71-jarige man gewond na ongeluk op vervallen steiger Boskamp

13
71-jarige man gewond na ongeluk op vervallen steiger Boskamp

Bewoners van Corneliskondre, Konomerume (Donderskamp) en Kalebaskreek blijken niet zomaar te klagen over het gevaar van de vervallen steiger te Boskamp in Saramacca. Seniore burger Jozef ‘meester Harry’ Sabajo (71) van Konomerume liep afgelopen donderdag lelijke snijwonden op aan zijn linkerbeen, nadat hij in een gat stapte in het houten loopvlak van de steiger. Hij hield op dat moment een splinternieuwe televisie (tv) in zijn hand en bracht die naar de boot, meldt de Vereniging van Inheemse dorpshoofden in Suriname (VIDS).

Het slachtoffer werd door mensen, met wie hij samen naar Konomerume zou afreizen, gebracht naar de polikliniek van Boskamp. “Bij de ene wond heb ik één hechting gekregen en bij de andere hebben ze een stuk huid eraf gehaald. Ik moest voor de behandeling SRD 300 betalen”, zegt Sabajo. Aangezien de polikliniek in Konomerume geen medicijnen heeft, moet hij naar een alternatief zoeken om zijn wonden verder te behandelen.

De televisie heeft geen zichtbare schade. “De tv is niet gevallen uit mijn handen, maar misschien heeft die toch een slag gekregen. Ik hoop dat het nog werkt, want ik heb de tv nodig om naar bijvoorbeeld informatieve programma’s te kijken”, zegt Sabajo. Hij hoopt dat de steiger spoedig wordt aangepakt om meerdere ongelukken te voorkomen. De 71-jarige denkt daarbij vooral aan ouderen die fysiek niet meer flexibel zijn.

De aanmeersteiger te Boskamp is al geruime tijd in zeer slechte staat. Het hout is aan het rotten en op sommige gedeelten ontbreken planken. Bewoners van Corneliskondre, Konomerume en Kalebaskreek maken regelmatig gebruik van deze steiger wanneer zij naar de stad komen. Ook scholieren van Kalebaskreek komen hier dagelijks voor vervolgonderwijs.

Nardo Arupa, bewoner van Konomerume, vertelt dat in 2010 de loopbrug niet volledig werd afgebouwd en dat deze onveilige situatie al jaren duurt. Hij doet een beroep op de autoriteiten om de steiger spoedig aan te pakken.

13 REACTIES

 1. Houten steiger. Heel binnenland hft hout.
  Deze OW minister gaat niets doen. Pres praat over brug naar Guyana.
  gemodereerd

 2. Tja, de minister van OW heeft het te druk met het in ontvangst nemen van tweedehandse fietsen uit Nederland. De aanmeersteiger te Boskamp kunnen ze niet onderhouden. Weet de DC van dat district niet in wat voor deplorabele situatie genoemde brug verkeerd. Deze Seniore burger Jozef ‘meester Harry’ Sabajo moet een aanklacht indienen tegen deze onverantwoordelijke minister en DC. Beterschap hoor Jozef.
  gemodereerd

 3. Die man moet de rekeningen voor medische behandeling en medicijnen voor het NOG5 OPPERHOOFD sturen en hem en zijn bende aanklagen
  gemodereerd

 4. Gaat het zo slecht in het land , dat we simpele infrastructuur als een steiger niet goed kunnen onderhouden?!
  gemodereerd

 5. debby en eigen + mening , hebben jullie dat steiger gezien , nou als dat steiger in slechte staat is dan weet jullie toch dat jullie baasje nooit geen onderhoud heeft gepleegd in die tien jaren , had hij dat wel gedaan dan was deze 71 jarige niet gewond geraakt op dat steiger , dus geef niet de minister van OW de schuld , kijk als jullie nou echt het Surinaams volk willen helpen , ga dan naar jullie baasje op leonsberg en eis van hem dat hij op zijn kosten als nog de wegen , de bruggen , de steigers en de slm financieel bijstaan , jullie weten toch jullie baasje is de rijkste man van Suriname , maar ja we weten het al jullie durven niet daar heen te gaan
  gemodereerd

 6. Sinds 2010! En nooit onderhoud gepleegd. En dan nu de klachten afschuiven op de huidige regering. Typische domme mentaliteit van gefrustreerde mensen. Waar maak ik mij druk om? Ze blijven dom! 🙈🤷🏾‍♂️
  gemodereerd

 7. Beste famiri, op een bepaalde leeftijd moet je ook hulp vragen voor zware taken.
  De bewoners kunnen ook de handen in een slaan om de brug te renoveren. Schrijf een paln van aanpak en vraag OW ook om bijstand. Maar vele Surinamers wachten, want lanti gaat het fixen. Dan ga je lang wachten. Wat je zelf kunt doen moet je zelf doen!!!!
  Verbeter je omgeving en maak het leefbaarder.
  Tegenwoordig hoor je niets meer van “baas”, misschien is hij door verdriet overmand. Of hij is buiten westen van het gesnuif. Die kleine Ingi boi die de Staatskas heeft geplunderd, zou best nu wat kunnen helpen.
  Of laat gouwtu dagu ff langs komen of,… wat about de viezeplee die is toch in staat geld te strooien bij een verloren voetbal wedstrijd.
  Bal Brunsi, nu is het tijd om de bewoners te helpen met het bouwen van een aanmeersteiger.

  Maar ja praten en stoer doenerij helpt een land niet vooruit.
  gemodereerd

 8. De staat / ministerie ow aanklagen

  Deze zijn verantwoordelijk vd wegen, en hun toegankelijkheid
  gemodereerd

 9. Wat@ ik hoef er niks aan bij tevoegen helemaal gelijk heb je . Er zijn een paar Ezels hier die altijd de huidige regering de schuld geven en volgens mij kunnen ze ook niet lezen . Een bewoner verteld toch dat de brug in 2010 niet is afgebouwd . jang K@ jere Ezels .
  gemodereerd

 10. Hier in NL zou de overheid of de gemeente waar het gebeurt is, aansprakelijk zijn
  wat er gebeurt is.

  @WAT
  Je hebt het naast, ik ben deze keer niet met je eens, de huidige regering is bij deze aansprakelijk. Want hun hebben de boel overgenomen wat de waardeloze vorige regering hebben achtergelaten(erfenis.)

  @ Eigen + mening

  Typisch Surinaams altijd ondankbaar, een gegeven paard nooit in de bek kijken!!!
  Ma wan Sranan Man ”ondankbaar no K@”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Ok de huidige regering moet het nu onderhouden gelijk zo is dat . Maar weet je wat er gebuerd als de loop brug is verbouwd . na een paar weken zie het hout niet meer . Je ziet alleen maar die balken want die zelfde dorps bewoners hebben al het hout mee genomen gestolen om iets in hun hius te repareren . Of het wordt als brandhout gebruikt . soso K@ .
  gemodereerd

 12. Jacko , deze regering is daar niet schuld aan , onderhoud plegen aan bruggen steigers en wegen had in de 10 jaar bouta moeten plaats vinden , maar deze verzakers gebruikten het gestolen geld voor hun onderhoud
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.