de onze ondernemingen laten zien en als ze belangstelling hebben, dan moeten er afspraken worden gemaakt.

  Rutte komt niet met een zak met grutten en ook met bonen of brie voor de Surinamers.
  gemodereerd

 44. Met 19.000.000 voed je alleen jouw groepje mensen Niet de Surinaamse bevolking ,dat de koers nu op 27 staat komt door die slimme NDP figuren na soso Blacka mang
  En wie krijg de schuld die sukkel Santoki
  Het is heel gemakkelijk om een ander de schuld te geven Meneer Bouta en zijn aanhangers , SURINAME IS VERKRACHT DOOR JULLIE
  gemodereerd

 45. Bouterse is bang voor een verdrag om criminelen naar Nederland te deporteren!
  Hij schijt letterlijk in zijn broek
  En zijn achterlijke aanhangers die zijn zo dom .dit snappen ze nog niet
  Een verdrag zou Suriname goed doen dan komen er een lange rij met criminelen die worden opgehaald door een goed getrainde team FBI staat voor op met Interpol
  Dan gaat Bouta zingen
  Bye bye baby I can beleve it ……
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.