zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPS: 'Consequenties na gebruik geweld bij aanhouding criminelen door burgers'

KPS: ‘Consequenties na gebruik geweld bij aanhouding criminelen door burgers’

-

Does Travel - naar Suriname

Op social media circuleren momenteel beelden hoe burgers het recht in eigen handen nemen. “Het gebruik van overmatig geweld bij de aanhouding van criminelen kan consequenties met zich meebrengen”, aldus het Korps Politie Suriname.

Op de beelden is te zien dat vermeende dieven worden mishandeld door diverse burgers. Ze worden vastgebonden, in een wurgreep gehouden en geslagen. Ook worden ze uitgekleed en vernederd.

Bij heterdaad gevallen kan een ieder optreden maar de politie moet onverwijld in kennis worden gesteld. Overmatig geweld, zware mishandeling kan maken dat benadeelden ook strafrechtelijk worden vervolgd, aldus de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Wel dat is 2e couplet.de boeven doen erger waneer ze benadeelden verassen..


  gemodereerd
 2. kps de burger weten wat ze moeten doen met die criminelen , deze criminelen zullen nooit meer in hun kop halen om burgers te bestelen , u kps zit te slapen en amoksie helemaal , echt laat de burgers een tijdje optreden tegen dit ongedierte dan zal het veiliger worden in Suriname , want wat kps niet kan kunnen burgers wel , kps het is jullie eigen schuld dat burgers dit moeten doen voor hun veiligheid want jullie treden niet op


  gemodereerd
 3. ende kps mag verdachten gewoon neerschieten? wat ze dit jaar al diverse keren gedaan hebben?
  kps moet zijn bek houden en gewoon hun werk eens (goed) doen
  het gros is incapabel en het zelf niet eens waard om hun baan te hebben of houden
  om maar een voorbeeld te noemen met die inspecteur van laatst die weer dronken was
  en dan wil de kps de burgers die zichzelf beschermen de maat nemen?
  rot toch op corrupte nutteloze idioten


  gemodereerd
 4. en wat lees je in het bericht na deze?

  Majoor politie aangehouden op verdenking seksueel misbruik 11-jarig meisje

  precies het punt wat ik maakte dan
  indien dit waar is mag de familie van het meisje van mij die majoor gewoon doodschoppen


  gemodereerd
 5. is risico van het (dieven) vak. Je moet van andermans spullen afblijven! En als de minister zo incapabel is, dat hij geen beleid kan maken, dan is het logisch dat burgers het recht in eigen hand nemen. Dus eerst een goede kotie-go, dan de politie bellen!


  gemodereerd
 6. Mijn mening is verdeeld over dit onderwerp:
  In de eerste plaats is het wettelijk verboden om eigen rechter te spelen,
  Aan de andere kant houden deze boeven zich ook niet aan de wet.
  Gevolg: de burger wil nu een uitlaatklep voor hun frustraties en dat gaan ze botvieren op deze mensen, die te lui zijn om te werken.
  Mijn advies aan de Boeven: Jouw vak heeft enorme risico’s. Als je gepakt wordt zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Dus verlaat het slechte pad en ga werken of planten.
  N.B. Ik praat de reacties van de boze burgers niet goed, maar ik heb er alle begrip voor daar ik waarschijnlijk op dezelfde manier zou reageren.


  gemodereerd
 7. Dat gaat men krijgen als de overheid te laks is, sommige
  Criminelen worden na verhoor heen gezonden!
  Ik geef de (hard) werkende burgers gelijk, als ze wet in
  eigen handen nemen. Je werkt je de pleuris en dan

  komt zo,n pleuris”aap” je beroven, pleur eens lekker
  op, zou ik zeggen! Ik persoonlijk zou het recht in eigen
  handen nemen, en degene die mij benadeelt goed straffen, als ik
  de gelegenheid krijgt! Zelfs onze lieve Heer kan niks meer voor
  hem / haar doen als ik klaar ben!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 8. Ze moeten iedereen verbiedenvte filmen. De crimineel, als je 100% weet dat hij de dader is dan moeten ze hem goed mishandelen.
  De trauma die ze burgers geven is niet mals. Laat de politie kijken hoe zij met de criminelen omgasn. Als ze hun werk goed doen pakken zij ze voor de burgers.


  gemodereerd
 9. Nou ze doen erger wanneer ze jouw pakken ..boeven hebben geen rechten in mijn boek …en zullen ook nooit moeten hebben


  gemodereerd
 10. Goed zo burger timmer ze. Want politie komt toch niet wegens gebrek aan vervoer. En ALS ze komen zijn er uren verstreken en is er van de dieven geen spoor te vinden. Deze boevenbeesten hebben ook geen genade wanneer ze in je huis komen. Fong den mars tap plein. Moet een les zijn voor naderen. Bind hun kars vast en timmer ze. Breek hun klauwen en poten…


  gemodereerd
 11. POLITIE /JUSTITIE doe meer daar aan als het gaat om boeven te vangen dan hebt je zulke taferelen niet meer he …de gemeenschap zal dan weliswaar geloof in jullie hebben


  gemodereerd
 12. Er moet een fonds komen, gefinancieerd door winkeliers en ondernemers die zulke burgers beloont voor hun goede daden. Fuck de kps. Helaas krijgen rovers veel meer aandacht dan slachtoffers. wat mij betreft mogen ze allemaal opgehangen worden.


  gemodereerd
 13. Die bewoners hadden het gewoon niet moeten FILMEN en op social media verspreiden. Duidelijk de slimsten in de klas….


  gemodereerd
 14. Goedzo, wordt strafrechtelijk vervolgd is punt 2. Maar moet een voorbeeld zijn voor de andere boeven want ik zou ook helpen om trappen uit te delen, geen genade voor zulke boeven want omgekeerd zijn ze nog erger. Dus ik zou ze ook behandelen met een stukje ijzeren pijp aan hun handen of voeten en die steelt nooit meer bij iemand. Hoop dat ze ook meelezen.


  gemodereerd
 15. Het is te begrijpen, dat men de dief uit frustratie slaan of schoppen. Ik heb de beelden gezien en vreesde voor het leven van de dief. Dit is gewoon het martelen van de verdachte/ dief. Dit is meer dan de grenzen van het toelaatbare overschrijden.
  In een blinde woede kan het gebeuren, dat men buiten het boekje gaat. Deze mensen hebben elkaar lopen aanmoedigen en ben benieuwd of de dief het heeft overleefd.
  Een ding is zeker, daar in de buurt jat hij nooit meer iets.
  Hoop voor hem, dat hij op het rechte pad geraakt.
  Dit zal Kps moeten onderzoeken. Dit is misdadig.


  gemodereerd
 16. Hard maar waar, wie niet wil luisteren moet voelen. Echter, de allergrootste rovers, dieven, bankrovers, staatskasrovers, onberechte moordenaars en bij verstek veroordeelde drugscriminelen met de wet in handen, dankzij het gros der aanhangers van deze misdadiger, lopen vrij en blij rond, land en volk nog steeds misleidende en rovende. Het gros van hun aanhangers zijn kruimeldieven.


  gemodereerd
 17. Jeetje, het hebben over Clint Eastwood, hoe oud moet je dan wel niet zijn? Viagra oud, en ouder!🤣😂😅

  Lastig dit. Eigen recht, in de meeste gevallen een goed iets. Anderzijds, zwakt men de jurisprudentie af, want zo iemand is dan al gestraft. Als dit voldoende is voor de ‘straffers’, dan is het klaar en done.

  Maar anyways, zodra je leest dan weet je al hoe laat het is 🤭


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES