maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlanders in Suriname gekneveld en beroofd in woning

Nederlanders in Suriname gekneveld en beroofd in woning

-

Does Travel - naar Suriname

Twee Nederlanders in Suriname zijn vrijdagochtend tussen 04.00u en 05.00u in een woning in het district Wanica overvallen door vijf gemaskerde rovers, gewapend met vuistvuurwapens. Zij lagen te slapen en schrokken wakker toen hun kamerdeur werd ingetrapt.

Voordat zij iets konden doen werden zij overrompeld en vast gekneveld met tie-wraps. Het huis werd overhoop gehaald alsook een auto in de garage. De rovers zijn ervandoor gegaan met geld in SRD en USD, persoonlijke documenten, sieraden, telefoon- en televisie toestellen.

De Nederlanders werden gekneveld in hun kamer achtergelaten en hebben geen letsel opgelopen. Nadat zij zich konden bevrijden, schakelden zij de politie in.

De rovers hadden de dievenijzer van een raam van de keuken geforceerd om de woning te betreden. Hoe zij de plaats hebben aangedaan en verlaten is niet bekend.

De Surinaamse politie werkt aan de aanhouding van de verdachten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Kennth Amoksie Maak Zich Nergens Druk Om. Enigst Wat Deze Minister Van Justitie Interseerd Is Het Eten Van Kwak Pimba En Podosirie.. De Rest Boeit Hem Niet.

  Oja

  Eind Van De Maand. Zijn Maandelijkse Salaris


  Maak melding
 2. Hallo,

  Kent de minister dan de rovers persoonlijk dat hij ze bij voorbaat kan laten oppakken?
  Gedurende 10 jaar NDP heeft de aanhang zich gespecialiseerd in dit soort zaken en dat zie je nu terug.
  Men slaat 2 vliegen in een klap: en de buit van de roof en deze regering een slecht imago bezorgen.
  Er zit meer achter dan alleen ordinaire roof.
  De Min van Jus moet eens de ledenlijst van de NDP nagaan en ook nagaan wie er allemaal Ocer bezoekt.


  Maak melding
 3. Deze minister heeft misschien niet gehoord van een profiel opstellen en daarmee mogelijke rovers in beeld brengen, wijken waar erg vaak geroofd wordt surveilleren, mensen tips geven hoe zichzelf en huis en haard beter te beveiligen, hoeveel wapens er zijn onder de burgers en wie allemaal een wapenvergunning hebben enz.


  Maak melding
 4. Dit is triest.
  Het schrikt zeker wat buitenlanders af om naar Suriname te komen. Minder valuta in omloop economie van Suriname. Ook het Surinaamse bevolking moet veel beter beschermd worden. Dieven en rovers moeten serieus harder aangepakt worden.


  Maak melding
 5. Surinaamse bavianen zitten in een spagaat. Ze willen hun mensen niet keihard aanpakken en anderzijds willen ze euro en diaspora aantrekken. Dit gaat niet samen helaas.

  Het verhaal hierboven lijkt net een kopie van mijn verhaal. Waarschijnlijk dezelfde groep apen. Alles klopt, tijd, systeem en handelingen, precies hetzelfde. die gasten zijn dus nog niet gepakt of ooit gepakt en binnen 2 weken weer losgelaten.

  Ik dacht dat Chan hier iets aan zou kunnen doen maar helaas zal half apenland zeggen dat hij etnisch profileert.


  Maak melding
 6. Tis maar één soort die dit doet. Als het donker wordt komen ze uit hun bomen. Het soort met de afkomst van debby, Glenn en nog een paar van het nacht soort.


  Maak melding
 7. Grote groepje racisten hier. Armoede doet elk ras/volk overgaan tot dit soort daden. Dit is pas het begin, er zal heel veel meer komen. De politiek heeft er heel veel mee te maken en niet bepaalde politieke partijen. Er zijn volkeren daar, die als slaven zijn misbruikt. Als slaaf verdiende men niets. Als je niets hebt, dan kun je niets investeren om wat op te bouwen. Heb begrip voor jou medemens en bied hulp aan, wacht niet op regering of Nederland.


  Maak melding
 8. Beste mensen het is erg als zoiets je is overkomen maar waarom weer discrimineren, schelden en wijzen naar elkaar is dat de oplossing. Dit zijn de dingen die een voedingsbron zijn voor het aanwakkeren van discriminatie onder de verschillende bevolkingsgroepen. Naar mijn mening moeten alle politiebureaus weer 24 uur bevolkt en open zijn en de surveillance moet geïntensiveerd worden in alle buurten, vooral in buurten waar heel vaak ingebroken en mensen beroofd worden. Het liefst als hulpmiddel de buurtwachten weer instellen na een goede screenning van de mensen. Ieder keer als ik in Su ben valt het mij op dat na 10.00 uur in de avond de politiebureaus gesloten zijn dus vrijspel voor de boeven. Dus meneer Prade, minister Amoksie en president Chan doe er wat aan want ook ik ben iemand van de Diaspora en voor jullie oproep had ik in 2013 mijn oude dag voorzieningen getroffen door middel van het kopen van een stukje grond en het bouwen van een huisje dat nu aan het verpauperen is omdat niet alleen de corona maar ook de criminaliteit er voor zorgen dat met mij ook velen niet meer durven of een afkeer krijgen om naar swietie Su te komen. Doe er wat aan en wijs niet steeds naar de vorige, het wordt tijd dat jullie gaan denken in het heden! !!!


  Maak melding
 9. met zulke mensen de doodstraf invoeren in Suriname!!

  echt schandalig!
  suriname is niet populair als vakantie land.
  zij gaan liever naar Indonesië Taiwan Vietnam Thailand enz enz enz


  Maak melding
 10. En dan willen jullie toeristen in Su??? Su lijkt erger dan Brazilië.
  Straks hoor je hier van die racisten dat het zwarten zijn, of door NDP .
  Armoede zal altijd resulteren in criminaliteit. Juspol met zn labiele minister mag opdoeken. Slappe lul is hij. Ik heb nog gern enkele behoorlijke minister gezien in het team van Chan. Jullie lulden over Belfort maar de criminelen melden zich aan, wasctenminste veiliger in Su. Laat Chan die mek monie camera palen en flitspalen laten werken. Tenminste hft Bouterse voor camera’s gezorgd. Maar hoe jullie hoereren dan vonden jullie ze niet goed.
  Laat Chan zn mislukt gebouw op hoek Gemenelandsweg/wanicastrast afbouwen. Oplichter met mislukte dingen. Nooit hft Chan iets afgemaakt.


  Maak melding
 11. Debby
  18 september 2021 At 11:59

  Oplossing is voor handen:
  Zet een bepaalde soort groep op transport of geef ze een stuk land ver van de beschaving. Probleem is zo opgelost. Overal waar deze groep zich ophoudt vindt men rommel. In Europa hebben ze liever geen vluchtelingen meer uit Afrika. Hoe zou dat komen?


  Maak melding
 12. JackoB
  18 september 2021 At 10:54
  Grote groepje racisten hier. Armoede doet elk ras/volk overgaan tot dit soort daden. Dit is pas het begin, er zal heel veel meer komen. De politiek heeft er heel veel mee te maken en niet bepaalde politieke partijen. Er zijn volkeren daar, die als slaven zijn misbruikt. Als slaaf verdiende men niets. Als je niets hebt, dan kun je niets investeren om wat op te bouwen. Heb begrip voor jou medemens en bied hulp aan, wacht niet op regering of Nederland.

  Maakt de chinees en Javaan en Hindoestaan zich ook schuldig aan diefstal? Kennen die geen armoede dan? Jazeker meneertje alleen kennen die discipline.
  Ach man hou aub op over slavernij maak je niey belachelijk.


  Maak melding
 13. Dat heb je als je een bankrover/struikrover als VP plaatst enkel en alleen maar om President te worden zodat je met je maten ongestoord kunt doorgaan met roven!


  Maak melding
 14. Ik heb van mn woning een bunker gemaakt. Dievenijzer buiten en binnen. Buiten strak tegen de muur en mn veranda ook. Ze moeten meer dan hun best doen om in re breken en de camera,s doen het ook goed. De hele straat heeft camera,s, ingeval ze toch inbreken.
  Ze werken wel deze Surinamers. QQQQQQ. OVERVALLEN, ROVEN EN INBREKEN.
  Hoop dat ze vaker een schroot hagel in hun donder krijgen.


  Maak melding
 15. JackoB 18 september 2021 At 10:54
  Grote groepje racisten hier. Armoede doet elk ras/volk overgaan tot dit soort daden.
  —————————-
  Mijn ervaring is anders. Nl dat ook in armoede mensen leven en goed van anderen respecteren.


  Maak melding
 16. Advies:…blijf massaal weg uit dit corrupte en criminele narcoland, geleid door veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen en bankrovers.

  Kies liever voor Caribisch Nederland met zijn parelwitte stranden, azuurblauwe zee en vriendelijke bevolking.

  Is financieel ook nog vele malen aantrekkelijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES