zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijUitgaanscentrum Paramaribo schoongemaakt vanwege 46 jaar Srefidensi

Uitgaanscentrum Paramaribo schoongemaakt vanwege 46 jaar Srefidensi

-

Does Travel & Cadushi Tours

Diverse wegen in het uitgaanscentrum van Paramaribo worden schoongemaakt in het kader van 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Zo geeft Jason Gummels aan. Hij is onderdirecteur Afvalbeheer en tevens de trekker van het project.

De onderdirecteur voert aan dat tijdens de Srefidensi-periode veel toeristen naar Suriname afreizen. Een groot deel van deze duizenden reizigers maakt dagelijks gebruik van het uitgaanscentrum. Onlangs heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) een oriĆ«ntatiebezoek gebracht aan de binnenstad van Paramaribo en een onderhoud gehad met de ondernemers van het toeristisch stadscentrum. 

Inmiddels hebben de Van Sommelsdijckstraat, de Kleine Waterstraat, Waterkant en een groot deel van de binnenstad van Paramaribo een grote schoonmaakbeurt ondergaan. De werkzaamheden worden in de vooravond uitgevoerd, zodat de weggebruikers geen last ondervinden en de werkers ongestoord het werk kunnen uitvoeren.

Verschillende bermen worden gemaaid. De gemeenschap wordt op het hart gedrukt netter om te gaan met hun afval. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, in die zin dat men geen afval op straat gooit.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Omdat jullie gaan feesten dan effe dat deel schoonmaken. Ik schaam me diep. Is de goot voor de nederlandse ambassade ook schoon gemkt???
  gemodereerd

 2. Grote groepen van de Surinamers zijn een vies volk.

  Youtube:
  – How Rwanda’s Capital KIGALI Became the CLEANEST City in Africa,
  – Why Rwanda’s Capital Kigali Is The Cleanest City in Africa?

  Er zijn ook video’s te zien hoe ze er voor zorgen dat het zo schoon is, Iedere laatste zaterdag van de maand maken ze plaats in het land helemaal schoon. Ze doen het samen, en zorgen er ook voor dat het schoon blijft. Plastic zakken zijn niet te krijgen in Rwanda. Ze gebruiken papieren zakken.

  Wat Westerse landen doen, doen de bewoners van Rwanda ook om er zorg voor te dragen dat hun omgeving schoon is

  Surinamers/ Bewoners van:
  Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Commewijne, Para, Marowijne, Brokopondo, Sipaliwini,

  Houdt u erf, straat, omgeving, plaats, schoon.

  Plaats uw afval/ lege schaafijszak in de vuilnisbak of vuilniszak,
  Gooi je afval niet op straat, erf, in goten, op bermen, in het bos, in de rivieren, uit auto’s enz.

  Houdt u uw omgeving schoon, tenzij je een varken bent,
  Houdt u uw omgeving schoon, omdat het zo netjes staat en dat zegt ook iets over jezelf.

  Let goed op uw gedrag hoe u met uw afval om gaat en zie wat voor persoon u bent, spreekt u ook anderen op aan als ze hun afval niet in de afvalbak of vuilniszak doen. Let er op en spreekt u iedere persoon aan die niet goed omgaat met zijn of haar afval.

  Het gaat om goede manieren, goed gedrag, netjes zijn. Kijkt u naar uw omgeving/erf, bermen bij uw woning en zie of dat schoon geharkt of gras gesnoeid is door uw zelf.

  De overheid doet haar deel, maar ook u bent verantwoordelijk voor uw eigen omgeving, ja toch? Schoon zijn staat zo netjes en zegt iets over uw zelf.
  gemodereerd

 3. Dezelfde mentaliteit bij verkiezingen. Dan zie je de a.s. “leiders” en hoor je hun beloften, en verder nooit.
  gemodereerd

 4. Dit moet altijd zo zijn
  Speciaal omdat buitenlandse toeristen komen en het volk dan zijn zij goed voor een smerig binnenstad
  gemodereerd

 5. Laten we hopen dat ze dit voortaan regelmatig doen en niet weer 46 jaar wachten voordat iemand weer op het idee komt om de stad een schoonmaakbeurt te geven. In Kigali, Rwanda vegen ze vijfmaal per dag de riolen en de trottiors. In Suriname zouden we al blij zijn als dat 1 x per dag gebeurde.
  gemodereerd

 6. Misschien een goed idee om veeg machines aan te schaffen. Durf te investeren. U zult er geen spijt van krijgen. Onderhoud is belangrijk
  gemodereerd

 7. De rest van de stad is ernstig verwaarloosd. Wegen slecht en bermen groeien tot aan de hemel. In de stad gaan ze even maaien voor de elite want het volk moet thuis TV kijken en daarna vliegt de president naar Dubai. Dat zijn de feiten.
  gemodereerd

 8. Ook veegwagens worden in Nederland na een paar jaren afgeschreven. die kunnen nog goed werk doen in Suriname toch?
  gemodereerd

 9. @konsensi er zijn een aantal veegwagens in su maar allemaal in bezit en beheer van particulieren eigenaren en je weet hoe dat gaat.

  Slecht onderhouden of ze krijgen hun geld niet op tijd is gezeik.

  Minder plastic afval op straat dumpen en gewoon maandelijks een schoonmaak houden,onderhoud is een probleem in suriname.

  Gebieden als para onverwacht zien der vele malen schoner uit als de binnenstad van suriname.
  gemodereerd

 10. De stad is schoongemaakt. Waar zijn de dak- en thuislozen naartoe??
  Waterkant, stoep/trap gebouw bank Heerenstraat, al de banken in de stad. Ze moeten echt een permanente opvang voor deze mensen
  gemodereerd

 11. We hebben zoveel gedetineerden, die we dagelijks te vreten geven, zonder iets terug te doen(tegen prestatie). Laat deze de straten dagelijks schoonmaken, en ook de drugs veroordeelden ja ook die, die daar riant woont in de buurt van River club.
  Mobiliseer ook de zg militairen, die de hele dag met hun piemel spelen. Werken voor je vreten zou ik zeggen, de belasting betalers zijn nu de dupe!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. De Surinamers moeten niet op anderen gaan wachten die voor hun het afval gaan opruimen. Zij moeten er zelf voor zorgen dat ze geen afval op straat, bermen, goten, rivieren, kreken, in het bos, in gras, enz gooien.

  Iedere Surinamer zal er zelf voor moeten zorgen dat zijn/haar erf, bermen voor het huis, goot bij het huis onderhouden is/ gras gemaaid is, geen afval op is. Doe uw eigen afval in de vuilnisbak, in een afval zak.

  Niet gedetineerden moeten het op ruimen u moet geen afval overal gooien en van uitgaan dat anderen, dat voor u gaan opruimen, foe toch! Als je gepoept hebt, verwacht je toch ook niet dat een andere je poepgat komt fatsoeneren. Dat doe je toch zelf. Het zelfde geldt ook voor u afval dat u zelf gemaakt heeft op de juisten wijze mee omgaan. Afval hoort in de afvalbak/vuiliniszak.

  Houdt u omgeving, straat, erf, buurt, goten voor u deur, enz schoon. Het staat zo netjes als je in een mooie en schone omgeving loopt en bent.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES