‘Wijken in Ontwikkeling’ brengt problemen buurten onder aandacht president’

3
'Wijken in Ontwikkeling' brengt problemen buurten onder aandacht president'
Leden van de groep 'Wijken in Ontwikkeling'.

De groep Wijken in Ontwikkeling, voorheen bekend als De Ghetto Groep mocht afgelopen donderdag op het presidentieel paleis, voor een kerstdiner, gezellig samen zijn met president Santokhi. Voorzitter Jurgen Adely zegt dat deze groep voornamelijk bezig is de problemen in verschillende buurten in Suriname onder de aandacht te brengen van het staatshoofd. President Santokhi is de groep zeer dankbaar voor haar inzet en sprak de leden in het licht van Kerst bemoedigend toe. 

“Het licht, zo kenmerkend voor Kerst, is datgene wat ons bindt,” waren de woorden waarmee het staatshoofd de voornamelijk uit jongvolwassenen bestaande groep toesprak. Hij benadrukte iedereen te willen betrekken om het land duurzaam te ontwikkelen. Het is volgens Adely de bedoeling om van verschillende wijken in zowel stad als district de problemen op papier te zetten en als aandachtspunt door te geven aan het staatshoofd. “De leden van de groep Wijken in Ontwikkeling zijn als het ware de ogen en oren van de president,” stelt Adely.

Wijken in Ontwikkeling droeg voorheen de naam “De Ghetto Groep”, maar koos voor een naam die veel meer de hoopvolle ontwikkeling dan de problemen benadrukt. De groep bestaat onder andere uit ondernemers die kansen creëren in buurten met zwakke gezinnen, beperkte mogelijkheden en/of een zwakke sociale orde.

Ondernemer tevens lid Cedric Van Samson benadrukt dat het vooral gaat om het bevorderen van zelfredzaamheid. “Het gaat als het ware om het onderzoeken wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn per buurt, en te voorzien in hetgeen ontbreekt. Het kerstlicht symboliseert de positieve perspectieven die de groep Wijken in Ontwikkeling wil bieden,” aldus Van Samson. De groep, die zich ingenomen toonde met de uitnodiging van het staatshoofd, ziet het volgend jaar hoopvol tegemoet.


3 REACTIES

 1. Blijf hoop houden op deze president die echt voor het bolk is. Wees niet bang dat deze president fascistische trekjes heeft en alleen aan zijn achterban denkt. Deze president heeft het vertrouwen van de internationale gemeenschap en wordt op handen gedragen. Dus zal hij het uit zijn hoofd halen om zichzelf te verrijken.
  gemodereerd

 2. Het blijft alleen bij praten.
  Ze laten zich weer ompraten met slijmwoorden.
  Zien ze niet wat er gebeurt in het land jongeren hebben geen toekomst.
  Drugs transport steeds meer.
  Harde criminaliteit neemt toe.
  De regering deelt voor frinds and familie.
  Verkiezing belofte zijn niet waargemaakt dus jongeren geloof niks meer.
  Kijk hoe de armoede toeneemt de Chinezen met winkels doen wat ze willen er is geen controle.
  De rijken worden rijker en de al armen nog armer.
  De armoede is hoog.
  Dit heb ik nog nooit meegemaakt.
  De rijken zouden de zwaarste lasten dragen.
  Ik vraag mij af of ze wel zien wat er gebeurt.
  Delegaties op Delegaties naar het buitenland waarom het volk crepeert
  gemodereerd

 3. Er moet trainingen georganiseerd worden zodat de buurtbewoners beter begrip tonen om de werkzaamheden naar behoren uitvoeren.
  Bijeenkomsten/ vergaderingen/ workshops noem maar op ( als dit effectief & efficiënt plaats vindt zijn op de goede weg☝️⚡🇸🇷)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.