zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelangenvereniging gepensioneerden KPS officieel geproclameerd

Belangenvereniging gepensioneerden KPS officieel geproclameerd

-

Does Travel - naar Suriname

Gepensioneerde leden van het Korps Politie Suriname (KPS), gebundeld in de belangenvereniging Very Important Persons (VIPs), hebben op zaterdag 7 mei 2022 een gezellig samenzijn gehad op het recreatieoord Kraka. Bij deze gelegenheid is de VIP-KPS in oprichting officieel geproclameerd. 

Door de versoepelde Covid-maatregelen was het na lange tijd weer mogelijk een recreatiedag te organiseren voor de gepensioneerden van het KPS. Er is voor gekozen deze groep VIP te noemen aangezien de benaming ‘gepensioneerden’ niet meer op hen van toepassing wordt geacht. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de organisatie VIP-KPS te lanceren. Deze heeft onder andere tot doel het sociale en recreatieve bewustzijn bij de VIPs te doen toenemen. Daarnaast richt de VIP-KPS zich op de rechtspositie van het gepensioneerde politielid, aangezien een gewezen agent geen lid meer is van de politiebond. “VIPs moeten daadwerkelijk een VIP-behandeling krijgen”, zei ex-hoofdinspecteur Leroy Cadogan, die voorzitter is van VIP-KPS.

Cadogan werd door een commissaris van politie betrokken in het initiatief om de gepensioneerde leden van het KPS een VIP-identiteit te geven met juridische ondersteuning. De gepensioneerden worden dan lid van de VIP-KPS. Leden ontvangen een VIP-kaart waarmee ze voorkeur krijgen bij verschillende administratieve diensten, beginnende bij de politiebureaus. “Het past niet dat iemand die 40 jaren gediend heeft in het korps, in de rij moet staan voor het verlengen van een rijbewijs “, aldus Cadogan. Carlo Hunsel mocht als gewezen hoofdcommissaris, in rang de hoogste ex-politieman, als eerst een VIP-kaart in ontvangst nemen. 

Inspecteur Milton Kensmil die als hoofdcoördinator van de recreatiedag optrad, spreekt van een geslaagde activiteit. Hij legde er de nadruk op dat de VIPs deels zelf erop moeten toezien dat het een steeds terugkerend evenement wordt. Daarom zullen zij het contact met elkaar moeten onderhouden. Verder zouden beleidsmakers en overige diensten ook dergelijke activiteiten moeten organiseren voor gepensioneerden. Om de leden ook uit te dagen van de hedendaagse technologie gebruik te maken, heeft de organisatie alvast een Whatsapp-groep aangemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. opzouten man dat jullie vip willen hebben om niet in een rij te staan , wij en vele gepensioneerden moeten gewoon in de rij staan , dus luiwammesen jullie gaan toch geen onderscheid maken met de gewone gepensioneerde burgers


  gemodereerd
 2. Wat is er zo speciaal aan de politie. Belachelijk de arrogantie. Als straks elke gepensioneerde ambtenaar voorrang krijgt komen gewone burgers nooit meer aan de beurt.


  gemodereerd
 3. Zo zie je nu weer hoe arrogant deze mensen van de kps zijn.
  Iedereen in Suriname moet een VIP’s behandeling krijgen.
  Ga daar eens over nadenken “VIP’s-kps”.jullie hebben toch tijd zat.


  gemodereerd
 4. “Het past niet dat iemand die 40 jaren gediend heeft in het korps, in de rij moet staan voor het verlengen van een rijbewijs “

  Wat niet past is dat in 2022 wie dan ook in Suriname nog in de rij moet staan voor het verlengen van een rijbewijs.

  De achterlijke failed state weer. Waarom niet werken aan dat IEDEREEN gewoon zijn/haar rijbewijs kan verlengen, via een online app of website?

  Altijd snel om de status van sommige mensen boven die van de rest te verheffen?

  koloniale mentaliteit. Ze zijn zo gewend aan de macht en toegang die ze via hun posities krijgen dat ze, nu ze met pensioen zijn, een manier moeten verzinnen om nog steeds boven de rest uit te steken.

  We kweki aboma nanga a mindset disi.


  gemodereerd
 5. ‘Leden ontvangen een VIP-kaart waarmee ze voorkeur krijgen bij verschillende administratieve diensten, beginnende bij de politiebureaus’🤯
  😳Wat betekend dit eigenlijk? Ik krijg een waas voor m’n ogen, als ik het probeer te lezen.

  De brutaliteit is gewoon, boem pats in je face, lik het, zonder beleid en gêne.

  Uit welk potje gaat de rekening betaald worden? Naar wie gaat de rekening, en wie tekent voor akkoord?


  gemodereerd
 6. Het trieste is dat absoluut geen van de mensen die daar zitten enig inzicht heeft in hoe slecht de optiek hiervan werkelijk is.
  Dat, of het interesseert ze gewoon niet. De cultuur hier in Su is tenslotte om je alleen zorgen te maken over de voordelen die jij haalt uit officieel beleid, in plaats van te kijken naar het oplossen van het oorspronkelijke probleem voor IEDEREEN.

  Hoe zit het met de man of vrouw die 40 jaar voor brombere heeft gewerkt, of al 40 jaar oker heeft geplant. Komt een efficiënte aanpak van het probleem ook voor hen niet ten goede?
  Hebben zij het land ook niet op een zinvolle manier gediend?

  Maar nee, we zitten vast aan het verheffen van bepaalde mensen alleen op basis van de macht die ze hadden, op basis van het feit dat ze in een bepaald beroep werkten.

  En om zo’n voorrecht op gerechtelijk niveau vast te leggen, is gewoon zout in de wonden strooien van alle anderen die lijden onder de ondoelmatigheid en corruptie in het land.

  Ik garandeer je dat niemand die voor juspol heeft gewerkt in de rij staat om een vergunning te verlengen.

  Waarom niet de mindshift hebben waar iedereen het altijd over heeft en het hele proces voor IEDEREEN automatiseren?
  Dit is 2022, het is mogelijk, maar dan zou het gevoel van belangrijkheid boven de rest van de bevolking voor hen niet worden bereikt.

  Egoïsme regeert.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES