Rotary Club Paramaribo Central doneert medische goederen

6

Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) heeft in samenwerking met Rotary Club Northwest Ohio, een container met medische goederen gedoneerd aan het AZP, RKZ, ’s Lands hospitaal, het Diakonessen ziekenhuis en huize Ashiana. Rotary Club of Northwest Ohio uit de USA heeft MESA (Medical Equipment and Supplies Abroad Foundation, Inc.) van district 6600, in 1981 opgericht om wereldwijd te ondersteunen met medische goederen. MESA werkt samen met internationale organisaties en verzamelt technologie, medische goederen en verbruiksartikelen.

VSH heeft de MESA container ontvangen en samen met RCPC, de medische goederen zorgvuldig uitgeladen, gesorteerd en overhandigd. De totale waarde van de door Mesa geschonken artikelen is meer dan USD 200.000. Eerder in het jaar is er ook een partij pruiken ontvangen voor kanker patiënten van het Diakonessen Ziekenhuis. En in 2018 is er ook door tussenkomst van Rotary Ohio, een MESA container ontvangen met medische goederen voor diverse ziekenhuizen en instellingen. Deze goederen zijn toen symbolisch overhandigd door de Rotary International President, Ian Risely, die op dat moment in Suriname aanwezig was.

De huidige RCPC President, Shirley Sowma, is zeer verheugd met deze geste en is alle betrokken partijen erkentelijk voor hun vrijwillige ondersteuning. “Het is belangrijk dat wij onze samenleving, ook in deze pandemie, blijven ondersteunen.” RCPC  zet zich in voor diverse community projecten op verschillende fronten en dit jaar is RCPC 45 jaren opgericht in Suriname. Een mijlpaal die gevierd zal worden, door zoveel mogelijk te geven en gemeenschappen zoveel mogelijk, te versterken.


6 REACTIES

 1. kijk nu medische goederen uit Amerika geschonken voor zorginstellingen hier in Suriname
  nou debby ook niet goed he , alles wat uit Amerika of Europa komt vindt je toch niks , maar jij moet het doen met wat die domme Nederlanders geven aan die ndp aanhang , en dan nog klagen , jou zus sandra is net zo


  Maak melding

 2. En zo komt het land zowat een beetje vooruit? De bedoeling dat Suriname als het goed gaat zelfs hulp gaat bieden aan anderen? Nu komt Suriname beetje bij beetje uit de problemen? Regering brunswijk santhoki maak de 5 jaar af ok mensen? We need all of you?


  Maak melding

 3. Een heel goed gebaar die de hele bevolking ten goede komt.
  Ik hoor de ezels al balken met Hersenloze Debby voorop, dat Sur weer aan het bedelen is.

  Roscoe
  Vegetarisch eten is heel erg gezond. Eens met je. Vis is ook heel erg gezond. Voedingsdeskundigen adviseren om minimaal 1 keer per week vis te eten vanwege visvet. Vlees en eieren eten met mate is goed voor de eiwitten die wij nodig hebben. Uit vegetarisch eten haal je minder eiwitten dan uit vlees en eieren. Dat vegetariërs minder zorgpremie zouden moeten betalen ben ik het niet eens met je. Als een vegetariër niet sport, rookt en alcohol drinkt, vul dan maar zelf in.
  Verder vind ik je verhaal over dit stuk irrelevant. Het gaat over de hulp die Sur krijgt uit het buitenland. Waardering zou beter op zijn plaats zijn.


  Maak melding

 4. @Wat ratelende slang zomaar gebruikt je mij naam juliie zijn net als mij nachtmerrie duivelse buren. Ik heb ook van alles nodig hoor b.v een rustige huis en geld ik heb meubels van 30 jaar oud in mijn huis en tweede hands ook wat lul je man maar ik klaag nooit! Maar ik ga niet klagen! De hollanders spelen over alles de baas en waarom altijd de ndp of vhp of dna of pl erbij betrekken allemaal even erg je moet eerst holland zien idioot 4 draaien schommelen om planeet aarde jij mag er ook heen rat wat jullie krijgen toch alles voor elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.