NDP distantieert zich van flyer die oproept tot ‘massa volksmanifestatie’

37
Archieffoto: NDP aanhangers in Suriname.

De Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) heeft zich gedistantieerd van een flyer die oproept tot een massa volksmanifestatie in Paramaribo.

Op de flyer, die onderaan te zien is, staat ondermeer “Liever dood door kogel dan honger“.

“Laat u niet misleiden door fake flyers. De NDP zal nooit praten over ‘kogels’ of ‘de dood’ in een flyer”, aldus de Surinaamse politieke partij in een bericht op haar officiële Facebookpagina.

Het gaat om deze flyer:

37 REACTIES

 1. Nu ineens heeft de paarse ondemocratische partij er niks mee te maken, die leugenaars. Wat ze ook brallen uit ocer of leonsberg is alleen maar tralalaa soso nonsens.


  Maak melding

 2. Laan ze hun vz bouterse vragen wie dreigde met wapens om het land over te nemen. En wie een coup heeft gepleegd om 25 februari 1980 aan de macht te komen.


  Maak melding

 3. Inderdaad NDP, de paarse maffia-bende van BOUTERSE, PRAAT NIET over kogels en dood, maar brengen het gewoon in praktijk. Het heden (Waltertje) en verleden (8 Dec.MOORDEN en de slachting in Moiwana geven daar duidelijk blijk van.

  Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 4. poppenkast.

  ddb, hoefdraad, jenny simons, hoge priester misikaba, abdoel, ailbux, parmesar, bouva, caldeira, jozefzoon, abrahams, dilip sardjoe, boerenveen, abrahams, jules wijdenbosch, hooghart, ndp-kliek, et cetera, allemaal boeven die gelden van het volk en land in hun zakken hebben gedaan en nu schatrijke mensen in Suriname zijn.

  Waar zijn de gestolen wapens uit het leger gebleven? Voor u een vraag, voor mij een weet.
  Waar is het gestolen geld van Suriname en het land gebleven? Voor u een vraag, voor mij een weet.
  Waar zijn de zwarte dienstauto’s waarin ze reden gebleven? Voor u een vraag en voor mij een weet.

  ndp distantieert zich van flyer die oproept tot ‘massa volksmanifestatie. Wie dit wil geloven is gewoon oerdom.

  ndp is niets anders dan armoede creëren, dood en verderf, zelf verrijking, hun goud, diamant, hout, broko baka, enz, chaos en daar munt uit halen en nog grotere chaos creëren en zeer grote armoede bij de ongeletterde Surinamers veroorzaken, leugen en bedrog, misleiding, vertrappen vd grondwet, internationale verdragen, mensenrechten, geen respect voor normen en waarden, voor het Surinaamse volk, enz.

  Zie tijdens dictatuur van ddb, jules wijdenbosch, 2 termijnen ddb hoe er grote armoede en ellende in Suriname was, geld ontwaarding, geen valuta, geen medicijnen, lege winkels, grote werkloosheid, dood en verderf, mannen in zwarte auto’s langs reden en mensen bang maakten, mensen spoorloos verdwenen, prijzen van de schaarste goederen met vervallen datum in winkels/supermarkten schrikbarend duur waren, wissel, wissel, wissel, moesje, oom, taante, wissel, wissel, beatrix, reagan, wissel, wissel, aan het touwtje van zijn zwembroek opgehangen, er worden hier geen vragen gesteld, het is mijn conferentie, Surinamers naar Nederland kwamen om hun vege lijf te redden, branden bij: radiostations, moederbondgebouw. dagblad Vrije Stem, Bij deze branden gaven militairen de brandweer opdracht dat de branden niet geblust mochten worden, ddb was op 7. 8 december 1982 tijdens de moorden in Fort Zeelandia volgens zijn zeggen niet in Fort Zeelandia aanwezig, Hij had een alibi dat hij op 9 december 1982 bij drs Ruben Lie Pauw Sam Aanwezig was. vakbondsleider was op 7,8 december 1982 wel met de andere opgepakten en op die dag v d 15 slachtoffers/vermoorden wel in Fort Zeelandia aanwezig. ddb gaf hem op die bewuste dat wel toestemming om zijn kleding in Bastion Veere wel gaan afhalen tussen de slachtoffers

  Zie hun villa’s, zwarte auto met beveiligers, goederen, van de de ndp-coupplegers, ea ook linkse figuren vd palu ea.

  Wie achter ddb,ndp-kliek wil staan of staat en ze willen geloven moeten wel bigi ba baw, zwakbegaafd of minder zijn.

  Surinamers de armoede en ellende waarin u nu verkeerd komt door ddb, ndp-kliek, palu, ea.

  Nooit meer ddb en ndp-kliek, boeven, oplichters, leugenaars, moordenaars, armoede, enz.

  Weg met ddb, ndp-kliek. Never, nooit meer ddb. ndp-kliek


  Maak melding

 5. Vakbondsleider Fred Derby was op 7,8 december 1982 wel met de andere op gepakten en op die dag v d 15 slachtoffers/vermoorden wel in Fort Zeelandia aanwezig. ddb gaf hem op die bewuste dag wel toestemming om zijn kleding in Bastion Veere in Fort Zeelandia wel te gaan afhalen tussen de 15 slachtoffers


  Maak melding

 6. Het gelieg en gedraaierij van van de regering hangt het volk de keel uit. Deze pamflet is een van de instrumenten die deze leugen-regering inzet tegen de tegenstanders van haar beleid. De NDP heeft met deze protestacties niets te maken. Het volk is ontevreden. Maar de verspreiding van dit pamflet past in een uitgewerkte scenario om de NDP in diskrediet te brengen. Deze mensen gooien net als jojo, Bigi Sma,enz continu met stront naar de NDP.

  Waarvoor zijn ze bang? Men moet er rekening mee houden dat provocateurs van de regering rellen zullen uitlokken zodat de politie op de betogers kan schieten. Uiteindelijk moet de NDP hiervan de schuld krijgen. Het is daarom belangrijk dat deze provocateurs in een vroeg stadium worden geneutraliseerd. De organisatoren van de protest demonstratie moeten daarom heel waakzaam zijn.


  Maak melding

 7. D. Bouterse zal het nooit meer in zijn hoofd halen om weer een Coup te plegen zolang als hij in leven is.
  Hij weet wat hem anders te wachten staat.


  Maak melding

 8. De NDP zal naar eigen zeggen nooit de woorden kogels en dood gebruiken in een flyer. Maar 39 jaar geleden had de NDP er geen.moeite mee om met uzis en.kogels dood en verderf te zaaien onder ongewapende Surinamers. En nu zijn ze plotseling, nog schijnheiliger dan hun awari bisschop Steve.


  Maak melding

 9. WAREN het LOSSE FLODDERS op 8 DEC 1982 in het FORT ZEELANDIA ??
  “Laat u niet misleiden door fake flyers. De NDP zal nooit praten over ‘kogels’ of ‘de dood’ in een flyer”, aldus de Surinaamse politieke partij in een bericht op haar officiële Facebookpagina…..OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN !


  Maak melding

 10. Fascisten blijven fascisten. Ik zei het al het plan was dat de fascistische demente lijder zijn verkiezingsverlies niet zou kunnen verkroppen en desnoods met geweld de macht naar zich toe zou eigenen. Vergeet niet hoe deze fascist voor de verkiezingen zijn meute beloofde om de gehele VHP top op te sluiten. Grootspraak van fascist Bouterse. Heel slim van Santokhi om direct met de USA en Frankrijk militaire pact te sluiten.


  Maak melding

 11. DE KOGELS VAN DE NDP : Decembermoorden en Moiwana (Suriname)
  De Decembermoorden zijn de buitengerechtelijke executies van vijftien journalisten, wetenschappers en vakbondsleiders in Suriname op 8 december 1982.

  Amnesty heeft steeds aangedrongen op een grondig onderzoek naar de ‘Decembermoorden’ van 8 december 1982 in Suriname, waarbij vijftien journalisten, wetenschappers en vakbondsleiders buitengerechtelijk werden geëxecuteerd in Fort Zeelandia, dat sinds de militaire staatsgreep onder leiding van legerleider Desi Bouterse in 1980 als kazerne werd gebruikt. Amnesty dringt ook aan op berechting van de schuldigen.

  Bouterse “politiek verantwoordelijk”
  Het onderzoek, dat in 2001 daadwerkelijk van start is gegaan, is vaak gehinderd. Begin 2003 werden documenten over de moorden gestolen uit het huis van de minister van Justitie en Politie en dat van de onderzoeksrechter. Eerder constateerde Amnesty mogelijk ernstige intimidatie van getuigen die verklaringen over Bouterse later ‘aanpasten’.

  In 2007 bood Bouterse zijn excuses aan voor de moorden. Hij pleitte voor amnestie voor de daders en hun medeplichtigen. Bouterse stelde slechts “politiek verantwoordelijk” te zijn voor de moorden. In november 2007 is het proces begonnen voor een krijgsraad. Hoofdverdachte Desi Bouterse liet verstek gaan. Hij stelde dat hij niet door een krijgsraad maar door een rechtbank zou moeten worden berecht.

  Het Surinaamse Hof van Justitie vonniste in 2015 dat de verdachten van de decembermoorden vervolgd moeten worden, ondanks de amnestiewet die in 2012 is aangenomen. In 2017 eiste de aanklager een gevangenisstraf van twintig jaar tegen Bouterse.

  Massamoord in Moiwana
  Verder zijn in de periode 1986-1992 vele mensenrechtenschendingen gepleegd tijdens het gewapende conflict tussen het Junglecommando onder leiding van de Marron Ronnie Brunswijk en de militairen onder leiding van Bouterse. De bekendste en grootste schending vond plaats in het dorpje Moiwana in het binnenland van Suriname, waar op 29 november 1986 vele tientallen burgers door soldaten van het regeringsleger werden vermoord.

  In 1995 heeft het Surinaamse parlement bepaald dat mensenrechtenschendingen uit het verleden onderzocht dienen te worden. In 2005 heeft Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten de regering van Suriname veroordeeld voor de massamoord. De regering moet nabestaanden van de slachtoffers een vergoeding uitkeren; moet smartengeld en schadevergoedingen uitkeren aan de overlevenden; moet de daders vervolgen; en moet fondsen ter beschikking stellen voor de ontwikkeling van het dorp.

  Meer recente mensenrechtenschendingen in Suriname zijn volgens bevinding van Amnesty: dodelijk politiegeweld; het mishandelen van verdachten tijdens hun arrestatie en detentie; slechte gevangenisomstandigheden en tekortkomingen in het justitiële systeem. Er is een ernstig tekort aan rechters, met als gevolg dat te veel verdachten in voorarrest zitten.


  Maak melding

 12. Demonstratie is niet het heilig middel om vooruitgang in een land te brengen. De demonstraten zouden beter massaal naar het werk gaan en hun burgerplicht in alles te vervullen. Hierdoor zal Suriname zeker vooruit komen.


  Maak melding

 13. Het gelieg en gedraai van de ndp is alom bekend, maar dit is zo doorzichtig.

  Nooit is een flyer of oproep van hun, terwijl ndp dna-leden tijdens diverse protesten, op beeld zijn vastgelegd
  Waarom doen ze geen aangifte? Durven ze niet. Wie is die man op die flyer?

  Ik heb die combi vaker gelezen v ndp toch debbie. Liever dood dan een pakket.


  Maak melding

 14. Hoogste tijd om de N(ationale) D(ieven) P(artij) als criminele organisatie te benaderen. Dus met andere woorden als een groep mensen die samenwerkt met het oogmerk om misdrijven te plegen. Recentelijk wapendiefstal.


  Maak melding

 15. Ik hoop dat de actievoeders m/v met goede petities komen en aan Chan, Brunswijk, de regering, DNA, Bee aanbieden, deze hierdoor zien wat de problemen/ uitdagingen zijn die ddb en gangsters veroorzaakt hebben en met technocraten van de VHP, NPS, ABOP, PL een goede plan maken en voor het volk de juiste oplossing op korte , middelange en lange termijn geeft. Hierdoor weer tust komt in de maatschappij en vertrouwen geeft voor de toekomst.

  Chan, Bravo, Rusland, Somo vergeten jullid niet dat jullie daar niet vood jullie zelf, vrouwen, kids, familie, rijke vrienden zitten. Het volk heeft jullie gekozen omdat ze de crimineel/ misdadiger van misdaden tegen de menselijkheid, zelfverrijker en armoede stichter, vertrappen vd democratische rechtsstaat, grondwet, Internationale Verdragen zat waren.

  Chan Suriname bestaat niet alleen uit Hindoestanen. Chan weet je nog, samen moeten wij het doen.

  Orange Movement, kijk of je al die etniciteiten met hun capaciteiten in je kabinet zie Kijk of de creolen goed vertegenwoordigd zijn.

  De Surinaamse diversiteit heeft jouw gekozen, miet je vrouw, niet albert ramdien. Let daar heel goed op. Jij zal daar orde op zaken moeten stellen, ook voor de volgende verkiezingen.
  Regeren is vooruit kijken.


  Maak melding

 16. De Regering krijgt het morgen zwaar te verduren…………….Een hongerig Volk laat zich niet tegenhouden door traangas en of dreiging met ontslag als jij protesteert ………….Weg met deze Nepotisten die zichzelf verrijken ten koste van het Volk.


  Maak melding

 17. NDP distantieert zich van flyer die oproept tot ‘massa volksmanifestatie’

  Dat is gewoon een (schijnbeweging) van de NDP onder leiding van van BAAS BOUTA & Co.

  Politie komt huis Desi Bouterse nog niet in.
  Bron: Crimesite.nl van 22-8-2021

  Deze week is een bezoek van de forensische afdeling van de Surinaamse politie aan de woning van de oud-president Desi Bouterse niet door gegaan, zo schrijft de Surinaamse Sun.

  De opgegeven reden is een besmetting met Covid-19 in de woning.
  Het bezoek van de forensische dienst is al meerdere malen afgezegd.
  De politie zou woensdag onderzoek doen in de zaak van de bij Bouterse thuis gestolen wapens.

  Op 23 juni werd aangifte van diefstal gedaan bij de militaire politie.

  Raketwerpers
  Bouterse is in juli en augustus al twee keer thuis verhoord door het onderzoeksteam.

  Er zijn in de villa van Bouterse 46 wapens gestolen, waaronder 25 Kalasjnikovs, raketwerpers en een mitrailleur.
  De politie heeft vijf verdachten vastgezet voor de diefstal, onder hen is een politieagent.
  De wapens zijn nog spoorloos.
  Bouterse had thuis nog meer wapens; die zijn door politie in beslag genomen.

  Geld
  In Suriname gaat het gerucht dat de mysterieuze wapenzaak op één of andere manier te maken heeft met de zelfdoding (in juli) van Walter Bouterse, een kleinzoon van Desi Bouterse, en een zoon van Dino Bouterse.

  Bij Walter Bouterse werd een geldbedrag gevonden dat door de politie in beslag werd genomen.
  Vervolgens werd dat geld weer ontvreemd op het politiebureau.

  De Surinaamse president Chan Santokhi heeft benadrukt dat hij wil dat de wapenzaak tot op de bodem wordt uitgezocht.

  Vreemde gang van zaken met het onderzoek.

  Maar wij blijven deze zaak op de voet volgen.


  Maak melding

 18. NDP distantieert zich van flyer die oproept tot ‘massa volksmanifestatie’

  Dat is gewoon een (schijnbeweging) van de NDP onder leiding van van BAAS BOUTA & Co.

  Politie komt huis Desi Bouterse nog niet in.
  Bron: Crimesite.nl van 22-8-2021

  Deze week is een bezoek van de forensische afdeling van de Surinaamse politie aan de woning van de oud-president Desi Bouterse niet door gegaan, zo schrijft de Surinaamse Sun.

  De opgegeven reden is een besmetting met Covid-19 in de woning.
  Het bezoek van de forensische dienst is al meerdere malen afgezegd.
  De politie zou woensdag onderzoek doen in de zaak van de bij Bouterse thuis gestolen wapens.

  Op 23 juni werd aangifte van diefstal gedaan bij de militaire politie.

  Raketwerpers
  Bouterse is in juli en augustus al twee keer thuis verhoord door het onderzoeksteam.

  Er zijn in de villa van Bouterse 46 wapens gestolen, waaronder 25 Kalasjnikovs, raketwerpers en een mitrailleur.
  De politie heeft vijf verdachten vastgezet voor de diefstal, onder hen is een politieagent.
  De wapens zijn nog spoorloos.
  Bouterse had thuis nog meer wapens; die zijn door politie in beslag genomen.

  Geld
  In Suriname gaat het gerucht dat de mysterieuze wapenzaak op één of andere manier te maken heeft met de zelfdoding (in juli) van Walter Bouterse, een kleinzoon van Desi Bouterse, en een zoon van Dino Bouterse.

  Bij Walter Bouterse werd een geldbedrag gevonden dat door de politie in beslag werd genomen.
  Vervolgens werd dat geld weer ontvreemd op het politiebureau.

  De Surinaamse president Chan Santokhi heeft benadrukt dat hij wil dat de wapenzaak tot op de bodem wordt uitgezocht.

  Vreemde gang van zaken met het onderzoek.

  Maar wij blijven deze zaak op de voet volgen.
  Of heeft BAAS BOUTA en zijn BAARDMAN Advocaat Kanhai weer iets bedacht?
  Het is ook mogelijk, dat BAAS BOUTA met zijn bewoners daadwerkelijk besmet zijn met het CORONAVIRUS.
  Dus dan zou het Chinees coronavaccin Sinopharm BAAS BOUT & co. niet hebben geholpen.


  Maak melding

 19. Ach mensen zeker weten dan de ndp deze flyer heeft verspreidt , om zich ervan te distantiëren geeft al aan dat ze deze flyer bewust hebben verspreidt , zo weten ze dat iedereen het zal lezen , , ndp blijft een moordpartij en waarom zijn die wapens bij bouta op leonsberg , en waarom werden er wapens daar gestolen ,en waarom gaf opa bouta zijn dode kleinzoon wb de schuld van die diefstal , en dan zit ook nog die paarse ratten franco11 en robg en debby te dreigen , echt mensen die paarse sadisten moeten opgeruimd worden , maar voor die tijd wel even hun zakken ledigen want daar zit al het gestolen geld in.


  Maak melding

 20. De ndp heeft degelijke hier mee te maken?aan de politie 1 advies als zij morgen niet netjes gedragen?
  Is de bestelde traangas als geleverd bij de politie?resterend maar 1 ding soeta heer traangas ien ding go ollo
  Luie beesten inplaats te gaan werken dang we go mik bari/ politie trakteert deze dagoes met een portie fongfong?


  Maak melding

 21. ha ha ha die browny , bloed jou paarse hart , nu zeg je zelf dat die ndp wolven ( ratten) ervoor gezorgd hebben dat er nu vele daklozen zijn , en net voor de verkiezingen deze daklozen blij maken met een voedselpakket maar wel voor een stem , en het is jouw boevenpartij die verloren heeft en deze mensen in de goot gedumpt heeft , vorige week nog een zwerfster verdronken in een goot , maar ja dat zegt jou toch niets het was toch achteraf een verloren stem


  Maak melding

 22. Rbrown
  24 augustus 2021 At 03:13

  Alleen zwartjes lijden in Suriname honger toch?
  Zit in jouw aard. Jouw soort heeft nooit gewerkt om vooruit te komen.


  Maak melding

 23. Robles 23 augustus 2021 At 20:16
  Jullie doen het allemaal in je broek voor de demonstraties.
  ===========================

  Let op, het zullen alleen paarse rioolratten zijn die zich daar zullen ophouden en dat zullen in aantallen niet veel zijn. Immers met een handje vol family and friends kan je geen potten breken en zeker geen verkiezingen winnen.


  Maak melding

 24. RobG 23 augustus 2021 At 20:29
  Het gelieg en gedraaierij van van de regering hangt het volk de keel uit. Deze pamflet is een van de instrumenten die deze leugen-regering inzet tegen de tegenstanders van haar beleid. De NDP heeft met deze protestacties niets te maken. Het volk is ontevreden. Maar de verspreiding van dit pamflet past in een uitgewerkte scenario om de NDP in diskrediet te brengen. Deze mensen gooien net als jojo, Bigi Sma,enz continu met stront naar de NDP.

  Waarvoor zijn ze bang? Men moet er rekening mee houden dat provocateurs van de regering rellen zullen uitlokken zodat de politie op de betogers kan schieten. Uiteindelijk moet de NDP hiervan de schuld krijgen. Het is daarom belangrijk dat deze provocateurs in een vroeg stadium worden geneutraliseerd. De organisatoren van de protest demonstratie moeten daarom heel waakzaam zijn.
  ====================================

  RobG blijft met zijn waanbeelden komen. Hij wil het nog steeds niet geloven dat het is afgelopen met de NDP. Die komen nooit meer in het centrum van de macht. 40 jaar lang hebben ze angst en verderf gezaaid onder het Surinaamse volk, maar het is nu echt afgelopen. Het volk heeft haar vrijheid terug en ziet nu eindelijk de dictatuur die de paarse rioolrakkers proberen rond te zaaien.


  Maak melding

 25. Ja mensen. Kom demonstreren. Na de demonstratie zal er manna uit de hemel vallen. Dus neem grote tonnen mee om het daarin op te vangen. Dan heb je per ton gratis eten voor 1 jaar.


  Maak melding

 26. Vanaf 10:00 AM. De flyer schrijver wist niet dat het of 10:00 uur is of 10 AM.
  Wat weet hij allemaal nog meer niet?
  Dat je je niet moet gaan bemoeien met een demonstratie van een andere partij (vakbonden). Hij breekt gewoon in in hun demonstratie.
  De vakbonden hebben hier echter geen afstand van genomen. Dat zegt genoeg. Deze Vakbonden zijn pro NDP.


  Maak melding

 27. correctie:

  Surinamers, de armoede waarin u nu verkeert, komt door ddb, ndp, palu ea tijdens hun dictatuur, vanaf 25 feb 1980, regering jules wijdenbosch, 2 termijnen ddb van 25 mei 2010 – 25 mei 2020.

  ddb, ndp- kliek heeft u alleen heel grote armoede en heel grote ellende gebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.