dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameOPINIE: 'Schaamteloze politiekvoering Bouterse en Ebu Jones'

OPINIE: ‘Schaamteloze politiekvoering Bouterse en Ebu Jones’

-

[INGEZONDEN] – De NDP heeft op zaterdag 11 juni jongstleden een ‘massameeting’ gehouden in het rijstdistrict Nickerie, waarbij diverse sprekers flink hebben uitgehaald naar de huidige Surinaamse regering. Bouterse, de man die veroordeeld is tot 20 jaar gevangenisstraf wegens meervoudige moorden, heeft deze regering de oorlog verklaard. Het schijnt dat die tandeloze ’tigri’ weer wakker is!

De uitspraken van Bouterse rieken naar elementen van de militaire dictatuur van de jaren ’80. Zijn uitspraken laten mij terugdenken aan de intimiderende uitspraken van André Misiekaba, toen hij in november 2019, zei: Als je wil vechten, laten we vechten, we zijn ready. Maar de spierballentaal van Bouterse maakt op mij helemaal geen indruk, het zijn losse flodders.  

Bouterse is van oordeel dat deze regering het volk in armoede heeft gedompeld. Het is onvoorstelbaar en verbazingwekkend dat juist de man die het volk in armoede en ellende heeft gestort, het lef heeft te beweren dat deze regering het volk laat verhongeren. Maar we weten allemaal wat de oorzaken zijn, namelijk het super wanbeleid van Bouterse/Adhin/Hoefdraad en de roof van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de Surinaamse Postspaarbank(SPSB). 

Regering Bouterse/Adhin heeft een schuld van bijkans 4 miljard US$ achtergelaten voor het volk van Suriname, daarom leeft het volk van Suriname in armoede. Over de gigantische schuld praat de NDP helemaal niet, ze wekt de indruk bij het volk alsof deze regering een slecht beleid voert. Niets is minder waar, deze regering voert een prudent beleid om de economie van Suriname weer te herstellen.

Toen Bouterse in 2010 aan de macht kwam was de economie vrijwel stabiel, bijna alles was betaalbaar. Maar gaandeweg was het vrij duidelijk dat het de verkeerde kant opging met het beleid. In april 2014 merkte je het al op dat het volk in armoede leefde. Dat beaamde Bouterse zelf, op een vergadering in Commewijne zei hij: “We hebben geen vijanden, de enige vijand die de NDP heeft, heet armoede”.

Bouterse heeft sindsdien niks gedaan aan de bestrijding van de armoede, dan wil hij dat deze regering, de armoede die hij 8 jaar lang in stand heeft gehouden, in 22 maanden moet oplossen. Van 2014 tot 16 juli 2020, heeft de NDP bijna de hele economie kapot gemaakt, Suriname leefde alleen maar van geleend geld. Nu zit deze regering en het volk van Suriname met de gebakken NDP peren.

In DNA zijn de leden van de NDP bang voor het DNA lid Mahinder Jogi. Als hij aan het woord komt beven ze, sommige van die leden lopen stiekempjes weg uit de zaal. Op de vergadering van Nickerie zei Ebu Jones het volgende: “Kow sorgoe dat té oe yere dat Jogi e ka Nickerie oen tab deng krabita, wan mi no mang yep oenoe, if a tjar deng gwe en serieus wanneer Jogi naar Nickerie komt zorgen jullie dat jullie grondpapieren veilig zijn, want Jogi heeft slechts interesse in geiten en grondpapieren.

En de voorzitter van de NDP: Als de vos passie preekt, boer pas op voor je krabita’s. Dit is het niveau van Bouterse en de NDPers. Bouterse en Ebu Jones moeten zich doodschamen. Over de man van 117 en anderen wil ik geen woorden aan vuilmaken. Ik verwacht wel van het DNA lid Mahinder Jogi, dat hij Ebu Jones en Bouterse van repliek dient.

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

42 REACTIES
 1. Die man met dat witte overhemd met de witte pet op zijn hoofd en schildpad vormige vormen op het schild ve schildpad op het schild glazen zonnebril voorop midden op de foto is een veroordeelde moordenaar, grootste crimineel van Suriname, vertrappen vd grondwet van Suriname, vertrappen vd democratische rechtsstaat en Internationale Verdragen, is veroordeeld in Nederland voor drugshandel voor 11 jaar, ook in Suriname voor 20 jaar voor de 8 december 1982 moorden.

  Deze man verstoort de openbare orde en rust en moet worden opgepakt en worden opgesloten. In een dictatuur zou men nooit meer iets van zulke figuren wat hebben vernomen.

  Deze man moet zo snel mogelijk worden opgepakt en worden opgesloten of worden uitgeleverd aan Nederland en USA.
  gemodereerd

 2. Wat dacht je van de schaamteloze vertoning van huidige regerng ik ben niet politiek georiënteerd maar deze regering doet hetzelfde eigen mensen bevoordelen.
  Ik zie hetzelfde gebeuren eerst had het een paarse kleur nu een oranje kleur.
  gemodereerd

 3. En daar hebben we meneer Idris, adviseur van de VHP. Het is daadwerkelijk schaamteloos van de VHP dat ze de nickerianen voor de gek hebben gehouden. De VHP heeft vier zetels gehaald in Nickerie en tot de dag van vandaag niets voor deze mensen gedaan. Het is daarom is het de schuld van de VHP dat er op de massameeting van de NDP zoveel mensen bijeen zijn gekomen. Nu heeft de VHP de grootste grondrover van Suriname, de heer Jogi ingezet om in Nickerie campagne te voeren. Beste Idris, je merkt hierdoor dat de mensen in Nickerie massaal de VHP afwijzen. Ik denk dat je nog harder je best moet doen meneer Idris en elke dag een artikel over de NDP schrijven.
  gemodereerd

 4. Het grootste fout die Chan maakt is dat de criminele NDP,ers nog rond lopen. Chandrikapersad sluit de hele criminele NDP,ers op, genoeg is genoeg. Vooral de man van 117 niet vergeten hij is een van de poep worm van de moordenaar
  gemodereerd

 5. Correctie
  En daar hebben we meneer Idris, adviseur van de VHP. Het is daadwerkelijk schaamteloos van de VHP dat ze de nickerianen voor de gek hebben gehouden. De VHP heeft vier zetels gehaald in Nickerie en tot de dag van vandaag niets voor deze mensen gedaan. Het is daarom ide schuld van de VHP dat er op de massameeting van de NDP zoveel mensen bijeen zijn gekomen. Nu heeft de VHP de grootste grondrover van Suriname, de heer Jogi ingezet om in Nickerie campagne te voeren. Beste Idris, je merkt hierdoor dat de mensen in Nickerie massaal de VHP afwijzen. Ik denk dat je nog harder je best moet doen meneer Idris en elke dag een artikel over de NDP schrijven.
  Heel veel succes beste Idris en sterkte.
  gemodereerd

 6. zowel vorige als huidige regering zijn alleen voor zichzelf bezig en niet voor het volk

  bouta heeft niets bereikt in 10 jaar
  maar wat heeft santokhi bereikt in 2 jaar? ook totaal nog niets
  enige wat je santokhi ook ziet doen? is nutteloos gelden uitgeven voor onzin gedrag.
  dus op dat punt is hij de gelijke van bouterse
  gemodereerd

 7. De mens kan niet schaamteloos zijn. Schaamteloosheid is de schaamte van wie alle schaamtegevoel verloren hebben en dat zijn de paarsen.
  gemodereerd

 8. Vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven. Dat zei die aardappel uien hoofd Adhin toch!?
  gemodereerd

 9. Beter gekwetst door de waarheid van deze regering dan getroost door de leugens van de ndp.
  gemodereerd

 10. Men vergeet heel snel dat Suriname geisoleerd was geraakt door de vorige regering. Kijk nu, Suriname is nu een natie/land die in de wereld staat als een volwaardig land. Dit dankzij de huidige regering. Ik zie dit als een dikke plus voor het werk dat gedaan is door de huidige regering. GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK. God zij met ons Suriname. Soso lobi.
  gemodereerd

 11. Idris Naipal had veel werk. Op iedereen van NDP reageren.
  Ga een leven zoeken. Schrijf over de boeverij van de vhp.
  gemodereerd

 12. Ik heb geen partij maar ik wil grond op miin Naam .welk partij kan ik me inschrijven . Want ik zie dat het alleen op die manier kan gebeuren .
  Strey foeroe strey foeroe , partij na wi fisi mang
  gemodereerd

 13. Het volk moet nu het gelach betalen wat deze ellendeling heeft
  achtergelaten(schulden dus.) Die klojo durft zonder blikken of blozen
  te beweren, dat het de schuld is van de nieuwe regering. En de domme massa
  scanderen yeah yeah etc etc, wat een stelletje domme runden mang!
  Ik wens deze 3 dat ze eerst goed créperen voor ze komen te overlijden.
  Aloe bhai, Boefie, en de kleine Ingi koenoe: ”ma no spang , na dja na grontapu
  wo K@, bikassi Masra Gado no é sribi”. Stelletje pathalogische leugenaars!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Beste Idris Naipal,
  Ik ga niet weerleggen wat u allemaal beweert over de vorige regering. Dingen die ze allemaal verkeerd hebben gedaan of hebben nagelaten.
  Ik verwacht ook niet dat Chan en Co. plotseling ergens zakken met geld vandaan toveren n Suriname in een welvarende staat veranderen.
  Maar om steeds terug te vallen op de vorige regering om je eigen onwil, onkunde of gewoon je falen te vergoelijken gaat me toch te ver.
  Wat heeft de huidige regering gedaan om maar een begin van verandering te bewerkstelligen? Een begin om de armoede van het volk te stuiten en om te zetten in welvaart? Noem slechts twee zaken!
  Neen, dat kan u niet.
  Wat heeft deze regering gedaan om toepassing van wet en regelgeving ten goede te veranderen? Noem een zaak. ook nu kan u niet anders dan volharden in stilte.
  Hoe komt het anders dat deman waarvan u zegt dat die veroordeeld is tot 20 jaar gevangenisstraf nog steeds niet in de gevangenis zit? Noemt u mij een land ter wereld waar dit mogelijk is.
  Ook nu blijt het stil.
  Dus, meneer Naipal, alvorens u weer meent iets te moeten zeggen, denk eerst na. Praat over de prijs van brandstof, de kosten van levensonderhoud, de ontwikkeling van het onderwijs en de gezondheidszorg die door deze regering zijn aangepakt en enigszins voor de bevolking ten goede zijn veranderd. Met bevolking bedoel ik de inwoners van Suriname, en niet alleen dat gedeelte dat lijkt op de president.
  gemodereerd

 15. Als deze koelbloedige MOORDENAAR weer mensen laat executeren zal de regering Santokhi en in het byzonder Justitie het op hun geweten dragen ,omdat zij verzuimd hebben deze veroordeelde moordenaar/drugsdealer op te pakken en achter slot en grendel te plaatsen…De foto laat zien hoe schaamteloze nietsnutters erbij lopen alsof dat een geweldige job is ,terwijl zij evengoed vervloekt zijn .
  gemodereerd

 16. NDP heeft gelijk ….niks no fout. een tigri blijft een tigri…met of zonder tanden.vhp is 4 hopje poep.
  gemodereerd

 17. Één ding is de NDP wel heel goed in.
  En dat is dat ze heel veel diverse specialisten hebben.
  Één is heel goed om mensen te laten verdwijnen, die je mooi meer terug vind.
  De andere is heel goed om zelf te verdwijnen, die vind je ook mooi meer terug.
  117 kan heel goed leugens vertellen, op die plek zal nooit meer gras groeien.
  Alubhaba kan ook geld laten verdwijnen met één vinger 🫰,die vindt je ook nooit meer terug.
  En dan heb je die “paar misser” nog. Die heeft alles mis, maar hij blijft vastberaden doorgaan met zijn misvattingen. Hij heeft zoveel zaken aangekaart bij de PG dat die over tien jaar nog bezig is.

  Idris top van je 💯
  Deze paarse boeven houden onze mooie switi Sranan in een gijzeling.
  Zo kunnen we niet snel vooruit.
  Door deze didibri’s maken we 2 stappen vooruit en ze trekken ons 1 stap terug . Krabu stijl.
  gemodereerd

 18. Ai boi Surinamer gaan liever gebukt, geen eigen trots geen eigenwaarde, Suriname is een onafhankelyk STAAT en moet hoe dan ook trots zyn op ons VOLK .want samen kunnen wy meer dan men verwacht, alleen niet een ieder die met je lacht is je vriendt, die moeten uitgelicht worden , het gaat een tydtje duren maar zal wel lukken SURINAME is een INHEEMS land.
  gemodereerd

 19. joly en eigen+mening , ja jullie paarse ratten worden op hun nummer gezet , en Idris Naipal of hij wel of niet vhp-er is , zegt de waarheid , en zo is het gebeurt , jullie ddb met zijn rovende ndp hebben nooit van het volk gehouden , en joly jou ndp heeft 10 jaar lang het volk bestolen en dat kliekje de ndp zijn allemaal vermogend geworden en ook door al dat geleend geld ging in hun zakken , en weten jullie paarse ratten dat ddb bepaalde projecten liet maken , maar heeft er nooit een cent voor betaald , en door dat lenen en niet betalen van projecten moeten wij de Surinaamse burgers( niet de ndp met zijn volgelingen want dat zijn geen Surinamers) 4 miljard US Dollars terug betalen , nou daarom zullen wij nog wel een tijdje in armoede leven , maar dat zal voor jullie paarse ratten daar in Nederland een worst zijn , jullie worden verzorgd door de Nederlandse Staat he , omdat jullie je hebben laten afkeuren , en ja nu jullie baas ddb de oorlog verklaart heeft aan het Surinaamse volk , dan zullen jullie daar moeten vluchten , vele echte Surinamers daar in Nederland zullen jullie uitroken want ongedierte moet bestreden worden
  gemodereerd

 20. goh ook nog die andere paarse ratten kyle-rbrown – linco – mul , jullie zullen je wel bevredigd hebben toen jullie die duivelskop van ddb zag he en toen jullie zijn paarse slijm uit zijn bek zag sijpelen was natuurlijk top voor jullie schijters
  ook jullie zal het een worst zijn dat wij als de echte Surinaams volk nu in armoede leven , dankzij jullie moordclub de ndp
  gemodereerd

 21. niks deugd in Suriname alleen maar schelden en negatieve Energie,het beschermen van land en volk tegen indringers om zich hier te komen verrijken wordt niet beschermd.
  Kijk maar naar uw rechtelijke macht alleen maar straf en civiel recht een eerlijk proces dat heb je niet,advocaten,notarrissen die de menigte voor de gek houden,e goeie niet na gesproken.
  En wie het heeft over de EX president als moordenaar moet zich diep schamen voor ons een nationaal zaak.
  beginnen jullie eer een zaak tegen die witte man die duizenden mensen hebben vermoord dan voor hen een rode loper te plaatsen
  gemodereerd

 22. Binnenkort zal meneer fidi seizburg opa D Suriname verlossen van de paarse duivel, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D. Daar kan geen enkele paarse rat, wie je bent, ene moer aan doen. Die guyanees jones moet in DNA zijn grote bek openmaken en zijn bijverdiensten bekendmaken. Netjes als de rest van de paarse boevenbende, aloemang, abrafoefoermang, boeva. Noem ze maar op.
  Dus Binnenkort nierfalen opa D en paarse ratten. Dan zal het goedkomen met Suriname als die ellendeling dood is!
  gemodereerd

 23. Deze moordenaar moest al lang worden opgepakt en opgesloten
  wegens die december 1982 doden .In Suriname zijn ze allemaal bang voor
  deze moordenaar. Waarom gaat hij niet naar het buitenland. Deze man
  heeft geen verstand en dat zo een idioot nog president is geworden kon
  alleen maar in Suriname.
  gemodereerd

 24. Baja,.. de verdeeldheid onder Surinamers is nog nooit zo groot geweest. Ook het lerend vermogen onder een deel van de Surinamers is ver beneden peil. Dit heeft uiteraard allemaal te maken met de mate van ontwikkeling en genoten opleiding. Een dom volk kiest een domme president, dat zie je niet alleen in Suriname maar overal ter wereld.
  Maar dat er gesteld word (na zoveel schandalen en wandaden) dat je je moet schamen als je het hebt over een ex-president en moordenaar, die ook nog veroordeeld is tot 20 jaar cel,
  is het toppunt van van stupide! Ga wat doen aan je persoonlijke ontwikkeling, reken af met je slavernijverleden en leer van je geschiedenis. Wie de schoen past trekt hem aan….
  Want zonder eenheid- en vertrouwen, zal er nooit voorruitgang en ontwikkeling komen en ben je als volk gedoemd tot de ondergang. i rest my case.
  gemodereerd

 25. Beste Idris, wanneer kom je met een artikel over de grondrovers van de ABOP. Een enkele parlementslid krijgt binnen vier maanden 2 percelen toegewezen. Durf je dat wel. En wanneer kom je met een artikel over de verkoop van pakketten aan het arme volk door de VHP, in plaats van een structurele oplossing zoeken. Zo zou ik eindeloos door kunnen gaan.
  gemodereerd

 26. SCHAAMTELOZE BOUTA DIE 20JAAR BERECHT IS EN KAN NERGENS NAAR EEN ANDER LAND WONEN, ALLEEN IN SU OM DIE DOMME AAPJES ACHTER ZICH TE SCHAREN, FOEI TOCH. Hoop dat die domme aapjes nu kunnen nadenken waarom wij pinaren.
  gemodereerd

 27. Zijn legacy is geen publiek geheim.

  Couppleger: rampzalige vernietiging van suri.
  Drugsdealer; introductie van coke, suri gemaakt tot doorvoer cokeland, vernietiging vd suri’s (junks in de stad).
  Veelvoudige moordenaar; duizenden gezinnen uit elkaar gerukt en vernietigd.
  Grondrover: oost, ocer, broko baka, etc
  De vernietiger v suri een ramp.

  Ebu de eeuwige student moet zijn bek dichthouden. Lekker op kosten vh volk zaakgelastigde spelen in Holland zonder één enkele diploma. Huis in een andere stad dan ambassade plus auto.
  Ambassadeur in Guyana, met huis en auto in Guyana terwijl je 2 minuten v Georgetown in Nickerie woont.
  Ebu flikker een eind op.

  Ze zijn allemaal besmeurd, ordinair met hun rok omhoog, crimineel, grote bek. Dat is een vereiste voor het lidmaatschap.
  gemodereerd

 28. Hij lacht op de foto als een boer met kiespijn. Er zal op korte termijn wel meer van het slechte op zijn pad afkomen, who knows?
  40 jaar “revolutie” heeft het land niets goeds gebracht. De enige die er rijkelijk voor zijn beloond zijn Bouterse en zijn kornuiten. Het land is stil blijven staan en er is totaal geen ontwikkeling geweest, Suriname had zoveel verder kunnen zijn. Ik leef mee met mijn kondreman. Ik hoop dat ze een klein beetje geleerd hebben van de afgelopen 40 jaar.
  gemodereerd

 29. Zowel het vorige als het huidige beleid, voert gênante politiek.

  Een rat blijft een rat, of het nu een paarse, gele, groene of oranje vlag zwaait.
  gemodereerd

 30. Mensen Beseffen niet dat de moordenaar Sur in een gigantische schuld heeft achtergelaten. Sur heeft tijd nodig om uit het dal te kruipen. Besef dat de huidige regering geen tovenaars heeft.
  Je mag kiezen tussen voorlopig in armoede leven of het volk vermoorden.
  Een deel van de Sur bevolking zal altijd in armoede leven. Zelfs in rijke landen leven ze in armoede door hun slechte mentaliteit. v.b. Amerika, Bijlmer.
  gemodereerd

 31. Hun hele optreden is gezakt naar beerput niveau !

  Ex president en ex vice president treden op als yang baka bana zangers !

  Dit kan je toch niet professioneel meer noemen.
  Dat deze straatmuzikanten jaren in de regering van Suriname hebben gezeten is een vertolking en spiegeling van dom-Suriname.
  Gewoon om je kapot te schamen.

  Suriname weet nu beter.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 32. Ik hoop echt dat die schurk zijn dreigementen waar gaat durven maken. Mijn enige hoop is dat hij sterft als een aangeschoten sapakara nadat al zijn bezittingen en die van al zijn naasten verbeurd zijn verklaard. Hij en zn kornuiten lijken wel zwervers op weg naar een gratis portie en flesje drank. Ik hoop dat hij erin stikt want zijn land en volk heeft hij nu ook aan de honger gebracht met zijn bende. Het zijn de hardwerkende Surinaamse denkers en hun vrienden die de veroorzaakte rommel nu opruimen.
  Jopie Pengel zijn citaat staat nog steeds: WACHT EVEN WEEST GERUST ALLES KOMT TERECHT !
  Tai bere libi deh!
  gemodereerd

 33. We zyn niet gekomen on steen teworden, iedereen gaat een keertje doodt,dat wens je een ander niet toe want je ben geen god of what the hell. een ding is zeker dat de NATIONALISTISCH PARTY zal blyven bestaan en wel in de TOP TWEE politieke partyen van SURINAME.
  gemodereerd

 34. De heer DoeWopWop;Jij vindt dat de hr. Santokhi niets heeft gedaan in die 2 jaren.Wat kan hij ook anders doen???? Toen hij aan de macht kwam kwam Corona , dat de hele wereld in lockdown zette.Wees blij dat alles nog te vinden is. Als de hr.Bouterse nog aan de macht was zouden de surinamers paarse stront eten en wat eruit zou komen laat ik aan jou over.So So Lobie
  gemodereerd

 35. Sommige mensen spacen no m🤬. Is die 🥃 toch. Als ze in hun hoofd hebben gezet dat je een paarse ipv een oranje 🐀 bent, ie no mang poer den tap a fantasie, wiens deng sab lesi, en wiens fa den si anga den egi Ai tak ie de contra tegen ala deng Sranan alata.

  Dat is die Surinaamse achterlijkheid. Ma a switi foe har den neki tei, troll den mars.

  Hij, zij, die, dat, hun, hen, hem haar.
  Een dom volk kiest een domme president, I REST MY CASE 🤣😂🤣😂 (mi lob te sma e gim mooi zin foe sluit af. I 😍 it)
  gemodereerd

 36. Endemol, ING BANK, ABN AMRO, DEUTSCHE BANK, NUON, AJAX, BIJENKORF, AMERICAN EXPRESS, BRAND NEW DAY, DIENST GEMEENTELIJKE BELASTING, TESLA.
  Al deze grote ONDERNEMINGEN hebben hun <> in de ‘Bijlmer’, sen id buurt van busstation BIJLMER.

  Ik heb bij 4 van deze werkgevers gewerkt, en het was altijd gezellig rond te lopen id lunchpauzes, tussen al dat ‘Bijlmer’ volk. Goed eten, kun je er niet vinden, mn grootste ergernis. Een huis huren in poortje, start al met €1000 PER MAAND, naar boven. Arme mensen id Bijlmer? Hahahahhaha, dommies!

  1990 psa langa teng kba jere.

  Ben je arm als je ‘slechts’ €90.000 ve kaal huis BIJLMER kan betalen, die je vervolgens zelf mag inrichten.

  Zelfs de buitenvriendin vd directeur van binnenlandse zaken kon met dr SURINAAMSE scheidingsgeld in de Bijlmer terecht, voor een koophuis. En zo kon die jampa meid zich weer concentreren op een andere zwarte in ‘arm, lob gi feest’, Suriname. Zonder jullie bijdrage, was ze nooit in Nederland beland. Bedankt nog, hé 😊

  DUS DAT DOMME BEELD WAT JULLIE NOG BIJ JE DRAGEN OVER DE BIJLMER anno 1985, please koop een ticket bij SLM , en kom op vakantie, zodat je zelf kunt zien wat is wat, ipv anderen SLAP NA TE LULLEN.
  You look real stupid when you do.
  gemodereerd

 37. Het is alsof sommige reageerders massaal afspreken OM SAMEN onzin te verkondigen op wk. Het is echt niet te geloven.

  ‘Velen beseffen niet, veel schulden, VORIGE’, en dat blijven herhalen als een psychiatrisch patiënt: DAT WETEN WIJ NU WEL. EN NU? EN NU?? WHAT ABOUT NO NO DE, SO FAJA FAJA??

  ER IS WAT GELD BINNEN GEKOMEN, ALHOEWEL GEEN VET POT, MAAR VOLDOENDE OM WAT TE KUNNEN BETEKENEN. WAT GEBEURD ER MET AL DAT GELD? Had alle schoolgaanden en studenten een laptop gegeven, incl gratis internet abo. Geen tablet! Alle schoolkids gratis met de bus. Iets, wat dan ook.

  Commissies, werkgroepen, ONZIN, dat is alles wat men ziet, of we plei breni. Ik hoor NIETS WAT TEN GOEDE KOMT OF IS GEKOMEN VH SURINAAMSE VOLK. Het regent, en men wacht op hulp van NLD. Wat doet de huidige regering met het geld wat binnenkomt? Su heeft $10.000.000 per kwartaal moeten aflossen om meer leningen te kunnen krijgen, a luk gewoon toch. Er zijn inkomsten, veel schulden, en dat met een bevolking onder de miljoen. Hoezo kun je je volk niet voeden, en op weg helpen, door een klein beetje extra moeite te doen? ONWILLIG, NET ALS DE VORIGE!

  Aflossen om meer te lenen, WAARvoor? Begi reisjes nh buitenland. Meer lenen, is meer betalen, OF NIET? KAN 1 vd billenlikkers, paars, geel, groen of oranje, maakt mij niet uit, mij uitleggen hoe dit zit???

  VORIGE VORIGE VORIGE VORIGE VORIGE VORIGE VORIGE VORIGE. Sheriff zou alles wat krom was rechttrekken toch?
  Sheriff met kennis van justitie zaken. De overvallen worden meer en meer, en moordenaars hebben nog steeds vrij spel.

  Moni kon, meteen ✈️.

  En toch blijven die kontkussers hoog en laag beweren dat het langzaam maar zeker beter gaat: WAAR DAN, WIJS ME!!!!
  gemodereerd

 38. When the ‘strawberry full moon’ hit you very hard.

  Yep, we weten dat je wachteres bent miss @anm. Daarom draai je shift en reageer je tijdens werktijd.

  Foei tok @Yor, je mag het niet over villawijk de Bijlmer hebben.
  Doe maar een zuid-oostje, niet te verwarren met de Zuid-As.

  Soso lafoe!
  gemodereerd

 39. mul jij bent zoals jij zegt geen paarse dan ben jij een boutist ,, wat ,, heeft vele betekenissen makkelijk op te zoeken toch , maar WAT kun jij niet opzoeken , dus jij vist achter het net , en wij zijn geen paarse , jij hebt vele reacties gemist of jij kunt niet lezen , wij vergeten niet die moorden van 8 december 1982 , vrienden van ons zijn verdomd vermoord door ddb en wij zullen deze duivel zolang dat die nog leeft vervloeken
  mul jij bent toch in Nederland en Nederlander , dus wat maakt jij je druk wat die paarse poepers hier zitten te poepen, WAT zegt mul we zijn geen vhp-er , jou slot zin is toch in jou reactie dat jij wel ndp-er bent loser , je zegt NPS -er te zijn dan heeft jou stem in 2020 geen betekenis gehad , wij WAT zijn geen ndp , geen vhp , geen pl ,geen nps , ja WAT zijn we dan ????
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES