Automobilist: ‘Bromfietser lette niet op en kwam op andere rijhelft terecht’

4
Automobilist: 'Bromfietser lette niet op en kwam op andere rijhelft terecht'

De vrouw die vanmorgen als duorijder op een brom om het leven kwam bij een aanrijding aan de Nieuw Zorgweg, is Silvia Thomas. Dat heeft het Korps Politie zojuist laten weten. Haar vriend die de bromfiets bestuurde, kwam frontaal in botsing met een auto en is met zware verwondingen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen.

Volgens verklaring van de automobilist reed hij over de Nieuw Zorgweg. Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting de Indira Gandhiweg, terwijl de bromfietsbestuurder in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van pand no.147 kwam de bromfietser plotseling op zijn rijhelft en reed op de personenauto af.

De autobestuurder toeterde, maar de bromfietser gaf geen gehoor hieraan, aangezien hij naar achteren keek en druk in gesprek was met Silvia, schrijft de politie. Om een botsing te voorkomen week de autobestuurder uit naar rechts. De bromfietser keek vervolgens weer voor zich en kwam weer op zijn rijhelft. Bij die gelegenheid was het door zijn onoplettendheid te laat, waardoor beide voertuigen frontaal met elkaar in botsing kwamen.

De politie van het bureau Latour kreeg woensdag 1 december omstreeks 07.57 uur de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst van de politie werd de duorijder Silvia die geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aangetroffen.

Haar vriend die de bromfiets bestuurde lag met zware verwondingen op het wegdek. Per ontboden ambulance is de bromfietsbestuurder afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De 42-jarige autobestuurder M.T. die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd en zal hij worden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. De bromfiets is aanzienlijk beschadigd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.


4 REACTIES

 1. Jaaaa maar hoe hard reed de bestuurder van die auto dat die vrouw moest sterven want als je t ook zo bekijkt reed die auto mt hoge snelheid efu ju sjie taki a mang e kong tap ju rijhelft stop desnoods of verminder vaart jammer dat a bromfietser no mang tak moro…na dede sma ie wani lei gi noh
  gemodereerd

 2. @ Mamske

  De bromfietser is niet dood, het is bijrijdster, die overleden is.

  De politie zegt dat de bromfietser omkeek om met Silvia te praten, was hij erbij dan??? Dit zegt hij omdat de automobilist waarschijnlijk dat tegenover hem heeft verklaard. Al met al een zielige gebeurtenis, en weer iemand die het loodje moet leggen, door onoplettendheid.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Zijn er naast de chauffeur nog meer ooggetuigen die zijn verhaal kunnen bevestigen? Als ik het goed begrepen heb, vond de aanrijding op de rijhelft van de bromfietser plaats. Wie zegt me dat de chauffeur de waarheid spreekt, misschien was degene die niet oplette omdat hij met zijn.telefoon bezig was?
  gemodereerd

 4. Wat een verhaal weer?!

  Ja idd, de bestuurder van de auto reed ook met erg hoge snelheid als een idioot.
  Dit ongeluk had hij makkelijk kunnen vermijden als hij vaart had vermindert, eerder getoetert had en of even stil was gaan staan.

  Maar dan weer, 2 mensen op een bromfiets die beiden niet opletten om wat voor reden dan ook.
  Deze bestuurder die steeds van rijweghelft wisselt en gewoon domweg niet voor zich kijkt.

  Als je je op een weg begeeft moet je er niet automatisch van uitgaan dat de weg alleen voor jou is bedoeld, simpelweg omdat je verder niemand ziet op dat moment.
  Er zijn meerdere mensen en voertuigen die plotseling eraan komen en je kunnen verrassen terwijl jij niet oplettend genoeg bent.
  In het verkeer moet je je altijd alert zijn, vlot en opletten van wat er om je heen gebeurd.
  Focus, blijf met je hoofd erbij, en bijrijders horen zich oplettend te gedragen.
  Triest dat weer iemand op zo een manier het leven moet verlaten, en 1 die waarschijnlijk blijvend schade heeft opgelopen voor de rest van zijn leven.

  Condoleances aan de familie met dit onnodige zwaar verlies van jullie dierbare…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.