Politie gaat extra controleren op herkenbaarheid nummerplaat

5
Extra controle op zaken die herkenbaarheid nummerplaat bemoeilijken
Dit kenteken is niet meer af te lezen.

De Surinaamse politie heeft donderdag laten weten dat zij in het kader van de veiligheid op de openbare wegen, de handhaving van de verkeerswetgeving zal opvoeren. Zo zal er extra aandacht worden besteed aan zaken, die doorgaans als ‘normaal’ worden beschouwd, maar die in strijd zijn met de wet, meldt het Korps Politie Suriname.

Zo is het de laatste tijd gebleken een trend te zijn geworden dat bestuurders op of aan de door de procureur-generaal van Suriname verstrekte kentekenplaten, zaken aanbrengen, die de herkenbaarheid van de nummerplaat bemoeilijken. Hierbij valt te denken aan:

 1. de zogenaamde micaplaten en randversierselen,
 2. het rijden met een bracket tussen de bumpers en het kentekenplaat,
 3. het rijden zonder voor- en of achterkentekenplaat en
 4. het rijden zonder een verlichting boven de kentekenplaat.

De politie brengt onder uw aandacht dat dit een methode is waarop criminelen zich op de openbare weg voortbewegen, ten einde onzichtbaar of voor langere tijd uit handen te blijven van de Justitie. Het voorstel is dus reeds gedaan om de boetes voor dit onwenselijk gedrag binnen een korte tijd fors te verhogen.

Bij de verhoogde verkeerscontroles die worden uitgevoerd zullen verder behalve controle op de technische staat van motorrij-en voertuigen, ook het:
1.niet verzekeren;
2.niet herkeuren;
3.rijden zonder voor of achterverlichting;
4.rijden met een anders dan een in de wet opgenomen kleur verlichting en
5.rijden met of het (extra) aanbrengen van de zogenaamde ‘hunting LED’ lampen, gecontroleerd worden.

Aan de samenleving, voornamelijk de verkeersdeelnemers wordt door de politie gevraagd er rekening mee te houden dat bij constatering van verkeersovertredingen en het dienovereenkomstig opleggen van een boete, geen opzet hoeft te zijn vanuit de zijde van de bestuurder. De wetgever schrijft uit aan degene, die op dat moment het voertuig bestuurt en geacht wordt de overtreder te zijn en niet de eigenaar.


5 REACTIES

 1. De KPS doet precies wat ze in NL doen, zulke dingen moeten ze niet vooraf bekend gemaakt worden! In Su is het nog erger, bij Roadblock maken ze ook eerst bekend.
  In NL doen ze dat niet, en dat is heel verstandig.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Eindelijk is hij Coma, ik heb vaker gezegd dat er strengere boete moet komen op auto bescheiden, (geen) onzichtbare of donkere kenteken. De auto’s die rondrijden met 5% getinte ruiten. 20% moet verplichte worden gesteld met vergunning. Rijden zonder rijbewijs moet srd.3000. Boete op auto’s met 5% getinte ruiten moet een boete opgelegd worden van srd.1000. Donkere of donkere kenteken moet ook srd.1000. Zonder kenteken moe5 naar srd.2000.
  ‘S avonds zonder licht rijden srd.1000.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.