14-jarige schoot zichzelf in hoofd bij spelen game

9
Game op telefoon
Ter illustratie - Photo by RODNAE Productions

De 14-jarige Jamal, die zondagochtend in Suriname kwam te overlijden na een schotwond aan zijn hoofd, heeft zichzelf zaterdag verwond met een windbuks. Dit wapen is van zijn vader, Delano. In gesprek met Waterkant.Net zegt de vader dat zijn zoon van gamen hield. Hij zou ook een spel hebben gespeeld toen hij tot de daad overging.

Volgens de vader had hij bijkans twee weken terug de mobiele telefoon van Jamal afgepakt, vanwege slechte schoolprestaties. Vanaf toen veranderde zijn gedrag. Hij sloot zich op in zijn slaapkamer en sprak tot niemand. Zaterdag ging Jamal gelijk na het eten, zijn slaapkamer in.

Op een gegeven moment riepen huisgenoten hem om te douchen, maar zij kregen geen antwoord op hun geroep. Bij onderzoek in de slaapkamer werd hij in zijn bed aangetroffen. Op het bureau in de kamer werd een pak hagelpatronen aangetroffen. Omdat er in de slaapkamer braaksel werd aangetroffen vermoedde de ouders dat hij de patronen had ingeslikt.

Toen het slachtoffer bij de SEH aankwam merkte de behandelende arts op dat de tiener een schotwond aan zijn hoofd vertoonde. De politie werd terstond ingeschakeld. Jamal werd zaterdagavond in kritieke toestand opgenomen en is zondag overleden in het ziekenhuis.

In zijn slaapkamer werd een tweede mobiele telefoon aangetroffen. Jamal zou daarmee met twee anderen in het buitenland een spel gespeeld hebben. Op de telefoon werd de boodschap RIP aangetroffen.

Het geval vertoont sterke gelijkenis met de zaak waarbij de 14-jarige Marvin Wongsopawiro zich in maart 2018 in zijn slaapkamer, door het hoofd schoot met het geweer van zijn vader. Ook hij sloot zich op in z’n kamer, hield van gamen en had contact met anderen in het buitenland.

In 2017 was de Blue Whale Challenge in het nieuws; een dodelijk spel dat gespeeld wordt via sociale media. In het spel worden jongeren aangemoedigd om in 50 dagen 50 opdrachten uit te voeren die steeds moeilijker en gevaarlijker worden en waarmee ze zichzelf kunnen verwonden. Aan het einde van het spel krijgen ze de opdracht om zelfmoord te plegen.

Vader Delano attendeert alle ouders om hun kinderen te controleren en na te gaan wat ze allemaal doen en welke spelletjes ze allemaal spelen.

9 REACTIES

 1. Je pakt zn mobiel af im zijn schoolprestaties en hij hft andere?????
  Ouders moeten hun kinderen taken geven in huis. Erf schoonmaken, vaten, leren koken.
  Hele dag kletsen op internet. Slecht voor hun onrwikkeling
  gemodereerd

 2. nu gaan we gamen de schuld geven dat hij zichzelf heeft verwond? Er zijn genoeg mensen die game spelen en geen idiote taferelen uithalen.
  gemodereerd

 3. Vader Delano attendeert alle ouders om hun kinderen te controleren en na te gaan wat ze allemaal doen en welke spelletjes ze allemaal spelen.

  Rommel

  Leer je kind zelf liefde, eigen waarde, geen meeloper te zijn, omdat ze zelf regisseur zijn van hun leven, en zet een restrictie of slot op het internet. Internetten voor schoolwerk en recreatief gebruik, prima. Daag je kind uit om activiteiten te doen naast constant met een telefoon te internetten. Besteedt aandacht aan je kind, en ga SAMEN activiteiten doen.
  gemodereerd

 4. ja debby jou verhaal over jou kinderen? , met studiebeurs en al , kun jij nooit vergelijken met dit noodlottig ongeval
  gemodereerd

 5. Laat vader Delano ook oproepen, dat ouders in Suriname zorgen dat wapens niet voor het grijpen liggen. In Suriname is iedereen veels te nonchalant met wapens, ze worden gebruikt en gestolen alsof het kadetjes zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.