Coronavariant ‘Centaurus’ verspreidt zich sneller

4
COVID-19
Archieffoto

Een nieuwe coronavariant BA.2.75, oftewel Centaurus, kan dit najaar de dominante variant worden. Het virus lijkt zich sneller te verspreiden dan de huidige variant, schrijft De Telegraaf vandaag.

Centaurus werd onlangs voor het eerst vastgesteld in India en is al in verschillende landen opgedoken.

Uit eerste onderzoek blijkt dat de nieuwe variant niet meer of minder ziekmakend is. Maar hij lijkt wel beter te ontsnappen aan antistoffen. Dat wil zeggen dat mensen die onlangs het coronavirus opliepen, opnieuw besmet kunnen raken.

Wat dit voor Suriname betekent is niet bekend. De afgelopen week waren er volgens het coronadashboard van de Surinaamse overheid 26 positieve gevallen en 5 coronadoden. In de ziekenhuizen liggen op dit moment 13 personen en op de intensive care 6.


4 REACTIES

  1. Wat dit voor Suriname betekent is niet bekend? Het is wel bekend; Suriname is onderdeel van de wereld, Suriname is geen eiland en de bewering dat Suriname een gezegend land is, is misschien waar wat betreft aardbevingen en orkanen, maar wat Corona betreft zijn we precies even kwetsbaar of kwetsbaarder dan de rest, omdat Surinamers erop staan feest te vieren, te gaan chillen bij Waka pasi en denken dat lockdowns voor iedereen gelden behalve voor hen en hun eigen etnische groep.
    gemodereerd

  2. corona zal nooit meer verdwijnen , en de mens zorgt ervoor dat corona zich telkens in een andere variant bloot geeft , deze centaurus is besmettelijker en het zal zo kunnen dat de antistoffen van de vaccinaties niet reageren en men ziek kan worden , mensen wees alert en bescherm je zelf en ook jou medemens om een mond kap te dragen en je handen goed te wassen en handgel te gebruiken
    gemodereerd

  3. Opgedoken teleportatie? Centataurus, pentataurus, ik trap de virus dood net als mij vijanden. Het is en blijft een enge virus die lijkt te zweven en als spook in andere vorm terug komt.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.