vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameFinanciën betaalt meerkosten Staatsziekenfonds

Financiën betaalt meerkosten Staatsziekenfonds

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse samenleving hoeft vanaf gisteren,15 september, geen bijbetalingen voor particuliere laboratoria meer te doen. Na overleg tussen het Ministerie van Financiën en Planning, het Staatsziekenfonds (SZF) en het Ministerie van Volksgezondheid is een oplossing voor dit probleem gevonden.

Het Ministerie van Financiën en Planning zal de meerkosten tot eind december 2021 betalen, onder voorwaarde dat er een kostprijscalculatie wordt overlegd. Op basis van die kostprijscalculatie zal dan het definitieve bedrag worden overeengekomen met de particuliere laboratoria in Suriname. Dat kan zowel hoger als lager uitkomen. De meerkosten bedragen thans op basis van 60% verhoging, circa SRD 5 miljoen per maand.

De afgelopen acht weken moesten burgers met een SZF-verzekering voor laboratoriumonderzoek bij particuliere laboratoria bijbetalen. Dat gold niet voor de laboratoria van de ziekenhuizen en overheid. Het probleem is ontstaan toen particuliere laboratoria hun prijzen verhoogden zonder een overeenkomst met het SZF hierover. De inkomsten uit de SZF-premies waren helaas onvoldoende om de meerkosten op te vangen.

Het SZF heeft op 14 september een voorlopige overeenkomst getekend met Health Control, Medilab en Mylab. De samenleving is inmiddels door het SZF geïnformeerd dat er vanaf 15 september geen bijbetalingen meer nodig zijn. Het Ministerie van Financiën en Planning geeft aan dat tijdelijk belastingmiddelen hiervoor worden aangewend, maar in de toekomst moeten de SZF-premies deze kosten dekken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ik ken mensen die al langer dan 1 mnd wachten op hun geld van szf voor labonderzoek en medicijnen. Vreselijk omdat ht geen rijke mensen zijn. Deze regering is een vloek


  Maak melding
 2. Debby, de ellende van szf is al lang bezig.
  In de eerste plaats is de Surinaamse bevolking te klein voor een algemene verzekering en -voorzieningen.
  In de tweede plaats heeft de waardedaling van de srd de boel negatief beïnvloed.
  Een koers van 2,80 in 2010 en nu anno 2021 23..
  In de derde plaats zijn er geen eerlijke directeuren in Suriname te vinden oftewel er is flink gerotzooid met szf gelden.

  Het probleem is dus niet bij of door Santoki ontstaan, maar veel eerder.


  Maak melding
 3. john die debby snapt dat niet , zij zit in Nederland en krijgt alles voorgeschoteld , zelfs als ze naar de arts moet komt de brandweer haar ophalen daar in de bijlmer waar ze leeft in het riool , dus waarom maakt ze zich druk wat hier gebeurt , staatsziekenfonds hier is totaal uitgemolken door de ndp toppers , nou en dat zegt jou niets , of vond je het ook goed dat zelfs je afgod er geld wegplukte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES