Aangifte tegen Richard Kalloe door granman en dorpsbewoners Brokopondo

20
Aangifte tegen Richard Kalloe door granman en dorpsbewoners Brokopondo


In Brokopondo is vandaag aangifte gedaan tegen politicus ir. Richard Kalloe, om uitspraken die hij gedaan heeft tijdens een vraaggesprek op de radio. Dat heeft onderinspecteur Milton Bisschop van de afdeling PR van het Korps Politie Suriname bevestigd.

De aangifte tegen de ex-minister is gedaan door dorpsbewoners en de granman, terzake belediging van een bevolkingsgroep op basis van artikel 175 ,176 Wetboek van Strafrecht zegt de woordvoerder van de Surinaamse politie.

“De aangifte is in geschrifte gesteld en de zaak zal door de recherche van Regio midden verder worden onderzocht . Het openbaar ministerie is ter zake al gerapporteerd” aldus Bisschop.

Kalloe, die onder andere achtereenvolgens lid was van de BVD, de NDP en de VHP, zou in de gewraakte uitzending hieronder beledigende uitspraken over afro-Surinamers hebben gedaan, vinden de aangevers.

Zelf is hij zich van geen kwaad bewust. In onderstaand gesprek met Stanvaste Radio (2e filmpje) nuanceert hij z’n uitspraken:


20 REACTIES

 1. De waarheid is hard om onder ogen te zien.

  Het ging niet alleen over de marrons, maar ook andere die op hun lijken.

  Die vonden het ook niet in de haak, hebben ook hun mening over gegeven en gaan en zijn verdrr met hun leven gegaan.

  Men moet ook prioriteiten stellen en anderen laten zien dat men ruggegraad heeft.

  In Nederland worden ook vreselijke beledigingen tegen elkaar gezegd, wit tegen wit, wit tegen zwart en al de kleuren die daar tussen zitten. Het gaat dan niet alleen om kleur, maar ook geloof, stadsmens, platteland, man, vrouw, enz.

  Niet alleen gezegd ook geschreven, grappen, in praatprogramma’s, komedie, handicap, groot, dik, dun, arm, rijk, boer, rijke stinkerd, over politici, spotprenten, kort, lang, enz.

  De nieuwkommers, moslims weten er geen raad mee, ook omdat ze niet zijn aangepast in een moderne en vrije kapitalistusche mij, met andere normen, gewoonten, klederdracht, omgangsvormen, enz. Hun regels en gedrag, enz wordt veel over gezegd door de westerling, die zijn regels als de norm zien.

  Ook de Surineds, waarvan veel laaggeletterden zijn hebben het in de Nederlandse Mij niet gemakkelijk en voelen zich vaak gediscrimineerd.

  Je moet de Ned Mij kennen en begrijpen em erin meegaan op het nivieau, dan kan je je handhaven. De uitdagingen zijn er, discriminatie is er, maar je moet weten hoe je het spel speelt.

  Ik hoop dat de rechtbank een wijs oordeel trekt en partijen als Surinamers goed verder gaan.

  Men moet niet van een puf een donderslag maken.
  gemodereerd

 2. Ik heb het hele vraaggesprek niet beluisterd. Waarom zou ik willen weten wat een idioot, die in zijn Korte leven is overgestapt van de BVD naar de NDP en uiteindelijk naar de VHP? Vooral de ideologies van de twee laatste partijen is onverenigbaar. Dat hij een idioot is, blijkt ook uit zijn uitspraak dat de Marrons geen recht op overheidssteun, goede scholing en goede medische voorzieningen hebben omdat ze er VRIJWILLIG voor gekozen hebben om in het binnenland te gaan wonen. Toen ik die bewering van deze racist gehoord had, wist ik dat het tijd was om de radio uit te zetten.
  gemodereerd

 3. Ze moeten deze racist een klap op zn bek gevenvraag hem wat hij ooit voor Su hft betekent. Geen malle fluit
  gemodereerd

 4. henkes , laat die radio maar voor altijd uit , want er komen nog meer van die ndp-ers spreken op de radio en zullen ook de hindoestanen , de moslims , de blanken , de chinezen en andere bevolkingsgroepen discrimineren , waarom creolen dat doen ??
  gemodereerd

 5. Toen bij het bezoek van de president de zwarte racisten hem uitscholden en discriminerende en racistische opmerkingen maakten, was er geen een zwarte die hen een klap op hun bek wilde geven. De grootste hypocriet Henkes verdedigde de racistische uitspraken van zijn broeders en zusters door een beroep te doen op de vrijheid van meningsuiting. Nu maakt hij Kalloe uit voor racist. Ik ben ook van mening dat de Marrons parasieten zijn als je voor de overstroming een schadevergoeding van 150 miljoen vraagt. Waarom lukt het de mensen in Nickerie wel om de wateroverlast zelf aan te pakken maar niet in Brokopondo? Komt het door het verschil in etniciteit?
  gemodereerd

 6. nieuwkomers i.p.v. nieuwkommers.
  kapitalistische mij i.p.v. kapitatustiche mij.
  en i.p.v. em

  Er is een norm, wetten en regel in de Surinaamse mij en dat is de westerse norm uit het kolonialisme, de grondwet uit Nederland met invloeden/ randje van alle culturen, zeden en gewoonten, geloof, klederdracht, gedrag, taal, muziek, enz.

  Hierin is ook de dominate taal het Surinaams – Nederlands, gevolg door de linga franca Sranan Tongo. Alle etniciteiten zijn vrij om onderling hun eigen taal, cultuur, klederdracht, feesten, enz te hebben.

  Wat speelt is weer de westerse norm en standaard, heb je genoeg geld/ vermogen, inkomsten om je te handhaven zoals dat ( let op!) in een westerse kapitalitsche mij de regel/ norm is? Ja/nee?

  Waar worstelt Sme mee om
  zich te handhaven? Het was een wingewest, met westerse regels van uit het kolonialisme, dat is de dominate beschaving, norm, regels en andere groepen die er waren en erbij kwamen met hun cultuur, zeden en gewoonten, talen, geloof, levensstijl, klederdracht, enz.

  Met de westerse onderwijs, Christelijk geloof kon men zich verheffen en zich beter staande houden en mee gaan in de gecreeede Nederlandse Kolonie. Wit/ blank was de norm en zwart was helemaal onder aan en onbeschoft, niet aangepast, ondergeschikt en alles daar tussen leefde in zijn/ haar cultuur.

  Hoe verder men vd Westerse Nederlandse koloniale Surinaamse kapitalistische, geloof, economische, sociale, grondwet, enz, enz stond, hoe lager men in rang of de maatschappelijke westerse mij stond / staat.

  Dat is wat eigenlijk hier aan de hand is en gezegd wordt.

  Iemand die vanuit de westerse kapitalistische mij als norm intelectueel zijn standpunt geeft over een groep/ groepen met hun eigen cultuur, zeden, regels, enz in een maatschappij dat niet kapitalistisch is, met die goederen, maar waar de mensen wel dat als voorbeeld zien of hebben en niet voldoen aan die standaarden.

  Kalloe heeft het gezegd
  De groep voelt zich beledigd

  Suriname is een derde wereld mij, die worstelt met wat het is en wil handhaven en wil zijn, maar niet is wat de westerse mij is.
  gemodereerd

 7. Het OM moet de grondrovers van de ABOP en de heer Jogi eerst oppakken. En daarna de heer Bee van de ABOP voor het onrechtmatig opnemen van $20.000 uit de kas. De heer Kalloe moest voorzichtig zijn met zijn uitspraken en verder geen law law sani zeggen.
  gemodereerd

 8. Waarom beledigd, als ik de commentaren op deze site bekijk, is dat normaal taalgebruik voor Surinamers. Overigens, als het waar is, de notie, dat de Marrons vrijwillig het bestaan in het oerwoud hebben gekozen is natuurlijk de grootste waanzin, dan waren ze zeker ook al vrijwillig op de slavenboot gesprongen. Het zoveelste bewijs, dat je voor politicus geen enkele vaardigheid, opleiding en kennis nodig hebt, alleen maar een grote bek.
  gemodereerd

 9. De heer Kalloe heeft gelijk: het behalen van een diploma is geen garantie dat je die kennis kan gebruiken. Hij moet zijn hand in eigen boezen steken. Ik heb deels geluisterd naar zijn warrig interview. Mijn indruk was: daar spreekt een gefrustreerde persoon, die kennelijk weinig succes heeft gehad in zijn leven en zijn frustraties op anderen probeert te botvieren.
  Mijn conclusie is gebaseerd op het feit dat al die zaken, die hij heeft gedaan in zijn leven weinig of niets hebben opgeleverd. Anderen de schuld geven van jouw falen (de A no mi denktrant) is typisch NDP.
  En zoals te doen gebruikelijk heb ik jouw doopceel gelicht om meer over jou te weten te komen.

  Van het Internet geplukt:

  Richard Biswamitre Kalloe (9 oktober 1949) is een Surinaams politicus van Hindoestaanse afkomst.
  Biografie:
  Kalloe is afgestudeerd ingenieur (Landbouwuniversiteit Wageningen) en landbouwconsulent. Hij was minister van Handel en Industrie in de eerste regering-Venetiaan. Op 20 september 1996 werd hij beëdigd als minister van Openbare Werken in de regering-Wijdenbosch II. Zijn benoeming was omstreden; hij behoorde tot de twee kandidaten van de BVD tegen wie vicepresident Pretaap Radhakishun grote bezwaren had. Radhakishun dreigde op 16 september zelfs met aftreden. Het ministerschap van Kalloe was van korte duur; op 16 januari 1997 werd hij benoemd tot algemeen directeur van de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB), op voordracht van zijn partijgenoot minister Atta Mungra van Financiën. Hij werd als minister opgevolgd door Rudolf Mangal. Als directeur van de Ontwikkelingsbank werd hij beschuldigd van wanbeleid. Hij werd bij de BVD voorgedragen voor royement, en werd later presidiumlid van de A 1.
  Kalloe is columnist bij het dagblad De Ware Tijd, en was presentator van het radioprogramma “Het nieuws nader bekeken” van Radio Apintie. Toen het programma in juni 2002 werd gestopt, beweerde Kalloe dat dat gebeurde in opdracht van de NPS. Zijn bewering, in de uitzending van 16 juni, dat de NPS meer wist van de mysterieuze verdwijning van 400 ton padie zou de NPS in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Kalloe maakte toen de overstap naar de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse waar hij hedendaags nog steeds werkzaam is.
  In september 2012 was Kalloe als lid van de NDP te gast in Info Act, het televisieprogramma van de Surinaamse overheid. Presentator Clifton Limburg vroeg Kalloe op een bepaald moment in het programma wat hij ervan vond dat NDP-coalitiepartner Paul Somohardjo in Ecuador gesprekken had gevoerd met Chan Santokhi, voorzitter van de oppositiepartij VHP, over een eventuele toekomstige samenwerking. Kalloe zei dat “zoiets te verwachten was van iemand zoals Somohardjo” en zei ook dat “Somohardjo geen ontwikkelingsvisie had”. Somohardjo raakte erg verontwaardigd hierover en noemde Kalloe een “gestructureerde mislukkeling” en zei dat “alles wat Kalloe aanraakt gedoemd is te mislukken”. De zaak escaleerde helemaal toen Somohardjo dreigde met het uitreden van de Pertjajah Luhur uit de coalitie (hierdoor zou de regering van president Bouterse geen meerderheid meer hebben in het parlement).

  Voorganger:
  T. Gobardhan Minister van Handel en Industrie1993 – 1996
  Opvolger:R.K. Dragman
  Voorganger:R. Randjietsing Minister van Openbare Werken
  1996 – 1997
  Opvolger:R.V. Mangal
  Categorieën: Surinaams minister Surinaams columnist

  Dus meneer Kalloe: in mijn ogen ben je niet zo succesvol geweest in jouw leven, om niet te spreken van een mislukkeling of is de term “domme ingenieur”, zoals ik jouw collegae van de PALU noem beter op zijn plaats. U mag het zeggen.
  gemodereerd

 10. Jij uiterst scherpzinnige Debbie……in tegenstelling tot Richard Kalloe heb jij wèl veel voor Suriname betekend, tok…?…..Ik zou als ik jou was, eerst die “malle fluit” van je waarover je het hebt, een goede schoonmaakbeurt geven zodat je omgeving weer normaal kan ademen:)!
  gemodereerd

 11. Deze idioot is racistisch ingesteld daarom verwonderd
  het mij niet dat hij deze uitspraken gedaan heef .In
  Suriname is het altijd een racistische strijd tussen
  Hindoestanen en creolen en het blijft altijd zo.
  gemodereerd

 12. Ik dacht dat alléén blanken etnisch profileren, wij als Sranan man doen het veel
  beter! Het is precies als de kinder serie, ”Tom and Jerry”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Heel erg knap van de marrongemeenschap om aangifte te doen! In nederland gebeurt heel veel en ook van alles zelfs voetbalster worden verkracht heel erg voor vera pauw al zijn mannen impotent toch durven die peanuts te verkrachten ik heb ook bizarre ervaring met enge gestoorde buurvrouw ze denkt dat ze een man is en valt mij lastig. Terug naar onderwerp. Granman ik wordt ook gediscrimineerd door hindoestanen en blanken etc. Als hindoestanen vooral een hoge functie hebben bij de politie en banken of politiek dan hoor je beledigingen etc. Als ik voor mezelf opkom dan barst de bom dan demoniseer ik mensen en zie wat hun zelf doen erg mang, ik wens de graman en zijn bewoners heel veel succes. Oja, meneer kalloe laat mensen in hun waarden!
  gemodereerd

 14. Het is de waarheid de marrons hebben jaren gewoond en nog steeds in het binnenland. Ze hebben altijd geleefd,(nogsteeds)als een noemaad, daarom klagen ze zoveel dat hun dorpen onder water lopen.Ze hebben jaren de medische zending in het binnen, krijgen nu ontzettend veel hulp wat de platteland van andere distrikten niet krijgen.Er worden jaren lang gratis elektrificatie gegeven, zonneenergie en gratis-diesel voor lichtmotoren die hun weg vinden naar Frans- Guyana.Toen de benzine goedkoop was smokkelden ze die naar Fransee. Nu krijgen ze pakketen en medischehulp van deze regering en zoveel hulp van het buitenland. Wij van het platte krijgen geen hulp van de regering, alle landbouwgronden zijn onder watergelopen de laatste maanden GEEN pakketten, gratis stroom of water of diesel.
  Wij moeten keihard betalen voor alles en. Zo is de stad jaren lang opgebouwd met belasting en hard werken en lening nemen voor alles wat je kopen en huis, auto, bedriijf bouwen. Sommige van de stedelingen zijn buitenlanders en bouwen bedrijven en betalen keihard belasting. De laatste jaren trekken de jongeren naar de stad sommige om te studeren en wonen om wat te worden in de mij. Die kunnen een goede baan vinden met hun papieren. Andere jongeren belanden in de goud sector(kopen de duurste auto na hardgewerkt verdiende geld i.p.v. een perceel. Als je perceel kopp heb je een dak boven je hoofd met eigen zweet bereikt om trots op te zijn. No wachti landi) Andere belanden in de criminaliteit snelmoni (zie de gevangenissen).Ook anderen die werk zoeken in de stad, of belanden in de bouwsector, maar zondro skoro papila kaan bedrijven je niet in dienst nemen. Ze willen ook niet leren op school in het binnenland. Zijn opstandig en luisteren niet naar de juff. Daarom sommige onderwijzers willen ook niet naar ’t binnenland om les te geven.Je kaat geen beleid maken if you no ga skoro foe leli..(We zien het ook in de regering). Veel jongeren kunnen keen welk vinden in de stad en kaan terug in deng dorp. Ze hebben een noemaden leven gaan in het dorp, komen en gaan. Sommigen gaan naar Fransee. In de stad willen ze wel leren, handel drijven.
  Ik leef tussen ze, deng lesi no ka, ma wan abi sang tramang abi zodro foe wroko.(roof). Ik heb veel vrienden die de hele dag op de hoeken hangen, die worden rovers. Dat is bloedgeld die ziekte en vloek kaat brengen voor jouw gezin, familie en generatie. Ze muten voorbeeldige leiders hebben, eentje die het juiste voorbeeld geeft. Leli deng bala anga sisa foe woko, srika yu srefi. Ga skoro, dan yo trong wan bigi uma/ bala in a mij.Go skoro, go wroko dan verdien je eerljk je geld met veel zeken van Gan Gado.
  Dan is het gezegend en no teki 10 vrouw mek tjin en liep deng zodro toekomst tap strati. Wordt Christen en Gado aw segie you and yu gezin, familie, yo gang familie, bekeer den toe.
  Foto libi de trafasi, sab suma yu de, no ati bron te tra mang taki. No mek deng boerki hits you op. No discrimineer, dja na foto na tra tra sembe yo see.Ab libspekie gie deng en deng ow ab gie you toe, if yo kong ina foto en deng trafasie yo kies pobleem, omdat ina fot ba wet en regels de lek ini a verkeer. Je bent keen slaaf dat zijn je voorouders breti dat you ano wang foe deng. Wees blij dat je hier bent want in ala afrikan kondre deng ai pina. Loekoe deng ala folkoe Chinesie, japanesie, hindoestani, no wan ne deng achteruit, daarom deng ai vooruit.
  Tek wang voorbeeld. Leer vooruit denken bij hen. No denk achteruit anders yu no go nooit vooruit. Wan blessibday foe masra Jezus.
  gemodereerd

 15. @Henkes
  @WAt
  De twee grootste racisten hier.
  Denken dat Suriname HUN bezit is en op alle slakken zout leggen.
  Als het je niet bevalt rot je toch lekker op, maar waar moet je naar toe? wie wil jullie nou hebben?
  Twee grote nietsnutten bij elkaar.

  De Marrons hebben er inderdaad voor gekomen om in de rimboe te wonen lekker veilig en beschut voor hun daden.

  Alleen daarom al hebben ze niet dezelfde rechten als de stadsbewoners, die overal voor moeten betalen.

  Normaliter komt een Marron alleen uit de boom om te roven,verkrachten.
  Je kent het vast wel.
  gemodereerd

 16. @Debby
  Nee jij hebt wat betekend voor Suriname.

  Jij bent familie van Henkes en WA, achterlijkheid is erfelijk dat blijkt wel weer.
  Zelfde soort, zelfde achterlijkheid, zelfde minderwaardigheidscomplex zo herkenbaar dit.

  Alle drie een grote bek vanuit hun (gestolen) hangmat!
  gemodereerd

 17. Dat de man een rare overloop gedrag heeft.. met alle sterker ei den meewaaien..opportunisme.. en zeg maar verraad..dat is menig “surinamer” niet vreemd..
  Maar dat ze steeds met open armen worden ontvangen.. ipv de man eennpolitueke dood te laten sterven..zrgt veel meer Van die partij, dan dan de man zelf..
  Je kent het.. GELEGENHEID schept de dief..
  En je kent ook.. PAS als het land verdronken is dempt men de put..
  Eerlihkgeuds halve mirtvik zeggen.. dat je wel ballen moet hebben om deze waarheden te uiten..
  Ik zeg waarheid.. omdat het idd wel zo is dat de cloud hebben gekozen in de jungles te blijven wonen..maar NU wel alle moderne voorzieningen In de jungle willen.. Ik denk datcdat een utopie is.. waarom roepen de indianen. onze oorspronkelijke bewoners.. dit niet???!
  Omdat ze niet zo naïef zijn..
  De indianen die zich verder willen ontwikkelen..vinden de weg naar de stad e nr wel.. zo is het ook garen lang gegaan met de joekas..due zuchvtehen spoedig ten onrechte MARRONS noemen..
  De mannen duemarron genoemd werden..waren een selecte groep weggelopen slaven..die eerst begonnen met het beroven vd plantages om aan wapens munitie..voedsel en gereedschap te komen..
  Kortom.. het waren in eerste instantie nachtRicwrs die een ware nachtmerrie werden voorvoieal se vrouwelijke kolonisten snachts.. kinderen en vrouwen waren gewoon bang voor deze djoembies..
  Deze boeven.. werden later..toen ze eenmaal ware svhadden gestolen van hun vroegere plantages.. noemden zich MARRONS..
  Dat wil nog lang niet zeggen dat ALLE later vrijgemaakten in 1863..ook MARRONS waren.. ECHT NUET.. Dus ook hi nakomelingen niet.. zo ook niet de huidige in leven zijnde djoekas.. dat weten ze heus wel..maar willen graag ten onrechte MARRON genoemd worden..
  Waarom geen aukaners en sarramacaners meer???
  Want dat waren altijd de stammen; je had de Djoekas,
  de Aukaners en de Sarramaccaners.. en iedereen in Suriname p school is geweest heeft dat reeds op de lagere school geleerd..
  Helaas heeft menig djuka nauwelijks onderwijs gehad.. of ze kregen vislabd onderwijs.. zogenaamde banaba-obderwijs..
  Daar is de huidige VP een goed voorbeeld van.. ook al wil hij zich voordoen als zeer geschoold.. hij heeft niet eens de lagere school geheel doorlopen.. Ik meen tot de 5e klas.. TOT.. Dus de 5e klas niet!!!
  Hij heeft met zijn illegaal gedolven goud.. allerlei diploma’s kunnen kopen o.a op de plaatsen waar hij beweerd gestudeerd te hebben.. haha.. haha…haaa
  Afijn..
  De man heeft dus ballen om deze waarheden aan de kaak te stellen.. waar hij wel minder in was..is dat hij de prehistorische mens erbij betrekt.. en eigenlijk onze voorouders beledigd.. door deze domme veelal ongeschoolde mensen met henvtecvergelijken..
  De prehistorische mens was een slimme surviver.. en waren geen scholen om iets te leren.. alles wat ze hadden was de natuur.. en daar hebben ze van geleerd..
  Dat de huidige vislabd bewoner een frustratie heeft vanwege een zender opgebouwde achterstand.. en toch denken dat ze het hoogste woord kunnen voeren en can alles bepalen.. DáT..DÁT.. is gewoon regelrechte dictatuur.. read MY LIPS..
  BOVENDIEN.. hebben ze kennelijk nóóit gehoord van vrije media en vrijheid van meningsuiting..
  Dat mag kalloetje vinden.. dat is zijn goed recht.. en heeft ook nog ballen.. er zijn te weinig mannen met ballen.. je zou bijna denken dat ze allen gecastreerd zijn en dat de ballen bij sommige vrouwen zijn..w.o ééne Lady…die zich letterlijk omhoog “gewipt” heeft..
  Zo gaat het daar.. lekjerslijmen..likken.. meewaaien..overlopen.. keer op keer..en de “WIPplank” niet te vergeten…
  Sodom en Gemora werden met Vuur bestraft..Door de ALMACHTIGE
  Suriname.. wordt kennelijk met WATER overspoeld om het land can alle onreinheid te verlossen..
  ..
  ZOALS IEDEREEN WEET IS WATER VERSCHONEND EN WERKT HEELEND.. Dus het water is geen overlast maar een zegen v God…
  ..
  Er zijn landen waar mensen een moord begaan om een druppie water.. elkaar de kop inslaam om een beetje
  water… Dus een ZEGEN is het water in Suriname.. en geen ellende..
  De ellende veroorzaken de mensen zelf…
  A tang so

  Er moeten meer mannen met ballen zijn . Die hun scheur durven open tevtrekjen tegen de INVASIE van de djoeka’s.. olv vd fam.Brunswk en consorten.. waar nepotisme meer dan ooit HOOGTIJ viert
  A toor diez moes long keba now..
  BECAS a kondre ow vadong diepi.. In wang grontap DUCTATUUR… if a go so doro
  I lang tikkie foe mi..
  gemodereerd

 18. Vrijheid van meningsuiting, net zoals het geval was met de zwarte racisten die bij het bezoek van de presidente racistische opmerkingen maakten.
  gemodereerd

 19. Is Kalloe een racist ?, hij zelf vindt van niet, maar, in het interview gebruikt hij bewoordingen die daartoe aanleiding kunnen geven, ook stigmatiseert hij een bepaalde etnische groep, door alleen het negatieve aan te halen. Over de andere etnische groepen had hij ook goed woord over. Het was echt tenenkrommend.
  Hij bespreekt zijn conclusie over deze specifieke groep (en anderen), dus hij verteld niet objectief over de groep, hij laat geen ruimte toe aan de luisteraars om een eigen mening te vormen. Dit is bewust of onbewust kwaadsprekerij.
  Velen zullen zeggen dat Kalloe het bij het rechte eind heeft, maar, deze mensen missen een belangrijke “schakel”, want, valt er iets goeds/positief te zeggen, over de periode Hitler, de apartheid of de genocide van een volk!!!

  Citaat passant: De waarheid is hard om onder ogen te zien.@@
  Passant, welke waarheid, wiens waarheid, de waarheid van Kalloe?
  Passant, met jouw gezegde moet ik aannemen dat je toen, absoluut geen moeite had met het Zuid Afrikaanse apartheidsregime.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.