Acties douane per heden onder voorbehoud opgeschort

6
douaniers
Archieffoto: douaniers in Suriname.

De acties bij de douane in Suriname, zijn per heden 11 februari onder voorbehoud opgeschort. Op woensdag 23 februari wordt de vergadering voortgezet, zegt bondsvoorzitter Joyce de Vlugt. De werkzaamheden zijn ondertussen hervat.

De bondsvoorzitter zegt dat de reden van de opschorting in plaats van een opheffing is gelegen in het feit dat de algemene leden vergadering (alv) niet content is met de inhoud van het opgevraagd concept document betreffende de taakstelling en bevoegdheden van de werkgroep. Het eerste exemplaar welke door de minister was overhandigd, was slechts een gedeeltelijke concept document.

Aan de minister is gevraagd met het bestuur om de tafel te gaan voor de nodige toelichting en aanpassingen, zoals ook door hem aangeboden. Gevraagd is, dat de datum van inwerkingtreding van de werkgroep te weten dinsdag 15 februari tot nader order wordt aangehouden. Tot dan vindt er geen invulling plaats door de bond, zoals afgesproken.

De alv wenst op woensdag 23 februari verder hierover geïnformeerd te worden door hun bestuur. De minister van Financiën is intussen hierover reeds geïnformeerd door de douanebond en heeft aangegeven het bestuur te zullen uitnodigen voor een vervolggesprek hieromtrent.

Met betrekking tot de rechtspositionele zaken, zijn er afspraken gemaakt en termijnen afgebakend ter afhandeling van deze zaken, verdeeld over termijnen van 2 weken tot 1 maand na vandaag 11 februari. Een vervolggesprek hierover is gepland voor donderdag 10 maart.

6 REACTIES

 1. De douane moet niet l.llen, maar poetsen.

  Suriname zit vol professoren die alles weten, maar als je naar het resultaat kijkt is het niet om naar huis te schrijven.

  Op zouten met al de Surinaamse professoren, die niets anders dan koekenbakkers zijn.
  gemodereerd

 2. he he gaan we nu pas werken , de douane bond is een bulshit , ze laten drugs door en illegale hout containers van de chinezen , schaam jullie houtluizen
  gemodereerd

 3. Ze staken laat er maar een grondig schoonmaak beleid komen er is teveel corruptie binnen deze organisatie
  gemodereerd

 4. Deze voorzitter mevrouw Joyce de Vlugt van de douanebond is zoals te zien zelf goed volgevreten en in plaats van een goed beleid te voeren is het enige wat ze doet, de anderen oproepen tot staking en de reorganisaties te dwarsbomen. De stakers die zich gedwongen voelen om mee te doen zien niet in dat deze Dikkie Bolu bezig is om de douane organisatie te schaden ten gunste van haar zelf en wat volgelingen van haar Paarse partij. Het is niets anders dan andere belangen veilig stellen.
  gemodereerd

 5. Haal iedere douane medewerker (en familie tot de 2e graad) van hoog tot laag maar eens door de molen.

  Denk dat er weinig eerlijke mensen overblijven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.