Groothandel vuurwerkverkoop vandaag gestart in Suriname

15
vuurwerkverkoop in Suriname
Archieffoto - vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

De groothandel vuurwerkverkoop is vandaag gestart in Suriname. De verschillende importeurs zijn druk bezig hun winkels te bevoorraden en de prijzen vast te stellen.

De vuurwerkimport is dit jaar verder afgenomen. Tot op dit moment zijn er 13 containers ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode 30. De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. Afgelopen jaar waren er rond deze periode reeds ruim 20 containers binnengebracht.

Importeurs zeggen aan Waterkant dat zij dit jaar weinig vuurwerk hebben gehaald omdat onder andere de vrachtkosten per container drastisch zijn gestegen. Volgens hen is het met de huidige economische situatie in het land ook niet raadzaam om te veel te investeren in vuurwerkimport.

De verkoop aan consumenten en de afsteekperiode begint na de kerstdagen. De verkoop- en afschietperiode van dit jaar moet nog vastgesteld worden. Afgelopen jaar was die van 27 december tot en met 1 januari.


15 REACTIES

 1. Dit zouden ze moeten verbieden. Is gewoon verspilling. Mensen hebben niet eens genoeg te eten en dan gaan ze aan vuurwerk zoveel geld uitgeven.
  gemodereerd

 2. In Suriname hebben we van de honger geen ontlasting, maar de vuurwerk-verkoop gaat gewoon door alsof niets aan de hand is.
  gemodereerd

 3. Waardeloos , gewoon nu al alles in de fik steken , want wij Surinamers hebben toch geen geld om vuurwerk te kopen , natuurlijk zullen velen het kopen , maar let op de prijs wordt veel duurder dan vorig jaar , en als je vuurwerk koop zal je geen eten kunnen kopen , maar ja begin nu alvast te klagen , wij en velen trappen er niet in , en laten die chinezen hun vuurwerk maar in de fik steken.
  gemodereerd

 4. Eigen+mening en Debbyeus
  Waar bemoeien jullie mee. De mensen die het zich kunnen veroorloven kopen vuurwerk en de mensen die het zich NIET kunnen veroorloven kopen dus niet maar genieten toch van het vuurwerk die de buren afsteken.
  Jullie oordelen over anderen terwijl jullie geen beslissing kunnen nemen voor de mensen omdat jullie NIET in hun portefeuille kunnen kijken of zij wel og geen geld hebben.
  Gun anderen hun vertier en geneugten
  gemodereerd

 5. Als men hun gezond verstand gaat gebruiken dan gaan ze hun geld niet in vuur steken.ik kyk wel uit naar een kleine pagara voor 12uur meer niet.want in januari moet k eten in huis hebben.wie het goed heeft die mag aladol plezier doen en wie het minder goed heeft zou k zeggen denk eerst naar je keuken en koelkast liever bevoorraad je dat.
  gemodereerd

 6. Beste mensen koop liever een lekkere kerstbrood van dat geld.
  Vuurwerk is geld verbranden.
  Stel ik vraag je SRD 100 en na dat ik het van je heb gehad, steek ik het in brand 🔥.
  Wat zal dan jouw reactie zijn ??

  Koop eten en drinken en maak er een heerlijke-gezellige dag van.

  En als je toch niet weet wat je met al je geld moet doen, geef het aan mensen die het goed kunnen gebruiken. God bless you all🙏🏻.
  gemodereerd

 7. Veel mensen steken vuurwerk aan om dat ze zeggen dat het boze geesten verjagen.

  Vuurwerk verjagen geen geesten of bakru’s, want anders zou ook jij bang zijn voor vuurwerk.
  gemodereerd

 8. Van mij en mijn zuurverdiende geld zullen de personen, die vuurwerk verkopen, geen last hebben. Ik ken niemand van mijn familie die 1 cent aan vuurwerk uitgeeft.
  gemodereerd

 9. Er wonen in Suriname genoeg mensen met veel geld. Die groep kan zich wel vuurwerk permitteren. De klagers, zij die alles gratis willen, zijn te lui om te werken en hebben dus geen geld voor vuurwerk, maar wel om te feesten, te zuipen en uit te lopen.
  gemodereerd

 10. Leuk in.mijn jeugd in su was heel vroeger dolle pret. Ik mis het wel af en toe hoor. In Nederland mag het niet helaas. Als mensen kunnen veroorloven moet hun het doen en pom met rijst is ook lekker met oud en nieuw hoor.
  gemodereerd

 11. Heel Jaar me best gedaan en heb een kleine budget gemaakt voor vuurwerk dus ik ga daarmee genieten… De rijke mensen hebben dezelfde 24uren per dag als andere.. Dus als je vindt dat je niet genoeg geld heb ga harder werken.. Verander iets.. Klagen help niet…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.