Dinsdag 1 februari vrije dag vanwege Chinees Nieuwjaar

5
'Bosje brug op Chinees Nieuwjaar maximaal 45 minuten compleet afgesloten'
Waterkant Archieffoto: viering Chinees Nieuwjaar in Suriname.

Het Surinaamse miniserie van Binnenlandse Zaken heeft zojuist bekend gemaakt dat dinsdag 1 februari 2022 met de zondag is gelijkgesteld. Dit vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar in Suriname.

Het Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. Het wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender.

Het Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen (foto) en leeuwendansen.

Het nieuwe jaar 2022 is volgens Chinezen het jaar van de Tijger, dat loopt van 1 februari 2022 tot 21 januari 2023. Meer specifiek is dit het jaar van de Watertijger.


5 REACTIES

 1. Ik vind dat dit niet kan. Afschaffen. Als de Chinesen hun nieuwjaar willen vieren prima, maar sleep niet alle etniciteiten van Suriname in mee, want een Indiaan heeft niets aan Chinese dag, of Marrondag, of Javadag, Boeroes, enz.

  Laat iedereen zijn/haar eigen identiteit feesten zelf in hun eigen cultuur vieren. Sommige van deze zeden kunnen zelf botsen met zeden en gewoonten van andere etniciteiten en leidt in vele landen tot grote oorlogen tot de andere soort vernietigd is en de andere de overwinning groot viert.

  Bestaat in Suriname ook:
  – de dag van de Joden,
  – dag van de Hollanders/Boeroes,
  – dag van Brazilianen,
  – dag van Haitianen,
  – dag van Venezolanen,
  – dag van Dominicanen,
  – dag van Guyanezen,
  – dag van Libanezen,
  – dag van Inca, want er woont wel 1 in Suriname,
  – dag van Argentijnen,
  – dag van Marokkanen,
  – dag van Turken,
  – enz.

  Weg met dit poppenkast.

  Surinamers leven niet met de Chinese kalender en we hebben er niets aan, dus daarom hoeft de economie en de maatschappij daarvoor ook geen feest te vieren.

  Laat al de etniciteiten hun eigen feesten, enz vieren. Suriname en de grote delen vd wereld volgen de Europese richtlijnen.

  Wat Suriname hieruit kunnen leren, zie dat als de Chinese hun nieuwjaar vieren, al de Surpermarkten dicht gaan. Hier moet de regering iets aan gaan doen, dat ook andere etniciteiten Surpermarkten in Suriname hebben. De Chinezen mogen hier niet de dominate positie in nemen, vooral de nieuwe Chinezen niet, die niets met Suriname hebben, maar hier zijn om kapitaal te verdienen voor hun eigen thuisland en zo bepalend zijn in de economie. Dit kan nooit goed zijn voor de republiek Suriname en de Surinamers dat Chinezen zo bepalend zijn. Volgends mij gebeurt dit nergens anders in de wereld.

  Stop de Chinese opmars in de Supermarkten door de nieuwe Chinezen in Suriname, die niets met Suriname hebben en laat Surinamers hun eigen Supermarkten hebben
  gemodereerd

 2. Krijgen ze ook toestemming om ellegaal vuurwerk af te schieten , zal wel deze minister is al in chinese handen , eind van het jaar is Suriname een provincie van china , ja ons land is al verkocht aan china door b.u.e.s. ,,
  gemodereerd

 3. Hoe meer vrije dagen, hie minder er gewerkt word, hoe minder er word geproduceerd & geëxporteerd, hoe minder snel Suriname uit haar financiële problemen komt.
  gemodereerd

 4. Heel veel vrije dagen in Sur. Waarom zou er gewerkt moeten worden. Precies, omdat het land dan vooruit komt en daar kunnen velen niet tegen. Ze gaan liever stelen. Een andere reden is dat ze dan niet zouden kunnen staken en protesteren waar een groot deel van de Surinamers goed in zijn. En wie het het allemaal mogelijk gemaakt dat Sur zoveel vrije dagen heeft? Ja, de dievenpartij, de ondergang van Sur.
  gemodereerd

 5. Ben ik helemaal met jou eens Passant👍ieder cultuur z’n eigen feest, en geen nationale feestdag, teveel vrije dagen maken de surinamers luier, het is hard werken om Suriname op te bouwen en niet iedere keer feesten. Christelijke feestdagen is weer is iets anders
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.