Overeenkomsten lucht- en zeeroutes van VAE naar Suriname in behandeling

13
Dit deelde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zaterdag tijdens een persconferentie in Dubai.

De Surinaamse regering doet er alles aan om zeker 5 tot 6 samenwerkingsovereenkomsten te tekenen met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gedurende het bezoek van de Surinaamse presidentiële delegatie in Dubai.

Er zijn al overeenkomsten in behandeling over lucht en zeeroutes van de VAE naar Suriname, waarbij ons land als een in-transit bestemming zal dienen. In plaats van via Europa te reizen, kunnen gebieden als Latijns Amerika en het Caraïbisch gebied via Suriname in een kortere route worden bereikt. Hierbij bestaat ook nog de kans voor het vergroten van ecotoerisme in Suriname.

Ook is Suriname bereid grond beschikbaar te stellen voor het verbouwen van voedsel om voedselzekerheid en water voorziening te bieden aan de VAE. Dit deelde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zaterdag tijdens een persconferentie in Dubai.

“Wat de nieuwe olievindingen in Suriname betreft dienen investeringen hierin als basis voor duurzame ontwikkeling van ons land met de bedoeling dat er daarna zal worden overgegaan naar schonere energie”, legt de bewindsman uit. 

De andere overeenkomsten betreffen onder andere visum afschaffing, het voorkomen van dubbel-belastingen, overheidsnetwerken en economische adviezen.

De minister stelt Suriname voor als een klein land waar het investeren waard is. De belangrijkste redenen hiervoor zijn een stabiel politiek klimaat met een sterke onafhankelijke rechterlijke macht, en een vredelievend volk. “Ons volk is heel tolerant, daar wij elkaars feesten vieren en vredig leven met elkaar. Deze elementen in combinatie met een sterk democratisch regeernetwerk en een regering dat pro-business is, waarbij mensenrechten worden beschermd door een onafhankelijke rechtelijke macht, zijn zeer belangrijk.

Op basis van dit alles, met de vele mogelijkheden tot ecotoerisme, landbouw, natuurlijke hulpbronnen, waaronder, olie, gas en goud, en het feit dat we een Carbon-negatief gebied zijn, willen wij ons land aantrekkelijk maken voor investeerders”, stelt Ramdin. Ook is de strategische locatie van Suriname tussen Afrika en de rest van Zuid-Amerika een pluspunt. Hopelijk is Suriname na de Expo 2020 Dubai bekender hierom.

De in Dubai aanwezige regeringsleiders zullen behalve de Expo 2020 Dubai, ook de regeringsleiders en vele bedrijven bezoeken om te relaties te bevorderen. Het gaat onder andere om gesprekken betreffende verschillende sectoren, waaronder mijnbouw, havenbeheer, luchtvaart, en schoonenergie.  “Niet hier aanwezig zijn, is een verloren kans”, aldus Ramdin. 


13 REACTIES

 1. Wat bij deze bezoeken ontbreekt, is dat het bedrijfsleven niet mee gaat. Die moeten op zoek gaan naar partners in hun ondernemingen om mee samen te werken.

  – Zeevisserij ondernemingen,
  – ecotoerisme/planten in het oerwoud,
  – HOTEL,
  – Landbouwondernemingen,
  – kwaliteitdrinkwaterDrinkwater,
  – Staatsolie,
  – SLM,
  – bouwondernemingen
  – houtsector/halffabrikaat en eindproducten
  – Infrastructuur, wegenbouw, bruggenbouw, ICT,
  – scheepvaart,
  – Banken,

  De overheid kan nieuwe bedrijven binnen halen, maar ook het bedrijfsleven kan dat doen/join ventures, afzetmarkt. Wat hebben zij Dubai te bieden en wat heeft Dubai hen te bieden.

  Het Surinaamse bedrijfsleven heeft een afwachtende houding en leunt achter over terwijl daar ondernemingen van over de hele wereld aanwezig zijn op de EXPO.
  gemodereerd

 2. De meeste Surinaamse vrouwen zullen blij zijn. Die krijgen vaak bezoek van of gaan vaak op bezoek bij oliesjeiks.
  gemodereerd

 3. Passages uit bovenstaand artikel. Werd o.a. gesproken over lucht en zeeroutes van de VAE naar Suriname, waarbij ons land als een in-transit bestemming zal dienen.

  Dit zijn meestal knooppunten waar niet alleen passagiers maar vooral goederen worden overgeladen. Beschikt Suriname over de overslagfaciliteiten?

  Ook is Suriname bereid grond beschikbaar te stellen voor het verbouwen van voedsel om voedselzekerheid en water voorziening te bieden aan de VAE.
  Dit geeft tot nadenken. Weet de minister waarover hij praat?
  Ik denk dat de minister eerst adviezen had moeten inwinnen van deskundigen op dit gebied.
  Het bedrijfsleven bijvoorbeeld.
  De minister maakt weer dezelfde fouten als Surfin en het Deense bedrijf.
  Succes.
  gemodereerd

 4. @ Passant in 2 dagen varen hebben ze al die dingen voor minder geld uit India. Abu Dhabi is minder dan 3,5 uren vliegen van Bombay. Kouseband uit Bombay koste laatst minder dan 1US$ per pond in Sjarjah. No mik spotoe.
  gemodereerd

 5. Een gierig volk, dat niet met en in de realiteit wil leven en meer luxe wil dan het zelf kan produceren, zal eeuwig als slaaf in diepe schulden leven.
  gemodereerd

 6. De wereld bestaat niet uit India, Abu Dhabu.
  Probeer een voorveeld te nemen aan het westen, Japan, Nederland, USA, China enz. Die ondernemers doen met de hele wereld mee. Hou een keer op om
  alleen naar je eigen navel te kijken en een beetje groot, werelds te denken.

  Als het om ondernemen gaat, handel, goederen, kennis, enz dan moet je wijder denken. Zie het westen, China, Japan.

  Als Dubai niets zag in Suriname, geen kansen zag in Suriname dan zou ik je gelijk geven. Ook deze sjeiks, ondernrmers willen internationaal hun geld verdienen en kijken waar hun kansen liggen.

  Blijf jij maar naar je eigen navel kijken.
  gemodereerd

 7. Wat de nieuwe olievindingen in Suriname betreft dienen investeringen hierin als basis voor duurzame ontwikkeling van ons land met de bedoeling dat er daarna zal worden overgegaan naar schonere energie”, legt de bewindsman uit.
  ===========
  In eerste instantie bewust tientallen jaren flink vervuilen en daarna overgaan tot schonere energie.

  Prima als Ramdin er zelf in al die samenwerkingen geloofd. We hebben vaker gehoord over een hoop blablabla, maar uiteindelijk was het allemaal gebakken lucht. Suriname geeft alleen maar. Gratis visum, gratis visvergunningen, gratis grond voor de corrupte bedrijf HPSG voor energiecentrale.
  gemodereerd

 8. Abu Dabi en Dubai heeft alles natuur en zon om alles zelf te produceren suriname kan wel helpen ik heb ook boordevol ideeen wat te produceren . Productie is zeer belangrijk voor UAE nu halen hun uien en aardbeien uit Eypte ook goedkoop maar hun vragen hogere prijs. Suriname is een eind weg maar is wel mogelijk een per vliegtuig varen is een paar dagen.
  gemodereerd

 9. Dromen zijn bedrog, maar uitkomen doen ze tocht.
  Deze regering is tenminste goed bezig. Proberen is het minste wat je kan doen.
  Wie niet waagt zal nooit winnen.
  gemodereerd

 10. De minister en het gevolg denken dat die mensen daar interesse hebben in lucht en zeeroutes via Suriname , nou ze komen van de koude kermis thuis.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.