dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurZeeschildpadden training voor bootsmannen en tourguides

Zeeschildpadden training voor bootsmannen en tourguides

-

Does Travel & Cadushi Tours

In het kader van het trainen van de bootsmannen en tourguides, zodat de regels  voor de bescherming van de zeeschildpadden in Suriname worden nageleefd en de juiste informatie wordt verschaft aan de toeristen voor duurzaam zeeschildpaddentoerisme op Braamspunt, heeft WWF-Guianas en afdeling Natuurbeheer/LBB van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) onlangs een bijeenkomst georganiseerd.

WWF-Guianas en Natuurbeheer/LBB van het Surinaamse ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) werken al decennia aan de bescherming de zeeschildpadden op de twee belangrijkste legstranden in Suriname.

Sinds dit jaar zijn WWF-Guianas en Natuurbeheer/LBB van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) verschillende samenwerkingen aangegaan met lokale partners (Districtscommissariaat van Commewijne en Plantage Resort Frederiksdorp) om gezamenlijk de zeeschildpadden te beschermen.

Vanwege toerisme activiteiten op Braamspunt gedurende het legseizoen van de zeeschildpadden is het van groot belang dat deze op een duurzame manier geschieden en dat de zeeschildpadden onverstoord kunnen leggen. Dit heeft geleid dat samen met de lokale partner Plantage Resort Frederiksdorp een zeeschildpadden training voor Bootsmannen en Tourguides van Commewijne is georganiseerd.

Op Plantage Resort Frederiksdorp hebben ongeveer 50 Bootsmannen en Tourguides afgelopen woensdag deelgenomen aan deze training, waar diverse presentaties werden gegeven door onder andere Districtscommissaris van Commewijne Dhr. Mohamedsafiek Radjab, Dhr. Cairo, Waarnemend hoofd LBB, Dhr. Roy Ho Tsoi van Natuurbeheer en Dhr. Tjou-Tam-Sin Requillio vertegenwoordiger van het Commissariaat, Soraya Wijntuin van WWF – Guianas en Rakesh Debisarun van Natuurbeheer – afdeling Educatie en Voorlichting.

De deelnemers zijn heel educatief en interactief bezig geweest en de tourgidsen en bootsmannen hebben meer inzicht gekregen in de procedures voor omgaan en beschermen van zeeschildpadden en de gebieden waar deze voorkomen.

Ook werd hen uitgelegd hoe zij zeeschildpadden moeten benaderen tijdens tours en wat wel en niet mag volgens wet en regelgeving. De deelnemers hebben allemaal een badge gekregen van LBB en Natuurbeheer.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Surinamers hebben geen gevoel voor fauna en flora.
  Natuur en dierenrijk zegt ze niets.


  gemodereerd
 2. Ik had ook graag gelezen dat het rapen van krappe eieren wordt bestraft met 2 jaar cel en SRD.50.000 boete, want dat gaat nog altijd door….


  gemodereerd
 3. @ Debby

  Dat heb je goed gezien, als ze een tijdje in NL hebben gewoond
  hebben ze een andere kijk. Zoals jij en een heleboel anderen !
  Daar ben ik heel trots op, daar hoor ik uiteraard bij!

  bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Ik behoor NIET tot de Surinamers die Nederland en zn bewoners als geweldig zien. Ik heb en zal altijd voor mijn geliefd Suriname kiezen.
  Ik heb altijd mn eigen tuin, met bomen, planten, vogels, vlinders, honden.
  Kikker, hagedis. Ze mogen allemaal ronddwarelen.
  Ik ben ermee opgegroeit. Ruimte genoeg voor alles. Ik gooi ook nooit troep ergens. Of ik nu daar woon of niet


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES