VIDEO: DNA-voorzitter Bee spreekt demonstranten toe

25
DNA-voorzitter Bee spreekt demonstranten toe

De voorzitter van De Nationale Assemblée in Suriname (DNA), Marinus Bee, heeft vanmiddag de demonstranten voor het gebouw van DNA toegesproken. Hij deed dit naast de leider van de protestactie Pakkitow, op de foto met Surinaamse vlag.

Daarvoor sprak Bee met Pakkitow, waarbij hij aangaf dat hij niet naar buiten zou komen. Hij stelde voor dat een groepje actievoerders met DNA in gesprek ging. Dit werd echter niet geaccepteerd door de demonstranten, die eisten dat hij naar buiten zou komen.

Uiteindelijk ging Bee overstag en sprak hij de mensen toe:

25 REACTIES

 1. Laat een paar demonstraten die niet nuttigs te doen hebben dan onrust en paniek te zaaien, voor het land bepalen.
  Ze horen aan het werk te zitten .
  Laat de regel ‘ No work ..no pay’ van kracht gaan.Worden deze herrieschoppers niet gauw aangepakt dan hebben wij hetzelfde gedoe weer tijdens bouta dat de surinamers op alle werkdagen een protestactie gaan houden.Begrijpelijk dat de surinamers deze oude gewoonte niet zomaar kunnen laten gaan..maar probeer het surinamers…yes you can.


  Maak melding

 2. Ray 6 maart 2020 At 16:57
  Doorgaan Biervliet.Jij vertegenwoordigt ons allemaal.
  Van de surinamers is bekend dat ze gauw opgeven en dat ze niet langer dan 24 uur geinteresseerd zijn in wat dan ook , ook niet als het om hun eigen belang en toekomst gaat.
  Power Biervliet !💪@@

  Ray, dit was je reactie toen, bij de tweede demonstratie van deze zelfde Biervliet tegen Bouta.
  Het kan verkeren👏🏼👏🏼👏🏼 Een draai van ……….graden.
  Hetzelfde geldt voor heel wat reageerders hier, wiens brood men eet wiens taal men spreekt. Lagi sma baia lagi sma, bonjo no de, soso ka.


  Maak melding

 3. FAILED STATE, waarvan de basis is gelegd door 10 jaar corrupt, crimineel, a-sociaal en schaamteloos wanbeleid door de misdadige paarse Bouta-maffia.

  Maandag is in de geciviliseerde wereld, de start van een nieuwe werkweek, behalve in Suriname. Daar hebben die luie, lamlendige, werkloze en kansloze hangmatslapers 24/7 de tijd om zich met dit zinloze tijdverdrijf bezig te houden.


  Maak melding

 4. Het is jammer dat de demonstranten weinig kaas hebben gegeten van oorzaak en gevolg. Zij hebben nl bijgedragen aan hun eigen ellende door ‘nog eens vijf’ te ondersteunen.


  Maak melding

 5. @Pony
  Wat scheelt je man?!
  Wij zijn nog altijd trots dat Biervliet is opgekomen tegen bouterse toen niemand het durfde.Wij zijn nu verder,bouta is weg en we hebben een nieuwe regering.Nu ,we hebben de krachten nodig om ons land op te bouwen en niet van tijd tot tijd acties te gaan houden waaraan we geen voordeel hebben!Biervliet kan nu ophouden met acties.Bouta is weg.


  Maak melding

 6. Kaaiman
  16 augustus 2021 At 18:42
  Het is jammer dat de demonstranten weinig kaas hebben gegeten van oorzaak en gevolg. Zij hebben nl bijgedragen aan hun eigen ellende door ‘nog eens vijf’ te ondersteunen.

  En hoe zitten die tuinstoelen nou ?


  Maak melding

 7. Als je zo naar de redenen luister die worden aangegeven dan maakt men geen eerlijk vergelijking.
  Want is de situatie werkelijk slechter dan 2019 ? Of is de situatie nagenoeg gelijk gebleven ? Of misschien toch wel verbeterd ?

  Deze groep heeft een aantal verhogingen toegekend gekregen, alles bij elkaar is het meer dan wat ze kregen in 2019 !

  Wat mij opvalt is dat men niet eerlijk zegt wat hun totale inkomen is en wat hun noodzakelijke / basis uitgaven zijn.
  Een uitkering of toeslag is een tegemoetkoming voor de dagelijkse benodigdheden en niet voor luxe.
  Wat die man uit het binnenland aanhaalde daar kan ik me wel wat bij bedenken. Voor die regio’s waar basisgoederen / -voorzieningen schaars en dus duurder zijn dan in de stad zou een regio gericht / aangepast beleid gevoerd kunnen worden.

  Alles wordt duurder (dat gebeurt trouwens overal op de wereld) maar de toeslagen en uitkeringen worden ook verhoogd en belastingen worden aangepast. Dus wanneer later belastingaangifte gedaan moet worden is het heel goed mogelijk dat hier ook “meevallers” inzitten.

  Als men een schematische weergave zou geven van de ontwikkelingen van 2010 – 2020 en deze lijn door zou trekken en het vergelijkt met waar we nu zijn dan is er volgens mij wel degelijk een verbetering.
  Want hoe hoog zouden de prijzen en de koers zijn wanneer het beleid van de NDP vervolgd zou worden ?
  Dit is uit te rekenen. Aan Pakpak-ittow de huiswerkopdracht om dit uit te rekenen en dan te vergelijken met de huidige situatie. Dit zal duidelijk maken of er wel of geen verbetering is.

  Btw,
  dit is een duidelijk signaal aan PakPak-ittow, want Slim-Suriname was niet aanwezig.

  Bedankt, Slim-Suriname !
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee !

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 8. “…
  Zwakka16 augustus 2021 At 19:24

  Ma as mijneer Bee segge Aa, dan hei moete ook segge Bee.

  … ”

  Ma waarom hij moet segge sein eige naam ?

  Haha


  Maak melding

 9. Ik ben ook teleurgesteld in mijn eigen volk. Lui en dom is misschien niet de meest geschikte bewoordingen maar dat het volk lui is, ben ik mee eens. Ik heb mijn hoop gevestigd op Haitianen… zeuren niet, werken hard en zijn met weinig tevreden.


  Maak melding

 10. Mon no de !!

  Er zijn gewoon weg geen financiële middellen en inkomsten bronnen, om de noden van het volk te verzachten, hoe goed de regering het ook bedoeld. 4 x per week vluchten uit Amsterdam, die opbrengst was zo’n 15 miljoen euro per maand, is komen weg te vallen. Ook export van groenten naar Nederland ligt na genoeg stil, dozen en overmakingen komen nog door.

  Gezien su een importland is, zal het altijd passen en meten blijven met financiën tenzij su nog een stuwdam rijker wordt. Betaalbare energie en goed en gezond drinkwater zijn de basis om investeerders aan te trekken, natuurlijk moet het volk ook gaan leren produceren.


  Maak melding

 11. Ray, jij hebt het niet begrepen van de acties, deze regering doet het tot nu toe niet veel beter dan de vorige, dat is de boodschap van Biervliet, niet om iemand anders aan de macht te helpen. Biervliet ziet het niet als een strijd tussen NDP en deze coalitie, maar als aanzet tot een menswaardig bestaan voor iedereen, ook voor jou. Het is aan de regering om haar beleid aan te passen anders wordt het vertrouwen minder en minder. Ik denk niet dat deze regering Bouterse terug wilt laten komen.
  Santokhi zal toch beter moeten luisteren naar de noden van het volk en de gepaste maatregelen moeten nemen, anders wordt hij straks weggestemd net als Vene.
  Dit is politiek, iedereen wil zijn deel van de koek, als het nu verstandig is of niet, politiek is ook een beetje emotie niet enkel rede.
  Door de mensen/klagers hier op waterkant uit te schelden zet geen zoden aan de dijk, ze moeten steeds meer betalen voor alles en komen amper uit met hun inkomen.
  Ray, jij zou ook gaan klagen als je in hun schoenen stond, honger kent geen redelijkheid.


  Maak melding

 12. De uitspraak Surinamers zijn lui is even nietszeggend, voor mij, als de uitspraak die een staflid van het Canadese goudbedrijf (IAM Gold of Goldstar?) deed toen ik en enkele collegas eens daar op ennismakingsbezoek waren. Hij zei namelijk; wij hebben ook mijnen in Canada, Guyana en Papua Nieuw Guinea, maar nergens werken de mensen zo.hard als in Suriname. Mijn idiote, makkelijk te foppen collegas begonnen verheugd te applaufiseren. Maar beide uitspraken.hebben geen waarde als ze niet onderbouwd zijn met statistieken, verkregen door gedegen onderzoek. Deze uitspraken zijn leuk voor bij de borreltafel maar verder zijn ze waardeloos je moet je er als Surinamer niets en dan ook niets van aantrekken. Het gaat namelijk niemand iets aan hoe hard ik.wil werken of hoe lui ik wil zijn en als mijn gedrag je niet bevalt dan ontsla je me maar of je rot zelf maar op.


  Maak melding

 13. pony die demonstranten willen allemaal een date met jou , jij hebt een kei harde lul en daar houden demonstranten van , en al jou paarse holmaatjes balen hier van , dus straks blijft er maar een slappe lul over en dat ben jij.


  Maak melding

 14. WAT, maak je niet druk, ik heb al een date, ga binnenkort met Pres Santokhi naar Dubai, als Misiekaba vrijaf kan krijgen gaat hij ook mee. Hij weet alles over Dubai, wordt zeker een leuke city trip. De regering start een crowdfundactie voor deze reis.(kosten $900.000,00)


  Maak melding

 15. De geschiedenis herhaalt zich bijna weer.
  Toen Bosje aan het bewind was steeg de koers naar bijna 3.000 door zijn wanbeleid en Bouterse was zijn grootste adviseur.
  Hij had een gigantische puinzooi van gemaakt en de regering Venetiaan heeft via zij SAP programma deze puinzooi moeten oplossen. Het waren harde tijden en ondanks die hoge koers werd alles duurder. Bouterse heeft politieke munt hieruit geslagen door op zijn soundtrack en zonder vergunning zijn kritiek te uiten. Wij hebben dat bandje via Internet massaal gedeeld. Hij zou het veel beter doen dan Venetiaan. Het Surinaams volk geloofde hem en stemde massaal op hem.
  Hij heeft 10 jaar lang de kans gehad om het land beter te leiden, maar geen moer van gebakken en uiteindelijk is hij weggestemd. Eigenlijk vind ik dit wel jammer want ik vond dat hij de verkiezingen moest winnen om uiteindelijk het slachtoffer te worden van zijn eigen leenbakroebeleid. Nu hebben we Bouterse weggestemd en een ieder was zich ervan bewust dat bij elke volgende regering de buikriem flink moest worden aangetrokken om deze puinzooi op te lossen. De geschiedenis herhaalt zich en alles wordt duurder net als bij Venetiaan. Het enige wat ontbreekt is die Bouterse op zijn soundtruck, die politieke munt hieruit wil slaan. Misschien heeft hij hieruit ook zijn lesje geleerd. hij weet dat hij het Surinaamse volk niet meer kan belazeren. Misschien is hij ook van tactiek veranderd door anderen voor zijn karretje te spannen. Hij zit momenteel te genieten van de situatie in zijn paleis op Leonsberg.
  Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dat het geld om deze puinzooi op te lossen ergens vandaan moet komen. Alleen draaien de verkeerde mensen hiervoor op. Het geld moet gezocht en gehaald worden bij al die NDPers, die zich schatrijk verrijkt hebben door te frauderen tijdens het bewind van Bouterse (gedachtegoed van Maisha Neus). Ga het geld daar halen en ontzie het volk. Deze klootzakken hebben per slot van rekening voor deze situatie gezorgd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.