Douanebond roert zich: maandag spoed alv

23
voorzitter-douanebond-Joyce de Vlugt
Joyce de Vlugt, voorzitter van de douanebond.

Het bestuur van de douanebond is in beraad. De leden zijn niet te spreken over het feit dat de regering zonder overleg een verandermanagementteam bij de dienst heeft aangesteld voor reorganisatie. De regering heeft laten weten dat het team sinds woensdag 2 februari aan de slag is voor de periode van zes maanden.

Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zegt dat maandag om 08.00 uur een spoed algemene ledenvergadering belegd wordt. Zij zegt dat de minister van Financiën had aangegeven dat men per 15 februari van start wil gaan met het team. “Er is geen overleg gepleegd en plotseling vernemen wij van de media dat het team 2 februari is aangesteld. Dit accepteren wij niet”, aldus de Vlugt.

De Communicatiedienst Suriname (CDS) meldt in een verklaring dat het verandermanagementteam bij de douane het proces tot transformatie en reorganisatie van dit apparaat zal moeten inzetten. Dit team is aangesteld voor de periode van zes maanden. Ook bij het Korps Politie Suriname is een verandermanagementteam aangesteld.

“Het reorganiseren van het douane- en politieapparaat ligt in lijn met het beleid van de regering, die zich vanaf haar aantreden ten doel heeft gesteld het vertrouwen en de effectiviteit van de diverse korpsen te vergroten en de professionaliteit ter hand te nemen. Dit proces startte bij de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) waarbij er een managementteam werd ingesteld, dat gedurende zes maanden de leiding moest overnemen. Inmiddels is er bij het DNV een definitieve leiding aangesteld, terwijl het reorganisatieproces bij dit directoraat wordt voortgezet”, aldus CDS.

23 REACTIES

 1. Waarom zegt men niet dat heel Suriname gaat veranderen ,of gaat Suriname de regering veranderen ,ik heb myn twyffels over het laatste.
  gemodereerd

 2. Heel goed en zeker heeft het mijn steun dat er een toezichtteam komt. Want onder de douaneambtenaren zitten er velen die hand en spandiensten aan criminelen verlenen. Dat is de reden dat deze regering zonder overleg ingrijpt.
  gemodereerd

 3. De douanebond heeft duidelijk wat te verbergen. Ze dulden geen pottekijkers die hun gerommel komt verstoren. Baas blijven v hun vette neveninkomsten willen ze. NO KONG POR MIE WOJO.
  gemodereerd

 4. Het is bekend dat ook bij de douane er een complete puinhoop is. Grote partijen drugs worden doorgelaten en de douane doet alsof er niks aan de hand is. Ook de corruptie is viert hoogtij, omdat goederen worden ingeklaard voor lagere bedragen. Bijna een ieder kent wel een persoon bij de douane die bereid is gelden onder de tafel te nemen voor lagere invoer rechten. Daarnaast worden grote hoeveelheden rondhout geëxporteerd zonder controle. Zo wordt de staat jaarlijks voor miljoenen benadeeld. Een douane bond die de belangen van Suriname boven de belangen van corrupte figuren stelt zou blij moeten zijn met de huidige aanpak.
  gemodereerd

 5. Hoezo accepteren ze dat niet. Ze zijn ambtenaren en blijkbaar slechte anders was er geen verandert dan nodig. Goede zaak dat die NDP augiasstal bij de overheid eindelijk wordt aangepakt. Hoe vaak lees je niet dat bij smokkel dienstdoende of ex douanes, politie en militairen betrokken zijn. Tijd voor verandering als je daar die binden bij betrekt ben je getuige de reactie een jaar verder en krijg je dezelfde obstructie.
  gemodereerd

 6. Dat is de werkwijze van deze regering, men wil op zeer dictatoriale wijze zaken doordrukken zonder de vakbonden te kennen. Ze zeggen steeds met de vakbond in overleg te zijn gekomen, maar zij bedoelen de vakcentrale voorzitters die zij beloond hebben met functies en allerlei tegemoetkomingen en niet de vakbonden zelf die op de ministeries de werknemers vertegenwoordigen.
  gemodereerd

 7. Indien de coalitie het vertrouwen en de effectiviteit aan wilt pakken dan zullen ze eerst bij de coalitie zelf een reorganisatie moeten toepassen want daar schort het e.e.a. aan.
  De regering met als voorloper Santokhi en Brunswijk moeten eens lezen wat vertrouwen en eerlijk en openheid en transparantie inhoudelijk betekend want door de inhoud niet te kennen en accepteren plaatsen zij zichzelf bij de te reorganiseren van hen zelf.
  De VHP is van een veel beloven partij uitgegroeid naar een liegende weinig doende partij.
  Op dit moment voldoet geen enkele partij aan de definitie van een partij die werkt voor Suriname en het volk. Het zijn allemaal meer zelfstandige eenmanszaken met hun eigen bankrekening en hun eigen visie die de geur van de visafdeling van de markt met zich meeneemt.
  gemodereerd

 8. @ Mike
  Dit is geen dictatoriale wijze maar een ander manier van werken. Weg met het oude systeem van denken. In deze moderne tijd moet volgens een vast protocol gewerkt worden. Vroeger kwam elke nieuwe baas met zijn eigen “bedacht systeem” en zijn opvolger gooide alles weer in de prullenbak. Als er volgens een wettelijk vast protocol gewerkt wordt, weet iedereen waar men aan toe is. Ik snap niet wat de bemoeienis van de bond hierin is. Ook de bond heeft zich neer te leggen op dit wettelijk protocol en kan pas voor zijn leden optreden als er zaken spelen die indruisen tegen dit protocol en zo de leden hiervoor beschermen. Maar in Suriname schijnen de bonden op de stoel van de minister/directeuren te willen zitten.
  Macht en eigen belang mogen hierin geen rol spelen. En dat is waarvoor de regering verandering wilt. Ik ben geen lid van welke politieke partij dan ook, maar in Suriname is men altijd schuw voor verandering. Te moeilijk voor hun en misschien nog harder werken ook. Als je het land vooruit wil brengen moet je open staan voor vernieuwing. Dat betekent echt niet dictatoriaal bezig zijn.
  Goed management is het gevolg van goed bestuur.
  gemodereerd

 9. Dit lijkt de normale werkwijze van de huidige regering. Steeds de confrontatie opzoeken door slecht overleg van te voren. En steeds meer worden bij dit soort reorganisaties een van de duizend goedbetaalde adviseurs uit de vriendenkring van de president ingezet. Dus in eerste instantie gaat het meer om het inzetten van hun eigen mensen. De reorganisatie zelf komt op de tweede plaats.
  gemodereerd

 10. Mike 6 februari 2022 At 11:39
  Dat is de werkwijze van deze regering, men wil op zeer dictatoriale wijze zaken doordrukken zonder de vakbonden te kennen. Ze zeggen steeds met de vakbond in overleg te zijn gekomen, maar zij bedoelen de vakcentrale voorzitters die zij beloond hebben met functies en allerlei tegemoetkomingen en niet de vakbonden zelf die op de ministeries de werknemers vertegenwoordigen.@@@@

  Ja Mike, goed gezien, en ze zullen ook nieuwe vakbonden in het leven roepen die aan hen gelieerd zullen zijn. Ze hebben niet in de gaten dat dit tot ontwrichting zal leiden.
  De overheid is een zieke man/vrouw die niet beter gaat worden. Je draagt keurig belasting af maar krijgt niks voor terug.
  Volgens de minister is de vakbond op de hoogte gesteld over deze zaak.
  Volgens mij kan het geen kwaad de diensten onder een vergrootglas te zetten om te zien hoe zij functioneren en waar eventueel iets aan-toegepast kan worden. Moet naar mijn mening over de hele linie binnen de overheid gebeuren. Bigi Sma zij het al, ook onder de coalitie (regering). Voor een goede gang van zaken, geen wujuwuju, dient de leiding de werknemers voor te lichten, zij zijn de objecten, zij mogen toch ook meedenken. Dat is bedrijfsdemocratie, de uiteindelijke beslissing berust wel bij de leiding.

  A3 6 februari 2022 At 09:53
  Hoezo accepteren ze dat niet. Ze zijn ambtenaren en blijkbaar slechte anders was er geen verandert dan nodig. Goede zaak dat die NDP augiasstal bij de overheid eindelijk wordt aangepakt. Hoe vaak lees je niet dat bij smokkel dienstdoende of ex douanes, politie en militairen betrokken zijn. Tijd voor verandering als je daar die binden bij betrekt ben je getuige de reactie een jaar verder en krijg je dezelfde obstructie.@@@

  A3, in het managementteam die de verandering bij de dienst gaat voorbereiden zitten bijna alleen gepensioneerde politie officieren, in jouw ogen allemaal boeven.
  A3, vakbonden zijn per definitie niet slecht, komen op voor belangen van leden, niet alle werknemers zijn instaat op een kundige manier voor zich zelf op te komen, bovendien moet je niet vergeten waarom er vakbonden zijn ontstaan, waarom de werkende klasse zich geroepen voelde om zich te bundelen (ADK) tegen de uitbuiting door werkgevers, vandaag de dag plukken wij de vruchten van, ook jij A3. Dus elke regering zal zich terdege moeten beseffen, zonder de vakbonden geen toekomst. Je hebt altijd opportunisten die voor eigen geluk gaan, die zich enigszins belemmert voelen door de vakbonden. Heel veel mensen uit lagere sociale klassen, die het gemaakt hebben(ontworsteld hebben), leven met de illusie dat zij in een hogere sociale klasse terecht zijn gekomen (kijken soms neer op arme medemen), zulke types houden zich voor de gek.
  A3, de slavernij in Sranan is allang afgeschaft, ben je dat vergeten, nooit van medezeggenschap gehoord!!!!
  gemodereerd

 11. In vele bedrijven m.n bij de overheid is het bondsbestuur een verdekt groepje criminelen die onder en boven de wet opereren om zichzelf en elkaar te verrijken met tjuku’s en andere malafide praktijken die het daglicht schuwen.
  Ook zo bij de SPB!
  gemodereerd

 12. Héél goed, er is beweging.
  Dit is duidelijk vermeld door het CDS, maar ndp’ers be like zitten de hele dag op fakebook, dus de realiteit gaat aan ze voorbij.

  Het hoofd van de douane is na enkele drugsvangsten, door criminelen bedreigd, ik heb geen enkele reactie gelezen vd bond. De bond heeft ook nooit gereageerd op de diverse inbraken en drugsvangsten op de haven. Dat zegt genoeg.
  Dus…. doorgaan met reorganiseren.
  gemodereerd

 13. Zodra hun positie in gevaar komt, worden ze actief. Maar wanneer het land benadeeld wordt, kan het hen niks schelen.
  Monitor die vakbondlijders dag en nacht!
  gemodereerd

 14. Jongens, deze medaille heeft ook nog een andere kant en aangezien geen van jullie dat in jullie posting heeft vermeld hebben jullie dit waarschijnlijk niet meegemaakt of zijn jullie dit intussen vergeten.
  De grote staking in de jaren 60, die zelfs geleid heeft tot de val van Pengel is begonnen bij de Douanebond. En het betrof een futiliteit. Het ging om uniformen. Toen heerste er zoveel onvrede in Suriname en alle bonden steunden de douanebond en gingen ook in staking. Ik ben benieuwd wat de gevolgen hiervan zijn, maar onderschat het niet.
  gemodereerd

 15. Dan mi sa typ ing nogmaals: zeker wordt iedereen vervangen voor die grati wierie zwartjes, zodat a oedoe anga a tra bekend Sranan export product gi san den 2e bewoners foe a kondre no abi eenheid noch voldoende monie foe ‘set eng’, kan psa vrij vrij. Niet iedereen mag geld verdienen en vies rijk worden in Suritje. Dit geldt maar voor een kleine selecte gezelschap.

  Hoeveel koesoewe’s heb je nodig voor 2000kg🤣. Schaken op hoog niveau
  gemodereerd

 16. ach mensen alle vakbonden zijn het zelfde hier in Suriname , je hebt een kopstuk bij de bond en spook vakbondsleden , , ja dit is opgezet door bouta , want hij wilde geen stakingen en protesten en nu willen ze hun ei kwijt , maar het ei is allang bedorven , zie je die twee nog die de poort bij OW wilden dicht houden , en morgen sluiten de douanebond de haven , geen nood er komen de eerste dagen toch geen boten , en daarna ??
  gemodereerd

 17. Een vakkundige regering gaat eerst in overleg met de actoren die bij het veranderingsproces betrokken zijn. Dit veranderingsproces zal slagen als alle betrokkenen dezelfde kant opkijken. Maar nee hoor. Deze regering maakt alleen maar vijanden. Dit gaat hen duur komen te staan. Het is een-en-al leugen en bedrog vanuit het kabinet van de president. Geen woord van hen kan men nog geloven.

  Deze figuren hebben de smaak goed te pakken door het succes dat zij bereikt hebben door met leugen en bedrog de verkiezingen te winnen. Men denkt op de ingeslagen weg door te kunnen gaan.Maar het volk begint hen goed door te hebben. Ze kunnen dan Maisha Neus, Pakitouw, Xaviera Jesserun, Henna Draaibaar, Curtis Hofwijks,enz. omgekocht hebben maar we zien ook dat zelfs de meest fanatieke aanhangers hen nu laten vallen.

  Dit is een duidelijk teken aan de wand. Er gaan nog veel meer volgen. Het is een kwestie van tijd dat alle bagger van deze regering op straat komt te liggen. Het broullieerd stevig in de gelederen van de coalitiepartijen. Er is geen geen chemie tussen deze partijen.Het gaat hard tegen hard in de gelederen in de achterban van VHP en ABOP. Men vertrouwd elkaar niet meer.
  gemodereerd

 18. Komt WAtje weer met z’n bouta syndroom op t laatst. Dat deze onderontwikkelde man iedere keer de ruimte krijgt om troep te verspreiden en wanneer iemand hem aanpakt wordt het niet toegelaten. Deze heeft nergens een toegevoegde waarde in t leven. Je moet niet alleen reorganiseren, je moet alle corruptie schandalen onderzoeken waarvoor ons land iedere keer negatief in t nieuws komt bij onderscheppingen in t buitenland en de mensen strafrechtelijk vervolgen.
  gemodereerd

 19. “…Het reorganiseren van het douane- en politieapparaat ligt in lijn met het beleid van de regering, die zich vanaf haar aantreden ten doel heeft gesteld het vertrouwen en de effectiviteit van de diverse korpsen te vergroten en de professionaliteit ter hand te nemen. …”

  Gezien de corruptie en criminaliteit en het witwassen is reorganisatie keihard nodig !

  De werkwijze van de corrupte bonden is mede verantwoordelijk voor de slechte situatie in ons land, professionsliteit is ver te zoeken !

  Het volk juicht daarom reorganisatie toe !

  Tja go. Set kong !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.