Bekende Haïtiaanse ondernemer Saya aangehouden

18
Bekende Haïtiaanse ondernemer Saya aangehouden
Archiefbeeld

In Suriname is de bekende ondernemer Saya donderdagavond bij zijn bedrijfspand aan de Hofstraat in Paramaribo aangehouden. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat hij is verhoord omtrent diverse strafbare feiten.

De in Haïti geboren ondernemer wiens echte naam Sean Mixon is, wordt onder meer verdacht van diefstal. Ook zou er sprake zijn van betrokkenheid bij een recente drugsvangst op de Jules Sedney Haven.

Het is nog niet bekend wat zijn rol precies is geweest.

De aanhouding geschiedde door het Justitieel Interventie Team (JIT), dat naar het adres ging en de man aanhield. Het politieonderzoek is nog gaande.

UPDATE: Saya is na voorgeleid te zijn bij de hulpofficier van justitie weer vrijgelaten. Volgens Starnieuws had Saya een voertuig waarop justitieel beslag is gelegd in en drugszaak, onttrokken. In die zaak worden Anil Goerbien, Faizel Leakat en Vikash Harpal opgespoord door het Surinaamse Openbaar Ministerie.


18 REACTIES

 1. Hoop dat er schot in de zaak komt. Als deze aanhouding geen vormfouten bevat lijkt dit de eerste bigi dagu te zijn. Is/ was deze man niet goed bevriend met……..? Deze meneer zat toch ook achter de charters uit Haïti?
  Indien hij schuldig wordt bevonden aub na zijn straf het land uitzetten. Al zijn bezittingen verbeurd verklaren en op de veiling doen . Met het verkregen geld dit opsporings team verder professionaliseren.
  gemodereerd

 2. Op sluiten en na zijn gevangenisstraf naar Haiti terug sturen en in zijn paspoort een stempel plaatsen ongewenst vreemdeling met een aantekening vd politie zware crimineel zijn voor langere termijn niet gewenst in Suriname. Alle Haitianen zijn weg uit Suriname voor de Kerst of uiterlijk Nieuwjaar.
  gemodereerd

 3. Beste famiri, op de foto pleit die man al voor vrijspraak.
  Hopelijk is hij niet schuldig, maar zo niet dan ff op de post naar zijn geboorte land.

  Gado bless Suriname.
  gemodereerd

 4. Het land uitzetten, we hebben al genoeg Criminelen, hebben geen import
  misdadigers (Criminelen) meer nodig.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Karma .Nu komt zijn geaardheid naar buiten deze boef en oplichter en fraudeur.Dat perceel waar op hij zijn pand heeft gebouwd te hofstraat is van een moeder en gezin geweest.En het was eigendom perceel.Van haar moeder geërfd .Hij heeft samen met een zekere NiCo,een frauderende deurwaarde NICO genaamd .En een frauderende notaris die mensen op straat gesmeten met hun spullen en al.Ze hadden geknoeid met die vrouw haar handtekening.En aangezien die mensen arm zijn en niet goed geletterd zijn ,hebben ze misbruik gemaakt van ze.Die zaak was op youtube bij de straat of tbn prime alert geweest.Die zaak stonk en rommelde aan alle kanten zag je op tv.Hij heeft dat perceel genomen.Die gast van tap a bankstel ,SIMPEL ging die boef van een SAYA ophemelen bij zijn progamma ,zonder hem na te trekken .Alles komt nu naar buiten.
  gemodereerd

 6. Gooi die gouden kruis om je nek maar snel weg want je bent de zoveelste die misbruik van een geloof maakt. De grootste criminelen zijn zij die zogenaamd god vrezen.
  gemodereerd

 7. Ha,ha,ha. Deze VHP-er had laatst felle kritiek geuit op het beleid van de VHP regering. Dit is op en top rancune. Maar je ziet de fanatieke ondersteuners van deze regering bij bosjes afhaken . Mensen en organisaties worden massaal op Facebook geblokkeerd omdat de regering huilie huilie gaat klagen bij Facebook om de dingen die de mensen schrijven.
  gemodereerd

 8. Je mag je borst natmaken, ze gaan je opruimen. Vraag maar aan Roger Khan.
  Ze hebben je niet meer nodig en je komt in het openbaar de zaken vertellen.
  Saya, ik hoop voor je dat je tegen deze duivel op kan.
  Vele Haïtianen hebben om jou ook geen werk meer.
  gemodereerd

 9. mooi torie…. opsluiten en na zijn straf uitgezeten te hebben, aan zijn lurven pakket en het land uit smijten. Met drugsdealers en mensen smokkelaars moeten er korte metten gemaakt worden
  waarschijnlijk waren zijn charters gewoon dekking voor grootschalige drugstransporten…
  gemodereerd

 10. In Suriname all animals are equal, but some animals, like Money Hond, are more equal than others; skotu lusu Saya keba.
  gemodereerd

 11. ‘GO HOME’Suriname heeft teveel van dit soort!
  hij komt ook nog van een vervloekt ‘FODOE’gedoe!
  gemodereerd

 12. robg , jij lacht de hele natie Suriname uit , maar wij denken gewoon hier , gekken zoals jij en debby worden hier niet serieus genomen , neem samen een duik in het riool van de bijlmer , we hebben gehoord dat er in de bijlmer veel mensen zijn besmet met het omikron variant , dus blijf daar in het riool
  gemodereerd

 13. @su,

  Is die notaris aan de Heerenstraat?

  Karma hem en die zus krijgen diese Garavaanstaart bigi bere. Hij heeft wormen in z’n buik

  Su 24 december 2021 At 10:09
  Karma .Nu komt zijn geaardheid naar buiten deze boef en oplichter en fraudeur.Dat perceel waar op hij zijn pand heeft gebouwd te hofstraat is van een moeder en gezin geweest.En het was eigendom perceel.Van haar moeder geërfd .Hij heeft samen met een zekere NiCo,een frauderende deurwaarde NICO genaamd .En een frauderende notaris die mensen op straat gesmeten met hun spullen en al.Ze hadden geknoeid met die vrouw haar handtekening.En aangezien die mensen arm zijn en niet goed geletterd zijn ,hebben ze misbruik gemaakt van ze.Die zaak was op youtube bij de straat of tbn prime alert geweest.Die zaak stonk en rommelde aan alle kanten zag je op tv.Hij heeft dat perceel genomen.Die gast van tap a bankstel ,SIMPEL ging die boef van een SAYA ophemelen bij zijn progamma ,zonder hem na te trekken .Alles komt nu naar buiten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.