Jairon (14) ligt bijna 2 maanden dood in woning bij vader

9
Jairon (14) ligt bijna 2 maanden dood in woning bij vader
Foto: SteunActie Justice for Jairon

Afgelopen vrijdag werd de 14-jarige Jairon dood aangetroffen in een villa in het Belgische Turnhout. De tiener verbleef met vijf anderen daar met zijn vader, die niet meer samen is met de moeder. Jairon lag bijna 2 maanden dood op bed toen hij aangetroffen werd.

De moeder van Jairon probeerde keer op keer contact te krijgen met haar zoon, maar werd telkens afgewimpeld door de vader. Ze was bezorgd omdat ze haar drie kinderen die bij haar ex waren, al enkele weken niet meer had gehoord. Op dinsdag 15 februari sloeg ze alarm en schakelde de politie in.

De politie stuurde daarop een patrouille naar het huis dat haar ex mede huurde. Bij een controle binnen vond de politie het lichaam van haar 14-jarige zoon. De jongen lag dood op bed en was al op 4 januari overleden. Zijn twee broers waren ongedeerd.

Het Algemeen Dagblad schreef hierover dat agenten vermoeden dat de jongen ziek werd en dat de bewoners hem trachtte te genezen met geesten en goden in plaats van met een dokter en medicijnen. Volgens Belgische media zouden de bewoners heel gelovige Nederlanders van Surinaamse afkomst zijn.

Maar dat laatste is niet juist. De vader van Jairon en een aantal personen die in het huis waren, zijn namelijk van Antilliaanse afkomst. Bronnen melden aan onze redactie dat ze sektarisch gedrag zouden vertonen. De moeder die de ex-partner van de vader is en niet in de villa woonde, heeft haar roots wel in Suriname. De vrouw gaat momenteel door een hel, zegt haar advocaat.

Waaraan de jongen is overleden, is niet duidelijk. Afgelopen weekend was er een obductie (autopsie), maar die bracht geen duidelijkheid over de doodsoorzaak. Zaterdag is de begrafenis van Jairon. Hiervoor is deze inzamelingsactie opgezet.

De vader en de vijf anderen die in de villa woonden zitten voorlopig in de cel op verdenking van onthouden van verzorging met de dood als gevolg en ook schuldig verzuim. Zowel jong als oud in de woning wist dat de jongen overleden was. Volgens het parket van Antwerpen stierf de jongen ‘omdat zij hem niet of niet voldoende hielpen toen hij hulp nodig had’.

9 REACTIES

 1. ”Levenslang opsluiten deze z.g. vader” ik begrijpt het enigzins niet.
  Hebben ze hem dan niet gemist op school, en 2 maanden dood in
  bed, hij zal toch wel stinken ? Hebben de buren en de andere kinderen
  dan er geen last gehad van dan de stank in huis????
  Dit is een vreemd tori, niet te bevatten man! Mijn buurman lag ook 4 dagen dood op bed maar het was niet te harden dat stank, en het stinkt nog steeds na 6 maanden.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Nog steeds weten bakras/makambas het verschil tussen Suriname en de Antilliaanse eilanden niet. Toen ik in de 70er jaren van de vorige eeuw geld wilde overmaken naar Suriname, zei de bank employee dat ik op de check moest vermelden ‘Suriname Curaçao’ i.p.v. ‘Paramaribo Suriname’. Met geen mogelijkheid kon ik het haar aan het verstand brengen dat zij ongelijk had. Pas toen de chef van de bank.erbij gehaald was, was ze bereid ‘Paramaribo Suriname’ op de check te vermelden.
  gemodereerd

 3. Waarom woon je in een villa maar ben je niet verzekerd tegen begrafeniskosten? Das ist zum kotzen!!!!!
  gemodereerd

 4. Triest nieuws. De betrokkenen moeten zwaar gestraft. Zo zie je maar weer dat rimbo hocus-pocus geen oplossing is.
  gemodereerd

 5. Zowel jong als oud in de woning wist dat de jongen overleden was. Volgens het parket van Antwerpen stierf de jongen ‘omdat zij hem niet of niet voldoende hielpen toen hij hulp nodig had’.

  God waarom straft u ons zo? Moge zijn ziel in vrede rusten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.