Beladers luchthaven Zanderij stelen sieraden, snoep en chocolade uit koffers

14

De politie van het bureau Zanderij heeft afgelopen week drie mannen aangehouden, die als beladers werkzaam zijn op de internationale Johan Adolf Pengel luchthaven (Zanderij). Ze worden ervan verdacht reiskoffers van passagiers te hebben opengebroken en gouden sieraden alsook snoepjes en chocolade te hebben gestolen meldt het Korps Politie Suriname.

De drie te weten Stanley Z. (48), Vergirio B. (25) en de 41-jarige Revillio M. kwamen in beeld, nadat een passagier op donderdag 30 juni aangifte had gedaan op het politiebureau Zanderij. Naar zeggen van de aangeefster is zij op 30 juni afgereisd naar Suriname en bij het ophalen van haar reiskoffer ontdekte zij dat onverlaten haar reiskoffer hebben opengebroken. Daarbij zijn haar gouden sieraden, die een hoge economische waarde hebben, weggenomen.

De politieambtenaren stelden een onderzoek in en op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de drie manspersonen twee koffers hebben opengebroken. De benadeelde van de tweede koffer heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie. Uit die koffer zijn onder andere weggenomen snoepjes en chocolade meldt de Surinaamse politie.

Bij de aanhouding van Stanley en Vergirio afgelopen week zijn snoepjes en chocolade op hen terug gevonden en in beslag genomen. Het gelukte de wetsdienaren de derde verdachte Revillio op 7 juli aan te houden. Op hem werd een deel van de sieraden aangetroffen en in beslag genomen.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. De drie verdachten zijn voorgeleid en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De benadeelde van de tweede koffer waarin de snoepjes en chocolades zaten, wordt opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Zanderij van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur v.m. tot en met 15.00 uur n.m. op het telefoonnummer 0325222.

14 REACTIES

 1. Dit is DE reden waarom Suriname naam maakt als 1 van de meest onveilige luchthavens waar names and faces de boventoon voeren. Ja zelfs je koffers verdwijnen geheel en de KLM moet dat vergoeden alsook de reisverzekering die dan in zicht komt.
  Jammer dat deze volwassenen snoepjes boven een zekere levensbestaan op het spel zetten met als gevolg dat zij hun stelende bezigheden MOETEN voortzetten om te kunnen overleven
  gemodereerd

 2. Sorry hoor, maar het begint nu echt wel een wild west toestand te worden in dit land!
  Het lijkt erop dat velen op crusiale plekken elk normbesef is kwijt geraakt.
  Of je nu op straat, in de super, op het vliegveld of in je eigen woning bent, overal is het gespuis bezig, zelfs in het bos lopen ze te roven en te stelen, dit is niet normaal meer, je kan zeggen er is armoe maar dit slaat werkelijk alles, je komt dit land binnen en het 1e wat je meemaakt is dat er uit je koffer is gestolen. en waarschijnlijk wordt je daarna ook nog in je vakantiewoning overmeesterd. De hebzucht is tot grote hoogte gestegen, vreselijk!!
  gemodereerd

 3. Door en door triest, niemand is meer te vertrouwen in Su.
  Straks lees ik van bepaalde figuren, dat het de schuld
  van de regering is! (Cynisch) Het zijn zeker Aziaten verdomme,
  wat met die gasten zeg!!! Hopelijk krijgt Mr: Mw: M. Nipte ze
  Vrij, omdat ze niet genoeg verdienen. Uiteraard met een
  stevige waarschuwing. ”What a sh*t man”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Ik zou nooit sieraden in mn koffer zetten. Bepaalde tassen gaan in mn handbagage.
  gemodereerd

 5. Na een waarschuwing blijven ze gewoon doorwerken en mag van slm.Leve de bananen republiek.
  gemodereerd

 6. niets nieuws
  dit is en was algemeen bekend, net als bij pakketten sturen waaruit geroofd wordt
  waarom wordt personeel bij in en uitgang niet gewoon gecontroleerd op hun bezittingen?
  dan kan dit soort diefstal heel snel voorkomen worden.
  als er wat is met bagage of post tussen nl en suriname?
  gebeurd het altijd aan de surinaamse kant…..zegt alweer genoeg over het lakse beleid op zanderijen.
  is echt een toeristentrekker dit, je spullen kwijtraken aan het laagste van het laagste van de bevolking
  en ga er maar van uit dat ze dit al heeeeeelll lang doen
  als ze op zanderij er iets aan doen? dan is het justitie wel die ze laat lopen.
  suriname is justieel gewoon een dramatisch kutland met criminelen aan het roer
  suriname is gewoon ali baba en zijn rovers.
  gemodereerd

 7. Zelfs de koffers moeten het ontgelden.
  Niks is veilig in sranang.

  Hoe erger moet het nog worden.
  Triest 😒
  gemodereerd

 8. Ze kon beter haar sieraden dragen, dan in haar koffer stoppen. Een paar gouden coliers en armbanden valt niet zooo op, want boeven ruiken in su gouden sieraden in koffers. Overal altijd voorzichtig.
  gemodereerd

 9. drie jaar geleden was ook de sloten van onze koffers verdwenen , maar die lui konden niet de koffer open maken omdat er een extra slot intern verborgen was , wij hebben dat aangekaart bij luchthavenbeheer en ze zeiden wij zoeken het uit , nou drie jaar verder en nog nooit een antwoord gekregen , ja mensen paars gedrag daar bij luchthavenbeheer , zand er over
  gemodereerd

 10. natuurlijk heeft zij 0,0 bewijs dat ze sieraden in haar koffer had. NIEMAND brengt sieraden naar Su. ook op de beelden is niets te zien
  Oplichting van verzekering. gooi haar in een cel.
  gemodereerd

 11. @Seswardien Ze hebben de sieraden aan getroffen bij de beladers. Nu moet je altijd alles van waarde in je handbagage hebben en een goede koffer gebruiken, maar iedereen heeft gewoon zijn poten thuis te houden. De douane is trouwens ook niet te vertrouwen, die geven de inhoud van je bagage door aan handlangers, zodat ze je kunnen overvallen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.