maandag, november 27, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidGeheel Nickerie wordt schoongemaakt vanwege heersende ziekte van Weil

Geheel Nickerie wordt schoongemaakt vanwege heersende ziekte van Weil

-

- Advertisement -

De komende dagen zal er een grote schoonmaakactie worden uitgevoerd in geheel Nickerie vanwege de heersende ziekte van Weil in het district.

Onder leiding van het districtcommissariaat en OW- Nickerie zal alle grofvuil worden opgehaald. Middels bekendmakingen zal de gemeenschap precies weten op welke dagen het grofvuil bij hun in de buurt zal worden opgehaald.

Tot en met vandaag hebben reeds 9 personen in het rijstdistrict de ziekte opgelopen waarvan 1 is komen te overlijden. Dit zijn de officieel geregistreerde gevallen uit een groep van 32 vermoedelijke cases die het Mungra Medisch Centrum (MMC) hebben bereikt.

- Advertisement -

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vanmorgen een Taskforce geïnstalleerd in Nickerie die zich moet buigen over de heersende ziekte in het district. De Taskforce zal met aanbevelingen moeten komen hoe op kort termijn en adequate gehandeld moet worden tegen deze gevaarlijke ziekte in het rijstdistrict van Suriname.

Binnen de taskforce hebben zitting de Bestuursdienst, RGD Nickerie, de politie, brandweer, het MMC, BOG, OW alsook LVV elk met één vertegenwoordiger. Bij hun functioneren zal de Taskforce worden bijgestaan door de Pan American Health Organization (PAHO) en minister Ramadhin.


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
9 REACTIES
 1. Niet lang wachten en overleggen minster van volksgezondheid.vanDag hoor ik dat mijn broer in het zieken huis is opgenomen door deze ziekte.Gr
  gemodereerd

 2. Dus netjes zijn jullie daar niet.
  Veel plezier met jullie ratten. New york
  gemodereerd

 3. ‘Ef yu mati barba é Bron, yu musu nati di’f yu’. Het is de rest van Suriname en met name Coronie en Saramacca daarom geraden hun districten ook te laten opschonen.
  gemodereerd

 4. het is de mensen hun eigen schuld , als je overal maar troep gooit en etensrestjes ja dan vraag je erom en ratten houden van water , dus nu met de grote regentijd zijn ze in hun sas , en loslopende honden lusten ook die restjes , en de maskita danst ook mee , allemaal overbrengers van ziektekiemen , wees geducht
  gemodereerd

 5. In Nickerie gaan ze nog over tot een schoonmaakactie. Par’bo is veel smeriger. Daar wonen de meeste agoe’s van Suriname. Overal in alle sloten en riolen zwerfafval. De rattenplaag is daar veel erger. En maar klagen dat het water niet wegstroomt. De oever van de Suriname rivier bij de voormalige oversteek naar Meerzorg, ligt bezaaid met petflessen, blikken en andere rotzooi. Het lijkt wel djboutie.
  Suriname is een grote vuilnisbelt, dankzij de laksheid van haar bevolking.
  gemodereerd

 6. Behalve geen verantwoordelijkheid, hebben veel landgenoten schijt aan
  aan het millieu, sommigen doen het ook in den vreemde. Sommige
  Surie,s zijn erger dan de Turken en Moccro’s, na wan sari tori !!

  @ Lino
  Dat is ook een vorm van het millieu verpesten !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Huisafval branden is ook slecht voor mens en milieu.
  Sommige branden plastiek en al.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES