VIDEO: Kerstboodschap president Santokhi

13

De president van Suriname Chandrikapersad Santokhi, heeft zojuist zijn Kerstboodschap voor dit jaar uitgesproken. Zijn videoboodschap is hierboven te zien.

De president noemde het afgelopen jaar, een jaar waarin wij allen op onze eigen wijze, veel offers hebben moeten brengen, zware offers, om het hoofd boven water te houden, maar bovenal om een bijdrage te leveren aan het herstel van de economie.

“Ook voor de boosheid heb ik begrip, want ik weet dat de offers zwaar geweest zijn, voor de één zwaarder dan de andere, maar houd u vast aan het positieve”, aldus het staatshoofd dat afsloot met:

“Ik wens u, mede namens de First Lady en de regering, zalige Kerstdagen toe, en vraag u, om samen met ons het verlichte pad te bewandelen, het goddelijke pad, zodat we zij aan zij ons geliefd Suriname duurzaam ontwikkelen, om zo een gezond en bloeiend Suriname na te laten voor ons nageslacht.”


13 REACTIES

 1. De juiste pad heeft heel veel obstakels, we zullen het moeten bewandelen om Su tot betere hoogtes te brengen, hand in hand moet het lukken, we hebben geen tijd om te klagen.

  Fijne feestdagen ZE President Santhoki en iedereen.
  gemodereerd

 2. De trots van heel Zuid Amerika. U ook hele fijne Kerstdagen toegewenst want die heeft u zeker verdiend. U heeft hard gewerkt om de puinhoop van de fascisten van de ndp op te ruimen en stap voor stap lukt het u om ons het gevoel van trots terug te geven. Pas op voor de vele valsaard onder het volk want die zijn er genoeg die uit rancune handelen. Wat dat betreft blijft het Surinaamse volk tot een van de minst betrouwbare. Denkt u vooruit zoals de schaker het doet ZE President en alles komt goed.
  gemodereerd

 3. Slim-Suriname,
  bedankt voor jullie vastberadenheid,
  bedankt voor jullie vertrouwen,
  bedankt voor jullie offers en harde werken.
  Maar wij zijn er nog niet, wij zullen nu moeten volharden !
  Wij hebben gewerkt aan een nieuwe en betere fundering, wij werken aan betere kaders en betere randvoorwaarden.
  Er komt nu kapitaal vrij en de koers begint ook te dalen. Deze ontwikkeling moeten wij blijven bewaken en wij zullen ervoor moeten zorgen dat dit duurzaam en solide blijft ook voor de volgende generaties !
  Het echte werk gaat dus nu pas beginnen !

  Landgenoten,
  Bedankt voor jullie geduld en jullie kritiek.
  U bent getuige van administratief herstel en dit is de basis voor het praktisch herstel ! De beweging van de koers voorspelt voorspoed !

  Laten wij vanaf nu samen werken aan een beter Suriname ! Dat wil jij toch ook.

  No aksi san yu kondre kan du gi yu,
  aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !

  Wan swit kresneti !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Wan Switie Nanga Bun Kersneti Gi Sranansma

  JC sen Chan Nanga Bravo Fu Tja A Bun Boskopu Fu A Faja Fu JC O Strali Baka In Sranan.

  Chan Nanga Bravo Lit A Faja Baka Tapu Tu Tenti Nanga Fefi Dai Fu A Tenti Nanga Tu Mun Fu Tu Duzun Nanga Tu Teni Nanga Wan Yari.

  Mik A Faja Foe JC Strali In Yu Libi Nanga In Sranan Noso Tra Tampe Pe Yu De Libi Ini Gron Tapu.

  Halejula Prijse JC Konin Fu Grontapu, Haleluja!
  gemodereerd

 5. President waardige boodschap voor elke Surinamer, ongeacht geloof ras of huidskleur.
  Zo een hebben we lang niet meer gehad……..op weg naar verbondenheid en eenheid.
  ZE Chan, ik wens U en de Uwen een gezegende kerst en een voorspoedig 2022!
  gemodereerd

 6. Alle Surinamers zullen het beste uit zich zelf moeten halen en hard werken en hun geld/kapitaal op een eerlijke manier verdienen.

  Zij die goede ondernemingen opzetten voor de exportmarkt moeten ondersteuning krijgen. Ook de landbouwondernemingen/groenten die exportgericht zijn.

  SuriNeds moeten hun eigen producten uit Suriname kopen, zodat de valuta naar Suriname gaat en helpen hiermee ook ons eigen land, onze eigen mensen.

  Zij die kunnen werken en niet willen werken en op anderen gaan wachten of stelen, crimineel zijn zullen het niet redden en zullen een last zijn voor de Surinaamse Maatschappij. Deze luitjes moeten keihard worden aangepakt. Wie niet werkt, gaat niet eten.

  Wij zullen het zelf moeten doen, want niemand anders gaat het voor ons doen.

  Geef de Surinamers geen pakketten, maar leer ze zelf voor zich zelf te zorgen. Geef ze geen vis, maar een hengel, geef ze geen fruit, of groenen, maar een stukje domeingrond waarop ze kunnen gaan planten en voor hun voedsel kunnen zorgen.

  Leer werken en goed met je inkomen omgaat, dat noemt men boekhouden/economie. Alle mensen die verstandig met hun geld omgaan zijn economen, inkomsten en uitgaven, is het in balans, waarop kan je bezuinigen om meer over te houden om te sparen. Dit is het moment dat Surinamers dat kunnen gaan leren. Heel eenvoudig en meer geld overhouden. Dat is economie en als je het goed doet, kan jij jezelf/mag jezelf een econoom noemen. Hollanders zijn economen, ondernemers, exporteurs., dominee en koopman, weten wat kwaliteit is en weten hoe te onderhandelen om hun doelen te bereiken.

  Surinamers kunnen dat ook. Er zijn groepen in Suriname die het goed doen, de anderen zouden dat ook moeten kunnen.

  Aanpakken, werken, ondernemen, geld verdienen en op een verstandige manier mee omgaan. Niet op een andere wachten.

  Het Surinaams Fabrikaat , heeft ook goede kwaliteit. Laat buitenlandse producten staan.

  Werken en Geld Verdienen En Verstandig Mee Omgaan. Wacht niet op anderen.
  gemodereerd

 7. De ware Bijbelse oorsprong van het christelijke Kerst is heidens kerstboom
  FEESTDAGEN & TRADITIESKERST
  De ware Bijbelse oorsprong van het christelijke Kerst is heidens.
  We gaan de kerstdagen tegemoet en dat betekend voor veel mensen ook weer Kerst vieren. Veel christenen vieren de geboorte van Jezus, dat is echter fout. De ware Bijbelse oorsprong van het christelijke Kerst is heidens…….Jeremia 10:3-5
  De gebruiken van die volken zijn niets waard.
  Ze hakken een stuk hout in het bos,
  een ambachtsman bewerkt het met zijn beitel,
  verfraait het met zilver en goud.
  Ze spijkeren het vast, dan valt het niet om.
  Het is net een vogelverschrikker,
  neergezet in een komkommerveld.
  Het kan niet spreken
  en moet worden gedragen,
  want zelf kan het geen stap verzetten.
  Heb voor beelden geen ontzag,
  kwaad doen ze niet,
  en goed nog minder…..Santhoki.BEZINT EER GIJ BEGINT .
  gemodereerd

 8. Prachtige nederige kerst-boodschap, de beste die ik ooit heb gehoord!

  Ook fijn dat er ee president is met kennis van de verschillende religies in het land. Hij behoort nog steeds tot de betere presidenten op aarde, alhoewel ik ze slechts oppervlakkig ken.

  Daarom moet hij nog steeds de ruimte krijgen.
  Ik denk dat er echt niks beters is hoor.
  gemodereerd

 9. Ik vind dat er een verandering moet komen in de boodschappen van de presidenten. Er moet gerouleerd worden. Het ene jaar een Kerstboodschap, het andere jaar een Divaliboodschap, weer een andere jaar een Id-boodschap, een Chanoekaboodschap enz.
  In een multi religious maatschappij als Suriname is het not done dat één godsdienst (die geen meerderheid heeft) steeds domineert. Het beste is misschien wel dat de president geen Kerstboodschap, maar een Eindejaarsboodschap heeft. Daarmee ben je gelijk van de godsdienst-vooroordelen af en trek je de bevolking ook het nieuwe jaar in met optimisme.
  gemodereerd

 10. Hele mooie boodschap van de President, laten we onze naasten liefhebben om samen met ons het verlichte pad te bewandelen, het goddelijke pad zelf. En laten we voortaan niet alleen familie en vrienden voortrekken, maar iedereen gelijke kansen geven. Laten we voortaan alle criminelen van ABOP uit de regering schoppen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.