Brunswijk: ‘Niet de bedoeling om personen en rechterlijke macht te bedreigen’

26
Brunswijk dreigt met straatacties als men aan kiesstelsel komt
Brunswijk tijdens de Meet & Greet in Commewijne (c) ABOP TV

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk is vandaag ingegaan op de commotie die hij zelf heeft veroorzaakt, door vorige week woorden uit te spreken die als bedreiging zijn aangekomen bij een hoop mensen in Suriname.

Brunswijk heeft tijdens de laatst gehouden meet and greet bijeenkomst van zijn partij fel uitgehaald naar advocate Serena Muntslag-Essed en het Constitutioneel Hof. Dit omdat de advocate oppert om het kiesstelsel te wijzigen.

Brunswijk gaf in een toespraak aan dat er straatacties komen als de wijziging van het kiesstelsel wordt voortgezet. In zijn toespraak vorige week donderdag in Commewijne waarschuwde hij niet alleen advocate Muntslag-Essed maar ook het Constitutioneel Hof.

Hij werd daarna op zijn vingers getikt door ondermeer de Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA) en de VHP. Vandaag publiceerde hij onderstaand filmpje waarin hij ondermeer zei:

“In mijn uitspraken heb ik de gevoelens verwoord van de mensen in het achterland. Het was geenszins de bedoeling personen en de rechterlijke macht te bedreigen. Ik ben 100% voorstander van democratie. Die zal ik nooit vertrappen. Niemand hoeft bang te zijn voor Brunswijk”, aldus de vp.

Volgens de vp verdienen mensen in het verre binnenland ook een plek in het bestuurlijke en hebben ze recht hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. Luister hier naar de vp:


26 REACTIES

 1. Met de staart tussen de poten, inclusief kniebeschermers 😎.

  Who’s the boss!
  gemodereerd

 2. Dat n’a torie
  De dagelijkse praktijk doet vermoeden dat er nog steeds stedelingen zijn die denken dat de marrons uit het binnenland van Suriname aan de onderkant van de samenleving behoren te zijn.
  gemodereerd

 3. Iedereen doet wat hij of zij wilt in Su.
  Er worden ook burgers opgesloten en beschoten omdat ze praten. Brunsie doet maar wat hij niet laten kan.
  De VHP ministets doen ook hoop. Ze praten niet maar doen. De coviddoden, dat gesjoemel met staatsgelden en het volk gaat dood van honger.
  gemodereerd

 4. Brunswick’s verwoordt nooit waar zijn achterban wil. Hij is een dictator en vertelt zijn wil.
  Hij liegt dus. Hij heeft een rechtstreekse bedreiging geuit naar beide groepen. Zo is het en zo kwam het over
  gemodereerd

 5. Dus onze VP meent het wel goed, alleen komt wat hij in gedachten heeft verkeerd zijn strot uit. Misschien moet hij naast zijn bachelor studie in de Weet Ik Wat, ook een studie Politicologie of Diplomatie gaan volgen en als die studies niet in Suriname gegeven worden en hij problemen kan krijgen als hij daarvoor naar Nederland of Amerika zou moeten afreizen, dan is er vast wel een mogelijkheid om deze studies on line te volgen.
  gemodereerd

 6. Natuurlijk willen we de mensen in het achterland niet benadelen.
  Maar als je praat over gelijke rechten, dan zijn de mensen in het voorland nu wel benadeeld toch, en daar geef jij dus niks om. Kortom je denkt aan je eigen voordeel toch? En je verdraait en legt uit alsof de mensen in het voorland achterlijk zijn.
  gemodereerd

 7. In mijn uitspraken heb ik de gevoelens verwoord van de mensen in het ACHTERLIJKLAND,want ik ben maarresjauzjee in 2de HAITIE.
  gemodereerd

 8. Misschien moet de VP eerst eens tot 10 tellen, gedegen onderzoek doen, instanties raadplegen, voordat hij zijn mond opentrekt.
  gemodereerd

 9. de vp is gewoon een domme gek , wie neemt hem nu serieus , ja zijn nog dommere achterban , echt brunswijk zegt altijd iets en daarna zegt hij , ja maar dat bedoel ik niet , de vp kan beter naar het binnenland verhuizen en daar ijsjes verkopen en een warm verhaal vertellen , of ze hem dan geloven??
  gemodereerd

 10. Leo Muhammad 6 juli 2022 Bij 22:47
  Dat n’a torie
  De dagelijkse praktijk doet vermoeden dat er nog steeds stedelingen zijn die denken dat de marrons uit het binnenland van Suriname aan de onderkant van de samenleving behoren te zijn.

  @ Leo Muhammad 6 juli 2022 Bij 22:47
  Je opmerking is niet alleen de waarheid maar meer nog de spijker op de kop tikken.
  Aan de onderkant van de samenleving behoren te zijn kun je voelen en zien aan de acceptatie en moreel en sociaal gedrag samen en binnen de samenleving alsook door het aanpassingsvermogen en de acceptatie van geldende wetten en regelgeving maar ook de sociale structuur van de samenleving en daarbinnen.
  Je moet niet een ieder pover 1 kam scheren maar als de ervaring leert dat 90% van hen zich zo (mis) gedraagt en inderdaad sprake een onbehaaglijk gevoel ontstaat van “waar behoren deze mensen in de samenleving?” Het lijkt alsof niets voor hen geldt, de goeden niet na gewezen, als je lopend door de stad gaat en criminaliteitscijfers en gedrag erbij haalt.
  gemodereerd

 11. Achterlijk figuur, schande dat zo iemand vice-president kan worden. Hij lijkt veel op Bokassa en Idi Dada Amin.
  gemodereerd

 12. bravo is een vd zoveel verkeerde mensen op de verkeerde post.

  Hij is ongeschikt voor de functie van vp, dna-lid, overheidsfunctie.

  Zo zijn er nog heel veel meer in Suriname.

  Met deze lui zal het nog heel lang duren voordat er goede resultaten worden voor algemene doelen

  Surinaamse Volk, kiezers weest u nu een keer eerlijk naar uw zelf toe, heeft bravo de skills voor de functie van vp?

  zie:
  – zijn niveau van Nederlands,
  – gedrag,
  – omgang met de pers,
  – veroordeeld voor drugshandel door de rechtbank van Frankrijk,
  – ik heb gkoud, ik heb hout en betaalt hij hiervoor belasting op de juiste/ wettelijke manier,
  – grondzaken met Diana Pokie, nu weer met het Sabakuproject in Morgenstond, ( eigen belang),
  – zijn reactie over wijziging kiesstelsel,
  – enz,

  Deze personen zijn een grote schande voor Suriname (inter)nationaal en gaan de uitdagingen niet voor ons oplossen.

  Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?

  Het Eigen Belang Staat Boven Het (Inter)nationaal belang bij bravo.
  gemodereerd

 13. Wanneer gaat het OM grondrovers van de ABOP laten oppakken. Wanneer gaat de president deze clown van de ABOP op het matje roepen. Op dit moment is het presidentschap van Chan veel belangrijker dan de normen en waarden die de ABOP tentoon stelt.
  gemodereerd

 14. Deze man maakt me moe maar zet me ook aan het denken.
  Hij komt op voor zijn medestaanders die op hem lijken en meestal marrons of boeskondresma’s worden genoemd. Maar al jaren vraag ik mij iets af wat ik gemist heb in mijn schooljaren en daarna.
  Hoe komt het dat ik nooit verhalen hoor of heb gehoord van de ontvangst van de marrons in de bossen van Suriname door de oorspronkelijke bewoners de Indianen/Inheemsen waarvan ons altijd is wijsgemaakt dat ze geen indringers dulden in hun woongebieden? War waren ze met hun pijlen en bogen met gifpijlen?
  Nog steeds duiken soms zulke verhalen op van stammen elders in de Amazone die vreemden niet met open armen ontvangen.
  Nu is de nakomeling van marrons verworden tot Boskoning en wil het hele land zijn wetten en angst opleggen.
  Laten we eerlijk zijn sma vanga koegroe kba gi ing prakseri en sma dede kba gi ing prakseri nanga stree.
  Ik onderzoek voor mezelf nu het begrip OVERWOEKERING DOOR INVASIEVE SOORT.
  gemodereerd

 15. Welk standpunt neemt de PL in deze? Was Somohardjo ook geen voorstander van de wijziging van het kiesstelsel?
  gemodereerd

 16. Deze bankrover weer naar de lagere school sturen om normen en waarden te leren.De gekochte mba diploma kan hij als toilet papier gebruiken.
  gemodereerd

 17. Lonnie B. en zijn consorten zijn gewoon ”Domme Strebers”
  en niet anders!!!! Het is niet de moeite waard, om over deze soort losers te moeten dubben!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 18. Brunswijk . dit gaat je geld kosten. Om jouw imagoschade weg te werken zal je met heeeeel veeeeel meeeer geld moeten strooien. Jij bent overduidelijk dus niet de man van woorden, daden maar van geld.
  gemodereerd

 19. Boskopoemang 7 juli 2022 Bij 01:01
  Natuurlijk willen we de mensen in het achterland niet benadelen.
  Maar als je praat over gelijke rechten, dan zijn de mensen in het voorland nu wel benadeeld toch, en daar geef jij dus niks om. Kortom je denkt aan je eigen voordeel toch? En je verdraait en legt uit alsof de mensen in het voorland achterlijk zijn.
  ====================================

  Dus dat, er staat het volk nog het e.e.a. te wachten in 2025. Moet je nagaan dat Brunswijk als President van een land als Suriname de ene dag iets zegt om deze vervolgens de volgende dag te moeten corrigeren omdat het volk hem verkeerd begrepen heeft. Als ik naar deze regering kijk vraag ik mij ondanks het harde werken van de huidige President af wat voor toegevoegde waarden deze VP Brunswijk tot nu toe heeft gehad. De man is een bankrover en door verstek veroordeelde drugsdealer. Iemand die op geen enkel niveau mee kan met de andere leiders in de wereld. Hoe dan, Surinamers horen vanaf nu kundige leiders te kiezen die het land tot ontwikkeling kan brengen.
  gemodereerd

 20. Hij wilt nu opkomen voor zijn achterban.

  Is zijn achterban nu echt zo dom om niet in te zien dat hij al bijna 40 jaar zichzelf verrijkt en niets doet voor zijn achterban.
  Mocht ik het gemist hebben, wat heeft hij afgelopen 35 jaar voor zijn achterban gedaan, nu wilt hij dat zijn mensen ook een positie “krijgen”.

  Ik hoop oprecht dat Suriname zich ontdoet van zulke figuren.
  gemodereerd

 21. zolang de moordenaars en drugsbazen bouterse en brunswijk gewoon hun dingen kunnen doen zal Suriname steeds verder afglijden , echt mensen door die twee wordt Suriname crimineler en niemand zal meer op vakantie komen in Suriname
  en ze azen op de olie en gas zodat ze nog rijker worden , echt mensen wij als gewone burgers zullen nooit mee kunnen profiteren
  de meeste landen willen van de olie en gas af , en dat zal ervoor zorgen dat over 5 jaar de olie en gas bijna niet meer nodig is , dus ook onze olie en gas is dan straks niets meer waard , en dat is geen bedreiging vp brunswijk
  gemodereerd

 22. Surinamers waar ze ook wonen in het bos of in de stad, als je wenst een mindere positie in de samenleving in te nemen en te houden, is dat jou goed recht, maar neem niet iemand kwalijk die er voor heeft gevochten om uit zo een positie te komen, heb respect voor een ander, je hoeft je er niet minderwaardig om te voelen, we zijn niet op de wereld om allemaal professor te worden. Heb respect voor jezelf en voor je medemens, en blijf eerlijk aan jezelf. Ga niet roven , moorden stelen en drugs dealen, dat is een keuze die je zelf maakt. Als onze VP het echt goed meent met de bevolking en zijn eigen achterban,zal hij minder moeten gaan schreeuwen als een kip zonder kop en zich moeten inzetten om mee te helpen dit land op te bouwen ipv zijn kansen te gaan bereken hoe hij er zelf beter uitkomt.
  gemodereerd

 23. De NDP heeft dit kiesstelsel anders aangepakt. Men heeft gewoon de mensen die op haar stemmen vanuit het binnenland naar al die districten gestuurd om er te wonen dus om er te kunnen stemmen. Zo haal je dan een meerderheid in een district en krijg je de zetels.
  Het is geen toeval dat ineens in diverse districten – Saramacca, Nickerie bijv. – meer NDP-stemmers zijn komen wonen.
  gemodereerd

 24. Waarom wonen er toch zoveel debielen in Suriname?
  De één is letterlijk nog dommer dan de andere!

  Welke idioot heeft ooit dit achterlijke kiesstelsel ingevoerd?
  Iedereen is toch gelijk?
  Maar wel een grote smoel opentrekken als ze zogenaamd weer gediscrimineerd worden.

  Wat leren ze daar toch in het onderwijs?
  Waar is de beschaving toch gebleven?

  Moordenaars, drugdealers, bankrovers en oplichters gaan allemaal de politiek in en iedereen vindt dat klaarblijkelijk normaal!
  Het is makkelijk geld verdienen voor je zelf en je hele familie en je hoeft er letterlijk niets voor te kunnen, want dan neem je gewoon een adviseur in dienst.

  Als of je een kinderverkrachter, directeur van kinderdagverblijf maakt en het dan raar vinden als er wat met je kind gebeurd.

  Politici hebben allemaal een grote bek maar helaas het brein van een fruitvliegje!
  Na de verkiezingen slapen ze weer in en/of doen hetzelfde als hun voorgangers!

  Bouterse heeft een strafblad langer dan een pleerol, maar loopt nog steeds vrij rond!
  Hoe kan dat in een zogenaamde democratie?
  Dan kan alleen in een dictatuur, Suriname is dus helemaal geen democratie.

  Waar wachten ze op, tot Bouterse uit zich zelf de pijp uit gaat of zo?
  Nou dat duurt te lang voor gerechtigheid, onkruid vergaat immers niet zo snel.

  De president heeft het veel te druk met zijn snoepreisjes om zich ergens in te slijmen, af en toe een lintjes doorknippen en op de foto bij een of andere nutteloze opening enz.

  Laat hem al die criminele klootzakken eerst eens oppakken en opsluiten zoals het hoort, gewoon schoon schip maken.

  Maar hij zou ook wel wat op zijn kerfstok hebben, dus houdt hij wijselijk zijn mond en wast zijn handen in onschuld.

  Een daadkrachtig iemand trapt toch direct die hele Bouterse familie in het gevang.
  En Brunswijk, is een Afrikaanse dictator in wording.
  Deze rol is hem op het lijf geschreven, heeft ook alles mee.
  Crimineel met de bijbehorende grote bek en is te stom om zijn eigen veters te strikken.
  Denkt dat heel de wereld om te kopen is met zijn gestolen geld.
  Niemand die die vent tegenspraak durft te geven en met gelijke munt terugbetaald.
  Niemand die vraagt hoe hij aan zijn geld is gekomen, zou deze flapdrol eigenlijk wel belasting betalen net zoals jij of ik?

  Ik zie het somber in voor Suriname.
  Suriname heeft toch echt alle kenmerken van een failed state!
  Een gehele politiek bestaat uit slappe flapdrollen en grootsmoelen en een nog dommere bevolking die er achteraan danst om de gevallen kruimels op te vreten.

  VHP heeft alle macht, maar het is een papieren tijger zonder tanden.
  Daarom blijven alle criminelen lekker in de criminaliteit, niemand die ze wat doet.
  gemodereerd

 25. Misschien tijd dat de DEA uit de VS de grote drugsjongens uit de VHP/ NDP/ ABOP komt oppakken. Het zou een verademing zijn voor ons land. Weg met die troep . Wanneer ik naar al deze ratten kijk met hun grote smoelen en leeghoofden, word ik misselijk.

  En dan een New Deal opzetten: nieuwe mensen die niet besmet zijn door hun voorgangers.
  Maar tjah: dat is wishfull-thinking . Nergens ter wereld komen wij schone politiek tegen.
  De mens is een raar wezen……. Nooit meer Bouterse- Santhoki- Brunswijk- Rusland- Somohardjo- deze mannen en hun partijen hebben NOOIT vooruitgang gebracht in ons land. En dan zien wij een president die een of andere oplichter SRI SRI uit India naar Suriname haalt( als afleidingsmanoeuvre van de ellende welke wij dagelijks meemaken) om ons te komen leren hoe wij vrede en vooruitgang kunnen bereiken. Tegen deze figuur zou ik willen zeggen: ‘er is genoeg te doen in India kerel’. Besteedt je tijd maar aan het oplossen van de gigantische problemen in eigen land, dan je voor te doen als een of andere vredes-apostel. Wie heeft de reis van deze man betaald? En de kosten van accommodatie? Tjah.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.