maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameOefening Surinaamse kustwacht met Amerikaans marineschip

Oefening Surinaamse kustwacht met Amerikaans marineschip

-

Does Travel - naar Suriname

De bilaterale samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika wordt verder uitgediept. Afgelopen zondag hebben de Surinaamse Kustwacht schepen P101 ‘RUTU’ en P102 ‘DYAMANTIE’ samen met het Amerikaans marineschip USNS Burlingten een Passage Exercise (PASSEX) uitgevoerd.

Het is een oefening waarbij beide landen hun organisatie structuur op elkaar instellen om in tijden van humanitaire nood of oorlog, snel en gemakkelijk met elkaar te kunnen communiceren en samen te werken in maritieme operaties. Deze PASSEX vond plaats in dat deel van de Atlantische oceaan welke tot Surinaamse territoriale wateren behoren, op ruim  20 – 25 zeemijlen afstand vanuit de Kustwacht Basis, wat ongeveer 2 uur varen was met een gemiddeld snelheid van 15 – 16 knopen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken, onder wie de Kustwacht ressorteert, kreeg de uitnodiging van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams voor een rondleiding op het Amerikaans domein. “Je ziet dat er heel veel interesse is in Suriname. Natuurlijk ook door het vinden van olie en gas. De band tussen Suriname en Amerika is hierdoor alleen maar verstevigd,” benadrukte de Biza minister. Behalve dat hij onder de indruk was van USNS Burlington, heeft hij ook diepe respect en waardering voor de eigen Kustwacht.

Minister Somohardjo heeft van dichtbij meegemaakt hoe immens groot het werkterrein van de Kustwacht is dat ze moet controleren en beschermen en dat er daarvoor meer middelen nodig zijn. De Biza-minister is ervan overtuigd dat de regering Santokhi/Brunswijk er alles aan zal doen om de Kustwacht up te graden en heeft de slagzin van de Kustwacht mogen ervaren: ‘Koers vast, zonder vrees’.

Tot het gezelschap die een rondleiding kregen op het Amerikaans marineschip behoorden ook Biza directeur Moh. Nasier Eskak en daarnaast  Luitenant-Colonel Franklin Blokland (Commandant Surinaamse Marine), Majoor Ricardo Partoredjo (Commandant Technische afdeling Surinaamse Marine), Virginia Pawirodihardjo (Hoofd Training Kustwacht) en de kapiteins Serino Lont en Dion Partoredjo van de Kustwacht.

Burlington is een snelle expeditieschip van de Speerpuntklasse (EPF). Deze type schepen bieden een efficiënt, lichtgewicht en veelzijdig vermogen om soldaten en matrozen te ondersteunen in het verantwoordelijkheidsgebied van het U.S. Southern Command (SOUTHCOM). De USNS Burlington kan worden geconfigureerd om met hoge snelheden tot een element ter grootte van een bataljon (tot 1000 manschappen) of tot 600 ton vracht te vervoeren.

Het schip is net terug van Trinidad & Tobago en kwam daarvoor van het voltooien van een missie voor humanitaire hulp en rampenbestrijding na de aardbeving van 14 augustus 2021 in Haïti. Het Amerikaans schip vaart nu richting Curaçao. De USNS Burlington en zijn bemanning hebben de taak om soldaten en matrozen te ondersteunen in het verantwoordelijkheidsgebied van het U.S. Southern Command (SOUTHCOM).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Inderdaad Percival. Deze samenwerking heeft mijn goedkeuring en moet zeker ook gezien worden als een signaal richting de fascisten van de ndp inclusief de fascistische proleet.
  See what happens when you mess with me, moet de slogan van de president worden.
  Pak de fascisten en zijn onderwereldfiguren keihard aan.


  Maak melding
 2. Geen van jullie snappen de Amerikanen? De Amerikanen weten bliksem goed,dat straks het goed zal gaan Qua economie? Daarom ding sap tak dallak sranang regering heel veel geld binnen krijgt? Dit heeft te maken met wapens verkoop?zorg ervoor surinamers wat je ook op waterkant schrijft? Laat we met eenheid het land bij elkaar en de eenheid bewaren? Voorbeeld saddam husein ,beste mati van america?
  De zelfde beste mati heeft hem op laten hangen? Je Ben gewaarschuwd brada. Voor verder even wachten wat de toekomst brengt?


  Maak melding
 3. WAT 20 september 2021 At 19:50

  heeft ddb nog wel pampers genoeg

  Maak melding

  WAT 20 september 2021 At 21:43

  hok zal ook wel in zijn broek doen , ja Amerika is jou ook niet vergeten
  ——————————————————————————
  @WAT….VIEZE HOND !!


  Maak melding
 4. Een beetje oefenen in de achtertuin van opa b. kan geen kwaad. Voordat de echte ophaling plaats gaat vinden met helicopters, straaljagers en landingsvaartuigen met als hoofdprijs opa b en boefdraad als troostprijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES