Aangehouden zanger na schadeloosstelling in vrijheid gesteld

2

Praveen B., zanger van een bekende muziekformatie in Suriname, die zondag door de leden van recherche Regio Midden was aangehouden en in verzekering gesteld wegens verduistering van 700.000 SRD, is maandag na een schadeloosstelling in vrijheid gesteld.

De redactie van Waterkant.Net verneemt van de politie dat Praveen een klein deel van het bovenvermeld bedrag heeft betaald. Intussen zijn ook wat muziekinstrumenten afgestaan aan de aangever, bandmanager Sarwen P. 

De aangifte betrof SRD 400.000 aan instrumenten die de aangever stelt gekocht te hebben en SRD 300.000 die van voorschotten afkomstig zou zijn. Uit onderzoek blijkt dat alle bonnen van de instrumenten op naam van de muzikant staan. Hij was sedert woensdag bereid de instrumenten af te staan, echter reageerde de aangever niet en gaf niet aan waar de goederen geleverd moesten worden.

Hij heeft een schikking getroffen en een bedrag betaald om aan zijn aanhouding te ontkomen, echter ontkent Praveen enige verduistering te hebben gepleegd. Hij krijgt rechtsbijstand van advocaat Chandra Algoe. Uit het onderzoek blijkt dat alleen over december geen afdrachten hebben plaatsgevonden en dat kan nimmer SRD 300.000 zijn, in deze tijd van Covid waarin feesten verboden is. 

De bandmanager deed aangifte bij de politie van verduistering van de 7 ton SRD. Volgens Sarwen zou zanger Parveen voorschotten in ontvangst hebben genomen bij mensen en het geld niet hebben overgedragen aan hem. Deze muziekformatie bestaat nauwelijks een jaar en kan er nimmer een bedrag van zeven ton aan voorschotten zijn hebben ontvangen. 

Op 16 januari plaatste Sarwen een mededeling op Facebook dat Praveen geen deel meer uitmaakt van zijn muziekformatie. Verder schreef de manager dat personen die reeds een voorschot bij Praveen hebben betaald in contact moeten treden met hem.

Op de Facebookpagina van de bedoelde muziekformatie staat vandaag, dinsdag 25 januari, een bekendmaking, waarin de zanger Parveen zijn verontschuldigen aanbiedt aan de bandmanager voor het gebruiken van de naam van de band. De rechtmatige manager is nog steeds Sarwen staat vermeld in die bekendmaking. 

Zijn advocaat stelt dat deze bekendmaking niet van haar client afkomstig is, aangezien hij op het moment van de plaatsing van voormelde bekendmaking nog op het politiebureau zat.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.