zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPeuters maken op creatieve en speelse manier kennis met militair beroep

Peuters maken op creatieve en speelse manier kennis met militair beroep

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de beroependag van de Stichting Beheer en Exploitatie Créches (SBEC) konden ongeveer 200 peuters op een heel creatieve en speelse manier kennis maken met verschillende geüniformeerde beroepen in Suriname. “We hebben speciaal de geüniformeerde beroepen, waaronder de politie, brandweer, militairen en de verpleegkundigen uitgenodigd, omdat de peuters opkijken naar deze beroepsgroepen”, zegt SBEC-directeur Phylicia van Cooten.

Volgens de directrice gaat het om beroepen waar er een zekere mate van discipline wordt aangeleerd. “En discipline heeft men in heel hun leven nodig”, stelt zij. Militairen van de Marine, Muziek, Militaire Geneeskundige Dienst (MGD) en Verbinding hebben de aanwezige peuters met aanschouwelijk materiaal over hun beroep verteld. Vooral de aanwezige marineboot en ambulance trokken veel aandacht. Gekleed in hun ‘kindercamouflagepakken’, mochten zij ook genieten van militair muziek.

De SBEC is de overkoepelende organisatie die toezicht houdt op 11 overheidscrèches en 1 peuterschool. In hun jaarplanning zijn er diverse activiteiten opgenomen. Eén daarvan was het organiseren van een beroependag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Het woord discipline is al meer dan 40 jaren geleden geschrapt uit het woordenboek van de gewapende machte in Suriname .


  gemodereerd
 2. Waarom denkt iemand dat onze peuters iets moeten leren over het beroep van militair? Rusland heeft een van de grootste legers op aarde en Costa Rica heeft geen leger. Als je mocht kiezen, zou je je kinderen eerder in Costa Rica of in Rusland laten opgroeien? Ik zie Costaricanen hun buurlanden niet binnenvallen en hun buren uitmoorden zoals de Russen dat doen.


  gemodereerd
 3. Het is waar dat in deze vakken discipline zou moeten worden aangeleerd. Bij de politie en dei militairen merk ik hier echter weinig van


  gemodereerd
 4. fout , fout en nog eens fout , deze peuters moet je op geen enkele manier dan ook iets laten zien wat wapens kunnen , je kunt beter met peuters aan sport doen bijv. gymnastiek of een balletje trappen of je leest voor uit een kinderboek en er zijn zeker meer dingen die peuters leuk zouden vinden en zo ook begrip krijgen van het leven , maar met wapens breng je deze peuters op het verkeerde pad


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES