Presidentiële delegatie terug uit Dubai

23
Presidentiële delegatie terug uit Dubai

De presidentiële delegatie die heeft deelgenomen aan diverse activiteiten van de Dubai Expo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) is op zaterdag 4 december in de middag aangekomen in Suriname. “Met de 900.000 USD (die is uitgegeven aan de Expo/red.) hadden we pakketten kunnen kopen voor de samenleving, maar daarmee ontwikkel je het land niet duurzaam”, aldus president Santokhi bij aankomst.

De Surinaamse president geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aan wat het gerealiseerde resultaat is van Surinames deelname en welke voordelen er zullen voortvloeien ten gunste van de samenleving. Het staatshoofd benadrukt dat Suriname op een geweldige wijze is gepresenteerd aan de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) en in het bijzonder Dubai.

“Wij hebben de culturele diversiteit gepromoot op het Suriname paviljoen tijdens de Expo 2020, maar ook onze bossen zijn neergezet als zuurstofleverancier voor de wereld”, aldus de regeringsleider.

Op regering en overheidsniveau zijn er diverse gesprekken gevoerd om duurzaam samen te werken met als hoogtepunt een deliberatie met de emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum die tevens premier en vicepresident is van de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het diplomatieke onderhoud heeft Sjeik Maktoum de relatie tussen beide landen geprezen en het belang van het intensiveren van de diplomatieke relatie benadrukt.

De president sprak de bereidheid van Suriname uit om de banden tussen de twee naties verder te ontwikkelen, voornamelijk in de investerings-en zakensector. Het staatshoofd heeft tijdens het bezoek aan Dubai een sterke oproep gericht aan het Emirati-bedrijfsleven om te investeren in de aanleg van wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, kustbases en containerhavens. Hij is verheugd om Dubai Port World als een havenexploitant te hebben, en kijkt uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten.

Er is gesproken met potentiele investeerders om investeringen te doen in onze olie- en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld. Er is ook gesproken over investeringen in energieopwekking, met name groene energieoplossingen, visserij, agro-industrie, mijnbouw en bosbouw.

“Wij hebben met heel wat grote bedrijven gesproken, er is ook een meeting geweest met de business community op het niveau van de delegatie van de president. Laten we niet uit het oog verliezen dat de delegatie op het paviljoen staat tot maart 2022 in Dubai. Zij gaan door met het promoten van Suriname”, merkt president Santokhi op.

Het na traject van deze missie is van cruciaal belang. De president accentueert dat afspraken die gemaakt zijn heel scherp gemonitord zullen worden. “Afspraken die gemaakt zijn, moeten uitgevoerd en nageleefd worden”, aldus het staatshoofd. President Santokhi merkt op dat de focus niet moet liggen om honderden bedrijven binnen te halen, maar enkele serieuze bedrijven die zullen fungeren als een gateway. Bij het samenwerken moet het wederzijds voordeel in cohesie zijn en het Surinaams belang gewaarborgd.

De president heeft in dit kader een gedachtewisseling gehad met de leiding van P&O maritime logistics. Het is een dochteronderneming van Dubai Port World en is een wereldwijde organisatie met meer dan 400 schepen en vestigingen in zes continenten. Logistics is een van de sleutelfactoren om succes in de offshore te garanderen. Tijdens deze meeting heeft Suriname ook gelijk aangegeven wat de mogelijkheden zijn voor investeerders. Specifiek met betrekking tot het baggerproject welke ervoor moet zorgen dat de productiekosten dalen en de transportcapaciteit toeneemt.

President Santokhi geeft verder aan dat in diplomatiek-historisch perspectief de samenwerking tussen beide landen getild zal worden naar veel grotere hoogte. “Wij gaan nu diepgang geven aan de samenwerking. Wij denken nu om een handelsunit neer te zetten in de UAE om investment aan te trekken”, aldus de regeringsleider. Het staatshoofd geeft ook aan dat de investering in de Expo voor Suriname het beoogde rendement zal leveren. “Met de 900.000 USD hadden we pakketten kunnen kopen voor de samenleving, maar daarmee ontwikkel je het land niet duurzaam”.


23 REACTIES

 1. Blijf geloven in wonderen president Santokhi , denk wel dat de Verenigde Arabische Emiraten na de expo hun dingen gaan doen en niet hier in Suriname , of Europa en de VS nog zal investeren hier is ook nog de vraag , maar U hebt wel door U reizen wel contacten gelegd en Suriname weer op de wereldkaart gezet en dat is een gegeven , 10 jaar lang zaten we op slot hier in Suriname en die baas toen onderhield alleen maar contacten met schurkenstaten en toen deze baas verloren heeft met de verkiezingen 2020 hebben die schurkenstaten hem laten vallen als een bakkei
  gemodereerd

 2. Wat heeft sinterklaasje voor ons meegebracht?? Is wel $900.000 of meer is uitgegeven en vele kinderen hadden iets lekkers kunnen eten of de oudjes een kerstbrood en stuk kaas.
  Was nergens voor nodig in deze tijd. Geldverspilling
  gemodereerd

 3. Welkom terug in Sweet Sranan. En alstublieft niet teveel blablabla over successen. Dat allemaal heeft op dit moment helemaal geen zin. Of dit reisje succesvol is zal over een langere periode moeten blijken.
  gemodereerd

 4. President toch. Dit mag je pas zeggen als het resultaat van het bezoek aan Dubai een positief resultaat heeft opgeleverd. Dus meer dan die usd 900.000, die is uitgegeven. Anders is het weggegooid geld en ik doe persoonlijk liever sociale dingen dan geld weggooien. Aan de andere kant geef ik u deels gelijk U moet uw volk geen vis geven maar die hengel om die vis te gaan vangen. zeker is dat met die 900.000 usd had je aardig wat hengels kunnen kopen.

  Ook moet ik nog iets kwijt. De PVDA heeft indertijd samen geregeerd met de VVD. Aan het eind van de rit was de PVDA de grote verliezer. Reden: men had PVDA gestemd en men kreeg VVD beleid. Men heeft de PVDA zwaar afgestraft hiervoor. IJsblokeffect.
  Men heeft op de VHP gestemd omdat men een andere koers voor Suriname wilde hebben.
  Tot mijn spijt moet ik constateren dat ik in uw beleid een Bouterse III regering ontdek.
  Opgepast. Men zou u op dezelfde manier kunnen afstraffen als de PVDA. Wijzig uw beleid.
  gemodereerd

 5. “Met de 900.000 USD hadden we pakketten kunnen kopen voor de samenleving, maar daarmee ontwikkel je het land niet duurzaam”.
  =====
  Wel een domme opmerking van een president. Wat dacht je van investeren in dat land, de olierekeningen betalen, de scholen opknappen, de wegen onderhouden etc etc.
  gemodereerd

 6. Rbrown 5 december 2021 At 23:08
  Ik wist niet dat hy zyn dochter ook hadt meegenomen, wat een aardige man is dat zeg.

  @Rbrown
  Op zoek naar een rijke Arabier is toch geen schande?
  gemodereerd

 7. Ik hoop van harte dat het geen weggegooid geld is maar was het nodig dat de president en vrouw overal samen moeten is hij niet capabel genoeg zelfs beslissingen te nemen .of valt dit ook onder de snoepreisjes zoals bij dd1 en ddb 2.geen verschil in beleid wel in onderscheidt van culturele achtergrond .we stevenen af op een slechte economisch beleid waarin ras en achtergrond belangrijk zijn .check de .ministers in deze regering zijn geen weerspiegeling van de samenleving.of je.bent Hindoestaan of boslandcreool .somohardjo heeft geluk gehad.
  gemodereerd

 8. hij presenteert het zoveelste verhaaltje over 1 van zijn plezier reisjes.
  18 maanden maakt hij al deals na deals.
  wie heeft er ooit resultaat van deze deals gezien?
  de bevolking zeer zeker niet
  gemodereerd

 9. Santokhi geeft op zijn manier invulling aan de woorden van Misiekaba. Hij gaat naar Dubai en komt met de mooiste dromen terug in Suriname. In Dubai kan men sneller, verser en goedkoper landbouwproducten en vis betrekken uit Vietnam, Thailand, Cambodja, Indonesie, India, Pakistan, Bangladesh, Nieuw Zeeland, Australie, Somalie en vele Afrikaanse landen. Deze landen kunnen goedkoper produceren dan Suriname en zij hebben bijna allen dagelijkse luchtvaart verbindingen met de Emiraten. Suriname ligt aan de andere kant van de wereld. De vliegtuigen van de Emiraten die op Zuid Ameriksa vliegen maken merdere tussenstops waardoor de vluchten veel langer duren. Chan blijft dromen.
  gemodereerd

 10. Wat is het verschil tussen het bezoek v bouta aan china en pres Santokhi aan dubai?

  Bij bouta ging een niet noemenswaardige delegatie mee, plus vrouw en de brasion afdeling. Vliegtuig voor persoonlijk gebruik geconfisqueerd.
  Pres Santokhi krijgt geld($900.000) gaat met zijn delegatie v experts in een lijnvliegtuig naar Dubai. Zijn vrouw en dochter zaten bovenop de eventuele docs vanwege hun expertise en omdat de gemiddelde suri uit de bromtjie djarie onkruid blijkt te zijn. Onbetrouwbaar dat lees je dagelijks op soc media, waar ze regelmatig vertrouwelijke docs publiceren.

  Het grootste verschil zit em in de afgesloten leningen met China, die nu een crimineel effect hebben op het land.
  Vanwege deze schulden wordt de lening vh IMF bemoeilijkt. China moet toestemming geven voor versoepeling vd leningen, maar dit land heeft mensen omgekocht om hoger op de “doing business” lijst te staan. Met andere woorden; in hoeverre is hun toestemming geloofwaardig voor het IMF. Dit onderzoek loopt. (Lees eens een internationale financiële krant).
  Verder stemt ook India met versoepeling/kwijtschelding vd hun lening, maar dat gaat ook niet zo soepel, omdat ook zij schulden hebben bij die chinos.

  Suri zal never nooit in de buurt v Dubai komen vwb ontwikkeling, simpelweg omdat ze de werkattitude en mindset ontberen.
  Het zit er niet in, misschien in de toekomst.
  President Santokhi creëert de opportunity en de blauwdruk voor een toekomstig netwerk. Nu is het aan het volk om de kansen te grijpen.

  Gaat het dit pakketten- oftewel ‘njang dringie prisieri volk lukken…
  gemodereerd

 11. Chan is besmet met het misiekeba-19 virus
  Hij moet 2 spuitjes nemen en een boostershot en in quarantaine gaan
  A mang siekie,!!
  gemodereerd

 12. Grassalco kan salarissen niet uitbetalen

  zou wel gekund hebben met de 900.000 US$ uitgegeven aan Dubai.
  Santokhi denkt de waanbeelden van de vorige NDP’er te kunnen verwezenlijken. Ja dat zal wel maar dan wel zijn eigen privé project Du Bai
  gemodereerd

 13. Iedere keer als Santokhi terug is gekeerd is van een buitenlandse reis met alles erop en eraan, vertelt hij de bevolking sprookjes.
  Nog steeds geen grote bedragen van het IMF ontvangen.
  Nederland heeft op vaccins na nog geen echte hulp gegeven. Kan ook niet omdat Nederland nog steeds een demissionaire regering heeft.
  Wat hebben de gesprekken in Amerika opgeleverd.
  Alleen de IDB heeft een paar keer bedragen overgemaakt, waarvan Santokhi met zijn grote delegaties op reis gaat. Vrienden en familie gaan ook mee.
  Wat zal de klimaattop in Glasgow Suriname opleveren?
  Ook van Dubai verwacht ik niet veel.
  Santokhi stelt zwaar teleur.
  gemodereerd

 14. Eerst hadden wij tralalala (idioot in blik): nu zitten wij met blablablabla (huidenverkoper!). Wat een persconferentie, naar Dubai geweest, notabene zonder onze nationale Dubai kenner Misiekaba, wauw, en met zo’n enthousiaste verhaal thuis komen, dit doet niemand hem na. De $900.000,00 heeft hij goed besteedt vindt de president, beter zelf, dan het uitgeven aan het arme volk.
  Minister van BIBIS hoeveel heeft dit reisje gekost??. Jullie zijn zo prudent, zo slim, zo openhartig over de verkwisting van de vorige regering, dus President en kabinetsdirecteur, geef opdracht tot publiceren van deze gegevens. Speel open kaart, laat zien dat u dit doet voor het volk, dat u uw gedane beloften nakomt, goed controleerbaar en openhartig bestuur (u heeft immers niks te verbergen).

  Adhin huurde ooit een kamer voor $8000 per dag. U doet “alles” voor het volk, dus kunnen wij vanuit gaan dat u een onderkomen heeft gehuurd voor minder dan $8000 per dag, u moet immers ook op de kleintjes letten.
  Toentertijd in de oppositie kwam u woorden tekort om de spilzucht van de vorige regering te kapittelen. U zei erbij ‘terwijl a volk é pina’. En nu meneer de president, u doet hetzelfde, dit noemen wij volksverlakkerij. U had voor veel minder geld een professionele handelsdelegatie kunnen sturen, desnoods met uw kabinetsdirecteur aan het het hoofd.
  Meneer de president, ik heb vernomen van de dissidenten uit de VHP, dat kritiek u niet meer raakt (net als bij uw VP) omdat, wordt er gezegd, u een olifantenhuid (de olifant stond bekend als “dikhuid”) hebt aangenomen. Sari tori. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 15. President heeft u ook een Seal voor onze Esmeralda, die keurt/vindt alles wat u doet fantastisch, heeft u ook eentje voor Pony, die levert eeuwig kritiek op uw beleid. Kunnen wij samen met Melissa alles afstempelen, leuk hé.😂😂

  De mensen die nu ineens kritiek hebben op Santokhi hadden dit moeten zien aankomen als zij de mores in Suriname snappen, maar ja, ze lijden allemaal aan de ziekte van “Bouterse”.
  Santokhi en co komen niet van de maan vallen, het zijn mensen die diep geworteld zijn in ons land, het zijn mensen die zich hebben aangepast aan de overlevingsstrategie, het zijn mensen die dagelijks te maken hebben met corruptie en binnen deze corruptieve maatschappij carrière hebben gemaakt. Het zijn dus doorgewinterde experts, mensen die weten hoe de corrupte hazen lopen. Van zulke mensen mag je niks anders (goeds) verwachten ondanks hun mooie bedoelingen (woorden) met dit land. Het is allemaal schone schijn en blablablabla.
  Vanaf de eerste dag van hun aantrede, alleen maar ellende, armoede, mismanagement, ga maar door, “onbehoorlijke” benoemingen van familie enz.
  In de Surinaamse politiek komt het altijd neer op stuivertje wisselen. Sari tori. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 16. Ik heb geen Seal nodig hoor pony.
  Ik ken die mensen niet en verwacht niets v niemand.

  Ik snap niet dat ervaren kerels stampvoetend á la minute een verandering eisen midden in een corona-tijdperk. Het is een speciale periode die wij allen mogen meemaken. Niets wordt meer als vroeger, nergens.

  En ik ben het echt niet met alles eens. De communicatie met het volk is summier en onduidelijk. De accenten worden op verkeerde zaken gelegd. Niemand heeft het over de toekomstige belastingmaatregelen. Enorm belangrijk.

  Zoals ik het heb begrepen heeft suri us $900.000 v dubai ontvangen om het land te promoten. Er is heel veel ruis. Logica is dat je het geld gebruikt waarvoor het is bedoeld. De president moet dit duidelijk verwoorden, dit voorkomt hoofdpijn voor oa mij, pffff.

  Dubai bied een hengel aan, maar de suri’s willen geen hengel. Bigie tjoerie.
  Ze prefereren Noordzee crab & Russische kaviaar, terwijl ze willens en wetens de ellende zelf hebben veroorzaakt.
  gemodereerd

 17. Sorry Melissa, met alle respect, maar als ik die benen van jouw had zou ik nooit korte jurkjes aandoen.
  gemodereerd

 18. Het verbaasd mij altijd weer dat er mensen hier op het forum zitten die het veel beter weten dan de huidige regering, maar zelf van nul betekenis zijn voor het land. Eerlijk en hard werken komt niet voor in hun woordenschat. Proberen terug te kijken in de geschiedenis is ook niet aan hun besteed. En als je eerlijk bent tegenover jezelf, kom je vanzelf tot de conclusie wat voor een ellende 40 jaar revolutie met het land gedaan heeft.
  Een heel klein beetje zelfreflectie kan geen kwaad in plaats van weer keer op keer je krabben mentaliteit te propageren.
  gemodereerd

 19. Beste Chan, het is nog niet te laat. Je maakt je heel belachelijk met dat gedoe met Melissa. Zelfs de voorstanders van de huidige regering vinden jou handelingen schaamteloos. Doe er iets aan en hou je bezig om het land Suriname sterker te maken. Laat privé voorlopig achterwege. Dankjewel Chan. Wo set eng.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.