Suriname op New York Travel and Adventure beurs

9
Suriname op New York Travel and Adventure beurs

Suriname heeft onlangs geparticipeerd aan de New York travel and adventure beurs. Het Surinaamse ministerie van Transport Communicatie en Toerisme, in de personen van minister A. Jubitana en directeur R.Boeddha ondersteund door de VN missie onder leiding van ambassadeur Sitaldin, de SHATA en particulieren bedrijven zijn gestart om de Amerikaanse markt bekend te maken met wat Suriname te bieden heeft.

“Corona heeft erge gevolgen gehad voor het gehele toeristisch veld. De beurs is aanzienlijk kleiner ten opzichte van de voorgaande jaren voor de pandemie. Maar de belangstelling van de Amerikaanse toerist hebben we nog steeds”, aldus de organisatie die er stond van 18 tot 20 maart 2022 en verder zegt:

De eerste dag was de dag voor de media-exposure. Alhoewel Surinam Airways al vluchten onderhield is met de komst van American Airlines die een belangrijke rol nu ook vervult voor de connectiviteit tussen Suriname en Verenigde Staten van Amerika. De American Airlines brand is voor de gemiddelde Amerikaan een vertrouwd merk.

Dag twee en drie waren voor de consumenten. De tasting van Fernandes snacks en Borgoe rum trekt altijd wel de aandacht van de bezoekers van de beurs. De interesse is er dus wel alleen moeten we deze markt blijven informeren over Suriname en de mogelijkheden om ook in Suriname hun vakantie te vieren. Suriname is geen traditionele vakantiebestemming met zon en strand, maar is een land met veel natuur en een met vele verschillende culturen.(Tekst loopt door onder foto)

Wij moeten veel gaan investeren in het branden van Suriname bij de Amerikaanse toerist. De eerste stap is gemaakt door deel te nemen aan de Travel and Adventure beurs van New York, wij moeten met alle actoren ervoor zorgen dat wij de bekendheid van Suriname blijven promoten.

Verenigde staten is groot en uitgestrekt, promotie op deze markt moeten we in meerdere steden aanpakken. Er zijn contacten gelegd met de media, schrijvers, vloggers, bloggers en marketingconsultants, echter moet eerst worden geëvalueerd waar wij naartoe willen gaan en hoe we dat willen bereiken.

Het is nu de tijd dat de overheid en de Particulieren bedrijven samen Toerisme Suriname de plek bezorgen dat zij verdient.

9 REACTIES

 1. Miscchien eerst een toeristisch aanbod creeeren voordat je gaat branden.
  Het is maar een idee’tje hoor.
  gemodereerd

 2. Het eco-toerisme is op dit moment een van de goede thema’s als het om ondernemingen en valuta verdienen gaat voor Suriname, naast kapitaal/valuta binnen te halen door duurzaam met onze oerwoud om te gaan.

  Als Surinamers heel goede voorzieningen maken met de modernste voorzieningen van duurzame energie opwerking van elektriciteit door zonnepanelen en goede kwaliteit water bij de eco-toerismegebieden, ITC, voor laptops, mobiele telefoon, airstrips met verharde banen en goed opgeleide gidsen, en anderen in de ecogebieden, enz kan Suriname een heel mooie eco-toerisme land worden.

  Zie:
  – Berg En Dal,
  – Kabalebo
  gemodereerd

 3. Branden???

  Zuiver eerst het land maar eens van die luie criminele stink ratten!
  En ruim eerst de rotzooi maar eens op wat overal rondzwerft en/of ronddrijft.
  Kortom, maak het een beetje toonbaar, want nu is het een openbare criminele vuilnisbelt!

  Toeristen betalen een dure reis, dus willen ze er ook wat voor terug (terecht)!
  Zelf’s diep in de jungle breek je nog je nek over de lege pet-flessen en/of gedumpte koelkasten!

  De domme toeristen, die toch komen, zullen zeker branden, is het niet van de zon dan is het wel van de crimineel dure tripjes.
  Achterlijke hoge Dubai prijzen in een 3e wereldland!
  De vriendelijkheid/mentaliteit is ver te zoeken, denken letterlijk maar aan 1 ding, hoe kan ik zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld graaien.

  Als het donker is, 200% kans dat je wordt geript van je spullen, is het niet op straat/buiten dan wel in je verblijf!

  Het was allemaal mooi en vriendelijk, maar dat is helaas vele decennia geleden!
  De ware aard van het beestje is boven gekomen…
  gemodereerd

 4. Hé hé, ook weer iets mooi aan te bieden aan de wereld.

  Een ander soort Surinamer!!!
  gemodereerd

 5. Wat heeft Suriname de toerist te bieden, behalve uitzonderlijk natuurschoon in het binnenland? De stad is vies en vuil, er is geen bouwplanning, moderne winkels st6aan pal naast historische gebouwen die er vervallen en verlaten bij staan (Ston Oso en de Oranjetuin zijn goede voorbeelden). Een fontein die het tehuis is van de vele zwervers. Levensmiddelen worden midden in de stad verkocht op de openbare weg. De straten, m.u.v. de Zwartenhovenbrugstraat zijn haast onbegaanbaar en de trottoirs bezorgen je een gebroken enkel of been. Het Onafhankelijkheidsplein ziet er niet uit en wordt sporadisch gemaaid. Hert verkeer is een chaos en de wegmarkeringen zijn bij uitzondering te zien.
  Het enige dat aantrekkelijk is zijn het aardig aantal restaurants waar je goed kunt eten op ook wel soms internationaal niveau en ook de vele casino’s staan er goed bij.
  Je kunt Paramaribo ook promoten als het smerigste land in Zuid-Amerika. Die indruk begint al vanaf je van de vliegtuigtrap afkomt.
  Misschien valt er daar wat aan te verdienen, want je zult het dan moeten hebben van eenmalige bezoeken.
  Mi ley?
  gemodereerd

 6. Passant , Berg en Dal is en afgelopen zaakje , in 2007 zijn ze gestart met het ressort , en in 2008 werd het geopend , maar het is nooit geworden wat het moest zijn , en veel te duur , wij hebben toen toeristen gesproken , en die zeiden toen al veel te duur , voor dat geld kan je in andere landen meer zien en beleven .
  gemodereerd

 7. Deze mensen doen hun best om Suriname te promoten in het buitenland. Maar op dit moment schort er heel veel in Suriname wat de toeristen zou kunnen verleiden om hun vakantie hier door te brengen. Een vieze binnenstad, waaraan de minister van OW niets doet. Schrikbarende toename van de criminaliteit, waaraan de minister van justitie niet in staat is iets te doen. De president doet heel hard zijn best om met de honderden commissies het land te besturen, omdat de meeste ministers en DC incompetent zijn. Na bijkans twee jaar regeren zou er wel wat veranderingen zichtbaar moeten zijn. Maar dat is nog lang niet het geval. In het parlement gebeurt er ook niets bijzonders, omdat iedereen met hun eigen belang bezig is.

  Dus voorlopig komen de toeristen echt niet naar Suriname. Wie wel komen zijn de Surinamers vanuit Nederland, meer voor familie.
  gemodereerd

 8. Ze gaan hele goede pakketten moeten aanbieden om het aantrekkelijk te maken. De goedkoopste trip naar Kabalebo begint al bij 700 Euro…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.