maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering gaat babyvoeding subsidiëren om gezinnen te ondersteunen

Regering gaat babyvoeding subsidiëren om gezinnen te ondersteunen

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering gaat gezinnen die niet in staat zijn om babyvoeding aan te schaffen, de mogelijkheid bieden om gesubsidieerde voeding te kopen. Dat heeft de Communicatie Dienst Suriname vandaag laten weten.

Het Ministerie van Volksgezondheid roept daarom ouders op om zich te registreren via de website van het Ministerie van Volksgezondheid. De registratie is voor baby’s die geboren zijn vanaf 1 mei 2021 en kan alleen online, aldus het ministerie.

De registratie is uitsluitend hier online mogelijk vanwege de heersende gezondheidsmaatregelen. Na de registratie krijgt men een sms of WhatsApp bericht waar gezinnen moet wezen om de gesubsidieerde voeding te kopen. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Grandioos en een werelds gebaar van deze president. Deze president denkt echt in het belang van het volk. Nooit eerder heeft een president zo het volk ondersteund met ziveel
  Projecten.


  Maak melding
 2. Wat een schande dat men geen babyvoeding kan kopen.
  Denken deze gasten dat een baby alleen een blikje melk moet?????
  We glijden wel hard naar beneden.
  Vreselijk.
  Ook maandverband is niet te betalen voor normale moeders. Belachelijk. Wat voor mooi gebaar??


  Maak melding
 3. @@Debby, er wordt tenminste iets gedaan voor de kinderen, maar ik zie het anders.

  De vraag moet gesteld worden hoe die kinderen van vroeger wel voeding hebben gekregen en goed geschoold waren/zijn, terwijl er GEEN pampers en deze luxe voeding waren.

  Als het goed is hebben de kinderen van vroeger…borstvoeding, rijstmeel of bananenmeel gebruikt.

  Het tekort ligt ook aan de moeder/ouders zelf.
  Waarom kinderen blijven maken terwijl je geen inkomen hebt????
  Ze zijn welkom, maar niet op deze manier.


  Maak melding
 4. Beste Debby, als we hebben over babyvoeding, dan moeten wij ook aan de baby’s buiten de Surinaamse grenzen kijken.

  Ik heb het voorrecht, dat ik veel landen heb aangedaan.
  En in al die landen hebben veel baby’s geen of weinig voeding en de regering onderneemt neks.

  Het is mij opgevallen dat witte mensen kwalitatieve babyvoeding uitdelen. En geen geld geven aan de ouders.

  Voor vrouwen onder de 40 jaar, geven ze ook maandverband, zonder vleugels.

  Ik ben blij dat u alles hebt die uw hart begeert.
  En gun a.u.b. een ander ook iets.
  U, zult u prettiger voelen.


  Maak melding
 5. @Debby,

  Jij kan wel data kopen/of WiFi betalen om hier ieder keer, elke dag en over ieder onderwerp je gal uit te spuigen.
  Je zeikt om alles wat je maar kan. Wordt je niet moe van het zeiken?
  Als je data kan kopen of WiFi kan betalen kan je ook je spullen kopen en betalen!!!!

  No lul ga slapen en neem je pillen optijd.


  Maak melding
 6. Ik ben niet iemand van ja en amen. Dat alles wat de regering Chan doet goed is.
  Regering Chan heeft veel steken laten vallen. Dat ouders/moeders voor hun pas geboren kind geen baby voeding kunnen kopen. is een schande, een vergrijp die niet goed gepraat kan en mag worden.
  Ik ken een Guyanese echtpaar met een pasgeboren kind. De bevallingskosten (aasgieren is de medische sector) hebben hun 10.000 srd gekost. En omdat de moeder niet genoeg borstmelk voor het kindje had, moesten ze baby voeding kopen. En dat geld hadden deze mensen niet. Wreed, maar dit is de naakte waarheid. Dus laten we niet steeds de regering Chan gaan ophemelen.


  Maak melding
 7. Dat er baby’s, geboren worden is niet de schuld van de president.
  Babyvoeding, in vroegere tijden, wij zijn inmiddels 3 generaties verder.

  Waarom het nu anders is, mag u uw mening geven.
  Succes!


  Maak melding
 8. Wat.is.dit voor discriminatie dat de registratie alleen online kan geschieden? Wil men werkelijk de armste ouders tegemoet komen? Je hoeft toch geen professor te zijn om te weten dat juist de armste mensen niet online gaan. En what about mijn leeftijdgenoten, die pampers dragen en door gebrek aan tanden in hun smond ook op vloeibaar voedsel zijn aangewezen, waarom krijgen die geen subsidie?


  Maak melding
 9. debby vraag aan hok , die heeft ook maandverband nodig , hij zou het toch kunnen regelen via zijn maatjes van de ndp , en hij ja die hok heeft nog steeds babyvoeding nodig want hij heeft nog steeds geen tandjes ,


  Maak melding
 10. Waarom geen subsidie voor voorbehoedsmiddelen dat zou beter zijn.
  Men maakt maar raak kinderen wonen nog thuis of hebben geen werk.
  Kinderen kun je meestal plannen.
  Waarom kinderen nemen als je niet in staat bent om voor ze te zorgen.


  Maak melding
 11. Jolaisa:

  Wat is dit voor stomme opmerking “Kinderen neem je niet maar je krijgt ze en dat is het recht van iedere vrouw, of je wel of niet voor kan zorgen. Lukt het je niet om welke reden dan ook dan moet je terug kunnen vallen op de overheid. Zo staat het in de Grondwet.


  Maak melding
 12. Bollie, vroeger toen men nog geen goede voorbehoedsmiddelen had, kregen mensen kinderen of ze nu wilden of niet. Nu er goede voorbehoedsmiddelen zijn hoef je geen kinderen te krijgen.als het je op dat moment niet goed uitkomt. En als je niet voor je eventuele kinderen kan zorgen, zou je ze niet moeten nemen en daarna je verantwoordelijkheid op anderen, inclusief de overheid, afwenden. Er zijn al te veel mensen op.aarde, niemand zou kinderen moeten nemen waar hij/zij niet voor kan zorgen.


  Maak melding
 13. Popo Jantje 20 september 2021 At 20:55

  Grandioos en een werelds gebaar van deze president. Deze president denkt echt in het belang van het volk. Nooit eerder heeft een president zo het volk ondersteund met ziveel
  Projecten.
  ————————————————————
  WAT 20 september 2021 At 23:00

  debby vraag aan hok , die heeft ook maandverband nodig , hij zou het toch kunnen regelen via zijn maatjes van de ndp , en hij ja die hok heeft nog steeds babyvoeding nodig want hij heeft nog steeds geen tandjes ,
  —————————————————————————-
  @WAT en @POEPE JANTJE…Ik blijf het zeggen…Jullie zijn twee WAARDELOZE…HERZENLOZE..SLIJMERIGE …RATTEN die een schande zijn voor de totale Gemeenschap in SU.
  De NDP was en is de BROMTJIE TJARI van SU en zal zich op korte termijn weer MANIFESTEREN……SOMETHING IS COOKING…..Jullie pres ziet het niet meer zitten..Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..


  Maak melding
 14. Het zijn idioten die daarbij de regering zitten. Santokhi komt op zijn schreden terug. Voorheen werd babyvoeding gesubsidieerd. Het is deze Santokhi die de subsidies op bepaalde importen heeft stopgezet. Nu gaat hij de reddende duivel spelen om moeders met kinderen te helpen. Santokhi tracht zijn kop te redden omdat het volk hem niet meer serieus neemt.


  Maak melding
 15. En de baby’s die in april zijn geboren dan?? Die hebben geen recht op subsidie?? Hoe verzinnen ze dit!! Heel Sranang heeft behoefte aan subsidie, op de eerste levensbehoeftes. Voorlopig gaan we nog ff door met de verhogingen. Deze regering heeft dictatoriale trekjes. Bah..


  Maak melding
 16. Wij moeten niet vergeten op wie de ND drijft. Het is niet iemand uit mijn bevolkingsgroep die de NDP met miljoenen dollars sponsort. Het geld komt van de steenrijke Hindoestaanse zakenmensen die de kas van Bouterse weten te spekken. Geloof me maar. Als ik zo rijk was als die hindoestanen zou ik geen dollar in de NDP kas hebben gestopt en dat heeft niets te maken met racisme of iets dergelijks maar gewoon met het gezond verstand. Ik begrijp niet waarom mensen zo met Bouterse weglopen want deze man heeft niets voor het volk gedaan behalve het land leeggeroofd. Haal die rijke Hindoestaanse zakenmensen uit de NDP en kijk hoe lang de NDP nog zal bestaan. Al die kuikentjes in de Bijlmer zullen heus geen honderden miljoenen in de kas van de NDP storten.


  Maak melding
 17. Debby
  Ik moet vaak lachen om jouw berichten.
  Je zegt vaak dat mensen geen geld hebben om eten te kopen en nu spreek je je schande uit dat men geen babyvoeding kan kopen. En verder zeg je dat maanverband niet te betalen is voor normale moeders. Zijn er ook abnormale moeders en zo ja,waarom kunnen zij dat wel betalen. We glijden naar beneden. Glijd ook een keer naar boven.misschien helpt dat.

  Franco en Robg
  Komen jullie ook naar Sur om goedkope babyvoeding te kopen?
  Goed voor jullie ontwikkeling.


  Maak melding
 18. HENKES

  Nogmaals iedere vrouw bepaalt zelf hoe en wanneer ze kinderen wil.
  Dat kan geen enkele zak zoals jij voor haar bepalen. Het is haar recht en daar maakt zij gebruik van. Nergens in de wet staat dat je alleen kinderen mag krijgen als je ervoor kan zorgen. Als jij zo een goed stel hersenen hebt, dan zou jij moeten weten dat wij een zorgplicht hebben op deze aarde.


  Maak melding
 19. bollie
  21 september 2021 At 11:45
  HENKES

  Nogmaals iedere vrouw bepaalt zelf hoe en wanneer ze kinderen wil.
  Dat kan geen enkele zak zoals jij voor haar bepalen. Het is haar recht en daar maakt zij gebruik van. Nergens in de wet staat dat je alleen kinderen mag krijgen als je ervoor kan zorgen. Als jij zo een goed stel hersenen hebt, dan zou jij moeten weten dat wij een zorgplicht hebben op deze aarde.

  Ik ben het met jouw geleuter niet eens. Waarom zou je een kind nemen als je weet dat je voor dst kind niet zou kunnen zorgen. Wetende dat pa al de volgende vrouw aan het bezwangeren is? Hoe ver reikt jouw zorgplicht? Ik stel voor dat jij bij je Afrikaanse broeders op de bres gaat om de 21.000 Haitiaanse vluchtelingen op te nemen. Afrika kent een geweldig zorgplicht.


  Maak melding
 20. Henkes

  Voorzover ik weet, heb ik geen Afrikaanse Roots en ben ik gezegend met een goed stel hersenen en een prachtige carriere en ook nog een goed, gezond en sociaal leven.
  Dus ik ben van mening dat iedere vrouw gebruik moet of kan maken van het recht wat haar toebehoort.

  Trouwens om nog te reageren op het bezwangeren van meerdere vrouwen, dan kan ik een paar voorbeelden opnoemen: Prins Bernard, Anton Heijboer, Harry mens , ik ken er nog een paar maar die namen zal ik je nu besparen m.a.w. is dit niet gebonden aan Ras, etniciteit, kleur of afkomst. Maar ja ik heb gemerkt dat jij niet de slimste bent, omdat er geen zinnig woord uit jouw tekst te lezen is. Dus eindig ik bij deze de discussie

  Fijne dag


  Maak melding
 21. Billie, wat zullen die vrouwen die zelf bepaald hebben kinderen te krijgen, terwijl ze wisten dat ze niets voor zichzelf te vreten hadden, laatstaan voor de kinderen die ze op wereld gezet hebben, gelukkig zijn als ze zien dat hun kinderen voor hun ogen verhongeren.
  Alle kinderen die al geboren zijn hebben recht op een menswaardig bestaan, de samenleving heeft de plicht hulp te bieden als een van onze kinderen die hulp behoeft, maar als je als ouder niet voor een kind kan zorgen, moet je dat kind ook niet op de wereld willen zetten en de verzorging van dat kind over laten aan anderen. Ik kom niet aan het recht van welke vrouw dan ook om een moederwens te hebben, maar elke vrouw heeft de plicht bij zichzelf na te gaan of zij voor een eventueel kind kan zorgen, kan zij dat niet dan moet zij letterlijk en figuurlijk niet onbeschermd lullen.


  Maak melding
 22. bollie, ik snap niet waarom je mij vertelt dat je geen Afrikaanse roots hebt en waarom je een stelletje blanke rokkenjagers zoals prins Bernhard en Heyboer, die meerdere vrouwen bezwangerden aan mij voorlegt. Ik heb nooit iets over jou of iemand anders zijn vermeende Afrikaanse roots gezegd en ik heb ook niet beweerd dat alleen Afrikaanse mannen meerdere vrouwen bezwangeren.. Bollie, volgens mij heb je je vergist en schuif je mij de uitspraken van iemand anders in de schoenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES