zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident Santokhi neemt deel aan gezamenlijk ontvasten in moskee

President Santokhi neemt deel aan gezamenlijk ontvasten in moskee

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Santokhi heeft deze week een bezoek gebracht aan de Nasir Moskee van de Ahmaddiya Moslim Gemeenschap Suriname op Ephraimzegen. Tijdens dit bezoek nam hij deel aan de iftar (gezamenlijk ontvasten), gevolgd door een salaat (gebed) en het avondmaal.

Het staatshoofd heeft de aanwezigen bemoedigende woorden toegesproken. De regeringsleider werd vergezeld door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Voorzitter Samseerali Sheikh-Alibaks van de Ahmaddiya Moslim Gemeenschap Suriname toonde zich bijzonder ingenomen met het bezoek van het staatshoofd. “President, wij zijn zeer verheugd dat u in deze heilige maand Ramadan ervoor heeft gekozen om samen met ons te ontvasten en een deel van uw kostbare tijd met ons door te brengen”, aldus de voorzitter. Hij geeft verder aan dat voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de Nasir moskee er een president op bezoek is geweest. 

President Santokhi heeft aangegeven dat de doelen van het vasten zelftransformatie, zuivering en gehoorzaamheid aan de geboden van de Schepper (Allah) zijn. “Het vasten leert ons niet alleen de moed om ontberingen het hoofd te kunnen bieden, maar is ook van belang bij het versterken van broederschap en waarachtigheid. Het is een oefening voor gelovigen, om de kwaliteit van slagkracht en vastberadenheid te ontwikkelen”, stelt het staatshoofd.

Het staatshoofd heeft de uitdagingen waarmee de regering de afgelopen periode te maken heeft gehad gedeeld met de aanwezigen. Hij geeft aan dat alle mogelijke maatregelen door de regering zijn getroffen om de samenleving te beschermen tegen armoede. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. Heel goed hoor, Chan met de verschillende petten op! Nu alleen nog de pet van het arme deel van de bevolking in Suriname, want die kunnen zich niet eens een pet permitteren.


  Maak melding

 2. @ Forza
  16 april 2022 Bij 16:43
  Bij vasten geeft hij niet thuis en bij ontvasten haantje
  de voortste jaja

  Hoe weet je dit? Hij is anders 10 kilo afgevallen.

  Eigen Mening
  Slechts een bevolkingsgroep klaagt steeds dat het honger lijdt. Niet de Chinees hoor.


  Maak melding

 3. Dat mek a ben go tap dieet. Hij was ah oefenen voor deze dag. Saide a no prat waran maaltijd in den kinder tehuizen, bijvoorbeeld,
  LPI, Ashiana?

  Grappig. Hij is niet eens lid vd njang dringie partij 🤭

  Maar dat zou je echt niet denken, als je naar hem kijkt 🫃🏽


  Maak melding

 4. ‘Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven, en in Uw Naam veel krachten gedaan? Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt!’ (Mattheüs 7:21-23).


  Maak melding

 5. ai na miiiii en die eigen+mening , de president zal zeker niet langs komen op jullie homogeloof , want vasten kennen jullie toch niet , en wie is jullie god dan, misschien ddb of hoefdraad of adhin of permaser of misschien wel die simons of bouva


  Maak melding

 6. gillmore , wat dacht je , er is geen hel en ook geen hemel , nou dan ben jij juist sterfelijk , en dan wordt het stil , de president zal niet met jou meegaan


  Maak melding

 7. PapaJantje @@ Het is maar 1 bevolkingsgroep die de armoe ervaart volgens jou??? Welke bevolkingsgroep pleegt meer zelfmoord in Suriname?? Dat komt door ellende in Suriname.


  Maak melding

 8. President Santokhi, een ras echte hindoe.
  Alleen een hindoe kan dit opbrengen en heeft respect voor alle culturen.
  Beste schrijvers van collums; wat is er dan mis met hem. Hij is toch president van alle Surinamers? Dinka tori. Waren de vorigen soms beter dan hem wie het land bankroet hebben gemaakt. Top president!!!!


  Maak melding

 9. Wat hij moet doen is stoppen met liegen en bedriegen. Nu zitten we met Guyana in onze maag mt visvergunningen.
  Zn mond klept zomaar wat hij niet kan waarmaken. Houd het dan.
  Hij moet zichzelf eerst reinigen.
  We zakken alleen maar dieper met leugens en bedrog.


  Maak melding

 10. Santokhi aan het sporten, in training, Santokhi naar een EBG kerkdienst, Santokhi naar een dienst in de moskee, mensen wat is er mis mee. Volg de man politiek en heb eventueel kritiek, de rest is privé. Sporten is gezond en naar de kerk gaan is geen “onhebbelijkheid”, hij zal zijn reden hebben, maar waarom zouden wij aan hem twijfelen,hij doet zijn ding zoals wij ook onze ding doen. Hij heeft ook een privé leven, welles waar als een publiek persoon, maar tôg, libi a mang rustig.


  Maak melding

 11. Papa Jantje uit Livorno 16 april 2022 Bij 17:30

  Eigen Mening
  Slechts een bevolkingsgroep klaagt steeds dat het honger lijdt. Niet de Chinees hoor.

  Papa Jantje, je slaat de spijker op zijn kop. De anderen zijn te slap, zijn bobojantje om hun mond te roeren, thuis klagen en publiekelijk stommetje spelen, Papa, wie doet/is nu dom!!!! De anderen zijn te slap om voor hun rechten of positie op te komen, waaraan zal het liggen, Papa, aan de cultuur? weet jij het Papa.


  Maak melding

 12. debby ga eerst jou mond spoelen jou tanden zullen wel paars gekleurd zijn , poetsen zal niet helpen , straks val jij op je bek en al die broze paarse tanden zijn voor eens en altijd uit je bek verdwenen , en pas maar op voor de moslims daar in de bijlmer , ja dicht bij jou is toch een moskee in kraaiennest


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES