dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTas met wapen en 30.000 SRD gestolen uit auto van BBS'er

Tas met wapen en 30.000 SRD gestolen uit auto van BBS’er

-

Does Travel - naar Suriname

Een lid van de Beveiligings- en de Bijstandsdienst Suriname (BBS) deed donderdagavond aangifte van diefstal van een zwarte leren tas met daarin zijn dienst vuistvuurwapen van het merk Glock met bijbehorende scherpe patronen, 30.000 SRD en belangrijke documenten. Dit gebeurde omstreeks 20.30u aan de Afobakaweg tussen mast 64 en 65 in Suriname.

Volgens verklaring van de BBS’er, C.R., vertrok hij rond 20.00u vanuit het goudveld te Bewojo. Onderweg, ter hoogte van Koina Kondre kreeg hij een klapband. Hij bracht zijn voertuig tot stilstand om de lekke band te verwisselen.

Omdat de reserveband onder modder was, besloot C.R. een fles water uit zijn auto te halen en bij die gelegenheid ontdekte hij dat zijn tas niet meer op de achterzitting was. Hij vermoedt dat onverlaten met zijn tas er vandoor zijn gegaan, toen hij bezig was de autoband te verwisselen. Na de ontdekking reed hij naar de politie van Brokopondo en deed aangifte.

Opvallend genoeg is, dat binnen een week drie dienstwapens van leden van de gewapende macht ontvreemd zijn uit hun voertuigen. Het eerste geval betrof van een politieambtenaar. Hij sliep op 22 mei in zijn auto te Mottonshoopproject, waarbij zijn tas met dienstwapen is ontvreemd.

Afgelopen dinsdag 24 mei deed een militair aangifte van diefstal van zijn dienst vuistvuurwapen. Deze militair verklaarde, dat hij aan het borrelen was en dat zijn voertuig voor een winkel op de hoek van de Hendrikstraat en de Langatabikistraat stond geparkeerd, toen zijn wapen uit zijn wagen is ontvreemd. Het onderzoek in alle drie zaken duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Ze liegen. Ze verkopen hun wapens. Is te opvallend nu maar de minister steekt zn kop in t zand. Wordt tijd dat ze na hun dienst het wapen inleveren zodat ze in hun vrije tijd geen wapen kunnen dragen.


  gemodereerd
 2. Ai boi soso poppenkast met onze zogenaamde gewapende machten. Soms vraagt ik mezelf af, hoe ze deze sprookjes kunnen vertellen zonder te lachen. En wat doet een BBS-er op een goudveld met zoveel geld? is hij soms security guard geworden?


  gemodereerd
 3. Ik begin het meer en meer ongeloofwaardig te vinden. Deze lui moeten op staande voet ontslagen worden. Een kleuter zou nog beter op die wapens passen, maar die zijn ook eerlijk en onontkoombaar.


  gemodereerd
 4. Allemaal toch zo ongeloofwaardig hoe onverantwoordelijk men omgaat met een vuurwapen.
  Trouwens wat kost een vuistvuurwapen op de zwarte markt ( don’t get me wrong)?


  gemodereerd
 5. Bij indiensttreding disciplinaire maatregelen in het vooruitzicht stellen bij het eventueel “zoekraken ” van een dienstwapen.
  Houd de man/ vrouw hoofdelijk aansprakelijk.
  Is men er zich wel van bewust hoeveel kwaad kan worden aangericht met zo’n wapen in de handen van criminele personen???


  gemodereerd
 6. Dus dat, 3 keer in de weej. Er klopt uets niet. Geld en overheids mensen die zoveel geld hebben en een wapen. Hmmmm


  gemodereerd
 7. Gebeurt laatste wel vaak in Su dat wapens en geld uit auto’s verdwijnen. En het ene verhaal is ongeloofwaardiger dan de ander.


  gemodereerd
 8. Helemaal met Moen en Broeja eens….
  Ambtenaren moeten in hun vrije tijd niet in het bezit zijn van hun dienstwapen.
  Pfff…borrelen met je dienstwapen. Dat moet al strafbaar zijn.
  En als je je wapen tijdens je dienst kwijt raakt, ben je onverantwoordelijk bezig. Daar moeten zeker straffen op staan. Zoals Broeja aangeeft; weten ze hoeveel kwaad met deze gestolen wapens aangericht kunnen worden??
  Ik hoop dat agenten dit lezen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES