Staatshoofd eregast bij Inheems festival te Wit Santi

12
Surinaamse president eregast bij inheems festival Wit Santi

President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag 6 augustus eregast geweest bij de opening van het Inheems festival in het dorp Wit Santi. Het dorpsbestuur heeft in samenwerking met de lokale gemeenschap een braderie, sport en culturele festival georganiseerd. Dit in het kader van de Dag der Inheemsen, welke jaarlijks op 9 augustus in Suriname wordt gememoreerd.

Santokhi werd vergezeld door districtscommissaris Marlene Joden en werd verwelkomd met authentieke sambura muziek. Dorpshoofd Patrick Mandé heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om diverse knelpunten waarmee zijn dorp te kampen heeft, kenbaar te maken aan de regeringsleider.

Ook heeft hij de wens uitgesproken dat de grondenrechten van Inheemsen en andere tribale volken spoedig wordt erkend.

“De Inheemsen oftewel de oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de eersten die op dit land hebben gewoon en gewerkt.” Dit benadrukte Santokhi tijdens zijn toespraak. De Surinaamse regeringsleider heeft verder aangeven dat het grondenrechtenvraagstuk nog steeds hoog op de agenda staat van de regering Santokhi.

Het staatshoofd roept de lokale gemeenschappen op mee te helpen aan de duurzame ontwikkeling van hun eigen gebied.


12 REACTIES

 1. perfect staatshoofd dat u de inheemsen bezoekt , dit is goed voor ons land , maar staatshoofd alle contacten met de schurkenstaten , cuba , venezuela en de rest , zal de inheemsen niet helpen , alleen u en uw regering en de vorige regering zullen er beter van worden
  gemodereerd

 2. De enige erfgenamen van Suriname zijn de ( Surinen) Indianen en niet de gevluchte import uit Afrika. Wie in Suriname heeft ooit last gehad van de inheemsen? Hoe staat dit in verhouding tot de boslanders? De Volkspresident doet er verstandig aan om zijn beleid mede te richten op de inheemsen en minder op de racistische zwarten.
  gemodereerd

 3. 5e Baron Willoughby van Parham (Lord Francis Willoughby), was de eerste succesvolle kolonisator van Suriname. Toen hij in 1650 een expeditie van 40 man onder bevel van de sergeant-majoor Anthony Rowse naar Suriname zond om een geschikte plaats uit te zoeken voor de vestiging van een kolonie en deze voet zette in Torarica had de opperhoofd vd roodhuiden/inheemsen niet meer dan 3 veren van een ara op zijn hoofd en niet meer dan een pangie voor het geachte lid van zijn met rode vloeistof ingesmeerde lichaam.

  Nu dragen ze een hele boel rode veren dan ara’s en heel veel rode katoenen, enz gewaden aan het lijf in het snik hete tropen Wilde kust land. Ze kunnen weer normaal gaan doen zoals toen sergeant-majoor Antony Rowse ze voor het eerst ontmoette.

  En ze hoeven zich niet zo uit te dosten voor Z.E. president Chandrrikaperkash Santokhi, 3 veren op het hoofd en een pangi voor het lid is meer dan genoeg voor een ontmoeting.
  gemodereerd

 4. Wat een Comedie allemaal, moet Chan er speciaal er na
  toe ??? Hebben ze in de (Bana Republiek) geen Mini – ster
  van Cultuur of zo ????

  sari tori

  Jacko.
  gemodereerd

 5. Als ik naar Chan zijn gezicht uitdrukking kijk, dan zie ik dat hij
  zichzelf afvraagt, wat doe ik hier ”eigenlijk”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Wat heeft hij voor ze gebracht?? Koffers vol beloftes.
  Wanneer gaan ze werken voor Su??
  Tot nu toe is het alleen stelen dat ze doen
  gemodereerd

 7. Jacko , moeten ze dan ddb sturen die alle inheemsen al genaaid heeft , santokhi had ook niet moeten gaan , de inheemsen redden zich zelf wel , maar geef ze geen sopi
  gemodereerd

 8. @papa Jantje uit Livorno,
  “Wie in Suriname heeft last gehad van de inheemsen?”
  Ik van Rbrown.
  Die is ook zo’n paarse flying monkey.
  Van narcis ddb.
  gemodereerd

 9. Zie ginds komt de stoomboot uit paramaribo. Poppenkast allemaal. Surinamers houden van feesten.
  gemodereerd

 10. ik vind het goed dat ze dit doen. In hun eigen land en dan geen rechten hebben. Behandel ze net zoals alle andere Surinamers.
  En Debby, jij laat me dit zeggen omdat jij tot een racist blijkt te zijn, de enige grote boeven[elke ras heeft rotte appels] die in Suriname stelen zijn de afstammelingen van de slaven, en ik scheer ze echt niet allemaal over 1 kam. Elke dag lees je het en zie je het.
  De Indianen verdienen dit recht ook als Surinamer
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.