Meer dan 100 wapens en geregelde DNV wapenbadges in beslag genomen

23
wapenbadge-dnv
Een DNV wapenbadge

In verband met een gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in Suriname zijn meer dan 100 wapens en wapenbadges van personen in beslag genomen. Het gaat om degenen die tijdens de periode dat Danielle Veira hoofd was van het Directoraat Nationaal Veiligheid (DNV) een wapenbadge hebben ontvangen om een wapen te kunnen dragen.

Deze personen werden opgeroepen om als getuigen in het gvo tegen Veira te worden gehoord. Daarbij zijn de wapenbadges en wapens in beslag genomen. Het gaat merendeel om burgers onder wie ondernemers die in bezit waren van wapens en wapenbadges.

Het gerechtelijk vooronderzoek onder leiding van de rechter-commissaris is in volle gang. In dit onderzoek is Veira als verdachte aangemerkt. Vernomen wordt dat het onderzoek wordt verricht om te weten of burgers aan Veira zouden hebben betaald om aan wapenbadges van DNV te komen om zodoende een wapen te kunnen dragen.

Tijdens de periode dat Veira diensthoofd was, zijn aan burgers wapenbadges van DNV verstrekt om wapens te kunnen dragen. Voorts wordt vernomen dat degenen die de wapenbadges hebben ontvangen, verklaren dat zij de normale procedure hebben gevolgd om hiervoor in aanmerking te komen. De verhoorde burgers ontkennen betaling van enig geld aan Veira. 

23 REACTIES

 1. Dit is echt crimeste tori! Ik kan bij het horen van de naam van mevr Doewet alleen het beeld omhoog halen van een foto van deze persoon. Het leek wel een foto van de Open Landmacht Dagen in Nederland. Eeen paar heren in uniform etc en daar stond een klein ielig donker persoon tussen dat later een volgepropte hoge vrouwelijke militair zou zijn.
  Nee nee Daantje joe lassing PRESENTEER GEWEER!


  Maak melding

 2. Of er wel/niet betaald is is slechts een detail Zij had nooit dergelijke badges en vergunningen mogen uitgeven en moet alleen daar voor al zwaar gestraft worden. Ook de burgers verdienen feitelijk straffen.


  Maak melding

 3. Wie herinnert zich niet dd heimelijk opgenomen gesprek tussen Harvey Naarendorp en een Chinese ondernemer die tegen betaling in aanmerking voor een wapenvergunning kwam? En Naarendorp maar in alle toonaarden ontkennen!


  Maak melding

 4. deze dame dacht stoer te zijn en een uitstraling naar bouta te geven , nou bouta vond het goed en bemoeide zich er niet verder mee , de dagen van deze dame zijn geteld of door justitie of door bouta want die is weer door zo’n figuur in de zeik gezet


  Maak melding

 5. Indien je de badge eigenaren aangeeft dat zij zullen worden vervolgd voor obstructie van het recht en ook aangeklaagd zullen worden voor omkoping indien na onderzoek mocht blijken dat ze hebben betaald.
  Je geeft ze nu de gelegenheid om schiin schip te maken en datr ze niet vervolgt zullen worden als ze de waarheid nu spreken.
  Indien ze zeggen geen geld te hebben betaald en achter mocht blijken van wel dan wacht ze een straf van 6 maanden gevangenis.


  Maak melding

 6. Nou Debby,
  Het lijkt me niet erg waarschijnlijk, dat er iemand hier op dit forum geïnteresseerd zou zijn in jouw uitnodiging om zich te vermaken met jouw “gore mars”. Of het zou het nijlpaard Esmerald moeten zijn met haar enorme neusgaten! Jouw mars zou mogelijk net passen in één van haar grote neusgaten! Bovendien zijn jullie qua educatie van een gelijkwaardig zéér bedenkelijk allooi!


  Maak melding

 7. Debby
  5 september 2021 At 20:50
  Volgens Chan mocht elke Surinamer een wapen en als iemand op je erf komt mocht je die doodschieten.

  Dat heeft deze president nooit zo gezegd Debby maar is past in jouw kraam om het zo te verdraaien. Dit soort populisten moeten zo snel mogelijk onschadelijk gemaakt worden en het voorstel om jouw mars te eten is nog tot daar aan toe.


  Maak melding

 8. Debieus, je best een paarse leugenares. Dat heeftie deze president nóóit gezegd. Datum heeft sjat lont sjinnie gezegd jo dong boeriki. Enne jehovah zegt tegen ons om je mars te eten. Sorry, we kunnen je gezicht niet eten jo paarse djamoe ede, sebrefata.


  Maak melding

 9. x d l , , , , rare vergelijking of ben je familie van die zeug debby , dan zie je dus niet een vergelijking paarse dwaalspoorder,

  en de reacties van Esmerald zijn veel te hoog voor jou gegrepen , dus hou je bij de laag geletterden als franco , alle luci’s , pakiratpoesje , glenn , robless , dikkedeur robg , debby , sandra-angela , browny en matroos en schipper en al die anderen


  Maak melding

 10. ==Surinamers vergeten te snel:::::er was toen een Nederlander die een boek heeft geschreven dat Veira belast is met het geven van wapens aan criminelen in de onderwereld. Die meneer maakte zich erg zorgen.
  Nou,,, Sommige Surinamers namen het zo op voor Veira en die meneer moest zijn excuses aanbieden. WAT GEBEURD ER NU?????

  Veira, jij mag nu met je billen bloot en hoop ook dat jij in de gevangenis terecht komt. Daarom neem ik het nooit zomaar op voor iemand als je GEEN bewijzen hebt. Kritisch reageren mag wel.

  Die Nederlander lacht zich nu krom, omdat de WAARHEID nu naar boven komt. Zijn boek zal zeker een bestseller worden.


  Maak melding

 11. Welke Domme Ezel of Ezelin gaat ij de Politie een Verklaring afleggen dat ze tegen betaling het Pasje hebben bemachtigd.
  De verstrekker van de Pasjes weet wel beter hoe het tot stand is gekomen en haar onderdanen ook.
  Hopelijk schiet Papa Bouterse haar te hulp om niet binnen de Muren van Santaboma te belanden.


  Maak melding

 12. “Debby 5 september 2021 At 20:50
  ……
  Als ze het niet op eerlijke manier gedaan had zouden jullie nooit bewijsstukken vinden. …..
  ===========
  Reactie: Je laat weer blijken totaal niet te weten waarover je praat. Al die vergunningen moeten geregistreerd staan en Veira was zo dom dat ze niet door had dat als iemand op de lijst met wapenvergunning niet ook op de loonlijst staat de vergunning illegal verstrekt is!! Simpele verband controle heet zo iets.
  Ik je onbeschofte en walgelijke onzin aar niet geciteerd. Tot dat niveau wil ik mij zelfs niet in een citaat verlagen.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  @Ira 5 september 2021 At 22:55
  Je hebt gelijk.
  Die Nederlander lacht zich nu krom, omdat de WAARHEID nu naar boven komt.
  Zijn boek zal zeker een bestseller worden.

  Het verhaal of artikel is nog steeds te lezen via (Bronnen: De Telegraaf, Het Parool)

  Lokaal 22 October 2020 via de West.
  Volgens een artikel in de Telegraaf van 21 oktober 2020, staat de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira, in nauw contact met een mogelijke troonopvolger van de criminele organisatie van Ridouan Taghi.

  Deze mogelijke opvolger is de Surinaamse Nederlander Gregory ‘Greg’ F., deze was ook nauw betrokken bij Danny M. van het bedrijf Ennetcom die encryptedtelefoons verkocht. Deze telefoons zijn veelvuldig gebruikt bij drugstransporten en liquidaties.

  Het broertje van Gregory F., Ridell F. staat nu terecht voor de ontvoeringspoging van Rodney Cairo.
  Hij heeft altijd aangegeven in opdracht van DNV gehandeld te hebben.
  De gestolen telefoons en het zakboek met belangrijke informatie van Cairo, zijn aangetroffen bij Ridell F.
  Ook heeft Ridell F. valse/gestolen kentekenplaten geleverd voor het busje, dat gebruikt is bij deze ontvoeringspoging.

  Hij blijft bij het standpunt, dat hij handelde in opdracht van DNV.
  Ridell F. was tevens in bezit van een Nationaal Covid Mangement Team (NCMT) dispensatiebrief, hierop stond vermeld dat hij werkzaam is bij DNV, deze brief is uitgegeven en getekend door DNV-directeur Veira.
  Naar verluidt, bevreemdt het de autoriteiten, dat de DNV-directeur nog vrij rondloopt.

  Drugsmaffia dicteert
  Deze onthullingen worden gedaan door de Amsterdamse recherchechef Olivier Dutilh in het nieuwe boek: ‘De drugsmaffia dicteert’, van misdaadjournalist Gerlof Leistra, dat vanaf donderdag verkrijgbaar is.

  In het boek laat Leistra zijn licht schijnen op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de georganiseerde misdaad in de laatste jaren met de jacht op Ridouan Taghi, de moord op advocaat Derk Wiersum, en beschrijft hij hoe Nederland een narcostaat is geworden.

  Crimineel
  Het criminele kopstuk Ridouan Taghi en het cokecircuit, worden aan zeker 56 liquidaties, waaronder dertien vergismoorden, gelinkt.
  Ridouan Taghi kwam rond 2013 na een tip bij de Criminele Inlichtingendienst, voor het eerst in beeld.
  Volgens de politiechef liep het onderzoek naar zijn organisatie uitermate stroef, door de MH17-vliegtuigramp. “Met het onderzoek naar de ramp met de MH17 waren honderden mensen bezig.
  Die inzet heeft een enorme wissel op de capaciteit getrokken.
  Verder was de focus van de opsporing verlegd naar high impact crime en was er minder belangstelling voor de internationale drugshandel”, zo vertelt hij in het boek.
  Ook de reorganisatie van de politie, kwam de opsporing niet ten goede.

  Troonopvolger
  Een persoon die volgens misdaadjournalist Leistra binnen politie en justitie wordt gezien als de ’troonopvolger’ (van Taghi), is de Surinaamse Nederlander Gregory ’Greg’ F.
  “Hij is al jaren een intimus van Taghi en was een compagnon van Danny M., de man achter het bedrijf Ennetcom voor encryptietelefoons.
  F. heeft contacten met andere experts in versleutelde communicatie.
  F. heeft contacten op het hoogste niveau in Suriname.

  Zo staat hij in nauw contact met het hoofd van de Surinaamse Veiligheidsdienst, Danielle Veira.
  Dat is een vertrouweling van ex-president Bouterse. Zijn naam dook onder meer op in het verificatie-verbaal van de kroongetuige”, zegt Leistra.

  Kantoor Ficq Advocaten
  Volgens de recherchechef kocht Taghi van zijn drugsgeld onder meer vastgoed in Marokko. ‘’Hij bezit daar hele dorpen’’, zegt Dutilh in het boek.

  Dutilh haalt ook zwaar uit naar de advocatuur. Het Openbaar Ministe-rie (OM) ziet een aantal advocaten uit het liquidatieproces Marengo rond Taghi, zoals strafpleiters van het kantoor Ficq Advoca-ten, als doorgeefluik van de onderwereld.
  Het OM denkt dat de advocaten gevoelige informatie hebben doorgegeven aan de top van de organisatie van Taghi waardoor die buiten schot bleef bij een eerder onderzoek.
  De advocaten ontkennen de beschuldiging stellig.

  Dutilh zegt in het boek dat de ’’beroepsgroep van advocaten geen zelfreinigend vermogen heeft’’.
  ”De lokale Orde van Advocaten grijpt niet in. Die wereld is door en door rot.
  Dat geldt ook voor het notariaat.
  De veroordeling wegens fraude van notaris Voorwinde tot twee jaar cel is perfect voor het beeld.
  Sommige advocaten worden compleet meegezogen door hun cliënten en zitten volledig klem.” Volgens Dutilh zit Taghi ook achter de moord op advocaat Derk Wiersum.
  Volgens Dutilh heeft Taghi zijn zonen klaargestoomd om hem op te volgen.

  “Taghi stond aan het hoofd van een strakke organisatie en die gaat gewoon door.
  Als de topman van Philips een stap terug doet, blijft Philips ook gewoon draaien.
  Taghi probeerde zijn twee zonen van rond de 20 jaar klaar te stomen.
  Hij wilde zelf nog twee jaar doorgaan en zou zich dan terugtrekken.
  We hebben geen uitleveringsverdrag met Dubai en moeten hard bewijs tegen die twee zonen hebben.”

  Vertrouwelingen van Taghi
  In Suriname heeft een arrestatieteam vorig jaar mei drie mannen aangehouden die door Nederland werden gezocht voor betrokkenheid bij een liquidatie en deelname aan een criminele organisatie.

  Het ging om Alejandro P., Mao R. en Mario R. De drie zouden behoren tot de groep rondom Ridouan Taghi.
  Zij worden beschouwd als vertrouwelingen van Taghi.
  De broers R. zijn volgens bronnen, de link met een groep in Amsterdam-Zuidoost die de organisatie van Taghi zou inzetten voor het plegen van onderwereldmoorden.
  Dat een groot deel van de groep van Taghi, zich schuilhoudt in Suriname, is volgens de Nederlandse pers al langer bekend.

  (Bronnen: De Telegraaf, Het Parool)


  Maak melding

 14. iwan sme ….. , nou de puntjes zeggen genoeg he paarse pimper , die viera waar jij opgeilt , zal niet geholpen worden door jou afgod bouta , deze massamoordenaar loopt op zijn eindje , en deze klojo trekt het niet meer om 20 jaar in de jail te zitten , zijn stront is hard geworden , dus einde oefening


  Maak melding

 15. De enige remedie tegen illegaal wapenbezit is elke Surinamer, net als Texas, een wapenvergunning te geven.
  Elke Surinamer heeft het recht zich te verdedigen tegen de in Suriname ontstane ondoorzichtige situatie omtrent wapenbezit, veroorzaakt door de “beste” president van Suriname ooit. Onze godheid (met kleine letters) Desire Delano Bouterse. De moordenaar des vaderlands.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.