Acht aanhoudingen en drugs in beslag genomen bij grote politieactie

8

Een gemengde eenheid bestaande uit agenten van het Korps Politie Suriname en leden van het Nationaal Leger, onder leiding van de Narcoticabrigade, pleegde donderdag in het kader van ‘Operatie Veilig Suriname’ een grootscheepse drugsinval in het centrum van Paramaribo.

Er werden op verschillende locaties waaronder aan de Hoogestraat en Drambrandersgracht invallen gedaan, waarbij in totaal acht verdachten zijn aangehouden. Het gaat in deze om Roël G. (20jr); Denice C. (37jr); Furgil B. (34jr); Evans C., Giorgio H. en Saïef A. allen 31 jaar oud, Glenn L. (45jr) en Fabian N. (40jr).

Daarnaast onderschepte de eenheid bijkans 2,5 kilo marihuana, een kleine hoeveelheid hasj en een geldbedrag van 7.000 SRD.

Alle aangehouden verdachten werden overgebracht naar de afdeling van de Narco. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werden twee heengezonden. De overige acht zijn hangende het verdere onderzoek terzake overtreding van de Wet op Verdovende Middelen in verzekering gesteld. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De verdachten blijven in arrest.

Tijdens de actie waren niet alle agenten voorzien van handschoenen en mond/neuskap. Ze zijn niet te spreken over het ontbreken van deze veiligheidsmiddelen, omdat ze bloot staan aan besmetting tijdens de operatie. Ook de verdachten werden in de boeien geslagen en afgevoerd, zonder hen van een mond/neuskap te voorzien.

De redactie verneemt dat tenminste één van de aangehouden mannen reeds positief is getest.

Inval politie Suriname
Ook de tactische eenheid van de MP verleende bijstand

8 REACTIES

 1. Ik had gedacht grote vissen dat jullie gevangen hadden, maar dit is mop.
  Kilo’s coke en miljoenen €€€€ en $$$.
  Hiervoor zo een grootse politie actie. Gaan jullie de rovers en criminelen pakken. Gewapende rovers.
  gemodereerd

 2. Alweer is de kleine man de ”LUL” ik beschouw deze gasten die opgepakt
  zijn, als kruimeldieven. De groten jongens zitten hoog en droog van hun bloedgeld
  te genieten, en niemand loopt ze voor de voeten. Erger nog, ze worden dag en nacht beschermd door de overheid. En de arme belasting betalers betalen vet belasting voor deze kolére lijers.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. amateurs , foei , en wat een vangst he , er waren visjes en vissers die geen mondkapjes hadden , covid kent geen pardon dus over een week weet de visboer meer
  gemodereerd

 4. Terecht wordt opgemerkt dat er meer prioriteit moet zijn om de grote jongens op te pakken. Dit zal nog wel even duren, omdat het politie korps eerst een schoonmaak nodig heeft. Enkele weken geleden zijn 2 politie commissarissen ( benoemd door Belfort) opgepakt i.v.m. een grote cocaïne zaak. De voorzitter van de politiebond kwam naar Nederland en Belgie met stapels euro’s die hij verdeelde, terwijl hij eerder tijdens een demonstratie zei dat hij niet uitkwam met het salaris dat hij krijgt. Kortom in de verschillende instituten zitten nog steeds personen die elkaar in kunnen seinen als een operatie in voorbereiding is. De afgelopen maanden zijn al grote partijen drugs onderschept. Daarnaast is het belangrijk om ook de kleine dealers op te pakken, omdat deze de distributie in handen hebben. Het is bekend dat ze naar de middelbare scholen gaan om het verderfelijke spul te slijten.
  gemodereerd

 5. Maru- Wanna, en hasj, wat een vangst. De straten zijn meteen opgeruimd. Die skotu’s gaan het verdelen, roken of verkopen. Wanneer vinden de invallen op Leonsberg plaats?
  gemodereerd

 6. Natuurlijk lopen de grote bazen vrij rond want die betalen grote politie bazen die grote autos rijden en grote geld strooien op een feestje in NL. Dus moet de kleine man ervoor draaien.
  gemodereerd

 7. Moeten we dit serieus nemen. In Suriname lopen de grootste dealers rond waarvan men weet wie ze zijn en men doet geen ene male moer. Dit is al jaren gaande, en alle regeringen die zijn gekomen en gegaan hebben er niets aan gedaan. Waarom! de kast van de partij wordt goed gespekt. Ik heb als eens eerder gezegd dat ons geliefde land helemaal naar de klote is geholpen naar de verziekte/corrupte politiek, waarvan het volk dit mede aan zich zelf te danken heeft.
  gemodereerd

 8. @Moengoman;
  Goed gezegd: dit soort ‘acties’ horen thuis in een tekenfilm. Een paar joints in beslag nemen?
  Hoe belachelijk maakt Justitie zich telkens weer? AFleidingsmanouvres. Ik lees niets over de eigenaars van de 300-400 -500 kg Cocaïne die op de Haven wordt onderschept. Afzender? ONBEKEND !!!!!! TJAH: WIE GELOOFT ANNO 2022 DEZE NONSENS NOG?

  Kijk ze staan- die stoere jongens met kogelvrije vesten – Waisting time boys. Die grote jongens zitten in hun dure paleizen en rijden in hun dure oto’s met chauffeur. Vrouwen zijn elke maand in de VS om inkopen te doen: hebben hun buitenlandse (valuta) bankrekeningen in Zwitserland- San Francisco – . En het voetvolk( dat niets heeft) loopt achter dit soort idioten/klojo’s aan en willen zelf hen leven geven voor die gasten. Hoe dom kan men mensen niet houden?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.